Många svar!

Jag har fått många svar och tips på hur jag kan göra det lättare för Nora att gå på förskolan. Jag tror att det kommer gå bättre denna gång nu när hon är äldre och tryggare i sig själv. Mamma ska komma och ta Eddie under inskolningen någon dag så jag kan ägna all tid till bara Nora där nere. Fast jag tror att Eddie hade klarat sig själv där nere utan problem. Han hade sprungit runt och pysslat lite för sig själv och tittat på alla barnen. konstigt att syskon kan var så olika. Jag har uppfostrat dem båda på precis samma sätt. Hönsmamma kallar dom mig! Haha!

Jag ska gå in i det här med öppet hjärta och kommer förbereda mig för en jobbig tid. Denna gång gör jag det för Noras skull eftersom hon börjar skolan nästa år och behöver komma in i gruppen med de andra femåringarna som kommer hamna i hennes klass.

Skulle jag inte ha tänkt på framtiden i skolan så hade jag helt klart haft henne hemma i ett år till utan problem. Vi har det underbart roligt tillsammans och jag älskar att vara med barnen dygnet runt, varenda sekund men som sagt nu gör jag detta för Noras skull. Även om hon kanske inte kommer gilla det till en början. Hon är en hemmatjej som sin mamma. Jag trivs bäst hemma med små grupper och mycket mys, det gör Nora med.

Ska leta fram hennes sprillans nya ryggsäck hon fick förra hösten som ännu inte är använd. Den ska hon få packa själv med det hon känner att hon behöve ha med sig.

Regnkläder, vinterkläder och fleeceställ är inköpt nytt till dagisstart. Skor får hon nu när hon fyller år och vinterstövlar har hon sedan förra året som ännu passar bra. Hon har fått många nya leggings och tunkior som är sköna att röra sig i och lätta att leka i.

Allt sådant är förberett. Nu gäller det för mamma Linda at förbereda sig själv och dottern inför den stora dagen som kommer förändra våran vardag ordentligt mycket!

Förskola 16 september!



Min lilla skruttunge ska börja dagis om två veckor. Den 16 september börjar hon. Får en inskolningsfröken som heter Kajsa. Kommer gå på avdelning russet.

Jag säger detta med gråt i halsen och klump i magen, men samtidigt med spänning inför ett nytt kapitel i vårat liv. Nora är nu stora tjejen och jag hoppas innerligt att vi slipper ha det så som vi hade sist hon gick!

Så ni som har tips på hur jag kan förbereda henne inför dagis nu de sista två veckorna får gärna komma med det. Ni som vet hur fröken Kajsa är kan väl skriva och förklara! Självklart tar jag då inte med kommentarerna så andra kan läsa.

Tråkig och lång dag!






Dagen har varit väldigt lugn och väldigt lååång. Nora har legat på soffan hela dagen förutom en liten lekstund nere hos Sandra. Eddie har gått runt och pysslat för sig själv, vilket han älskar och jag har storstädat Noras rum så var sak har  sin plats nu till kalaset.

Vi har badat gosedjur på balkongen så jag hann ta en kopp kaffe i solen.

Något med spännande har inte skett idag tyvärr! Men sådana dagar behövs ibland också!

Vad har ni gjort!?

Händer o fötter!



Som jag skrivit förut så älskar jag foton av fötter och händer. Speciellt barns!

Annan förvaring



Någon som har något tips till bra och snygg förvaring till saker som dessa!? Just nu står dem i den stora vita hyllan i Noras rum men jag tycker att dem tar för mycket onödig plats. Skulle behöva sätta in böcker och pyssel där istället. Nu är problemet att jag har inte mer plats på golvet för någon annan förvaring och behöver tips på fina vägghyllor till bra pris!

Om en vecka...

...fyller min dotter 5 år! Jag har snart varit mamma i fem år! Sjukt!

God morgon Tisdag!

Solen skiner och vi är lite sjuka. Halsontoch snorigt här hemma! Nu ton med kaffe och hoppas att dagen bjuder på lugna stunder.

.




Nyvaken liten tjej (håret avslöjar det) ville leka dagens visa! Underbara unge. Klänningen var tvungen att vara på!



Miiini


På kvällar när jag går runt och plockar undan efter barnen så brukar jag hitta lite söta saker som dom haft för sig och jag inte har sett. I kväll hittade jag denna lilla minipall med en liten minitallrikar med en liten miniros på. Nora hade dukat till sin lilla sköldpadda som spänt stod och väntade på att få klartecken att börja äta.

När jag ser sådant så känns det hemskt att jag inte varit med och sett hur hon tänkt och lekt just då. Att jag inte haft tid för henne och missat! Jag lagade väl antagligen mat eller något men skulle viljat vara med.
Vill vara med hela tiden men vem kan det?

Vår dag!

Imorse tog vi sovmorgon till klockan åtta! Skönt kan jag lova!
Vi gick upp, hade morgonmys i soffan med kaffe och macka, som alltid.
Bakade 70  kokostoppar till Noras kalas.
Skrev iordning inbjudningskorten. Skickade iväg två och delade ut de andra själv med vagnen och barnen.
Gick hem till mor min en liten snabbis och tog en fika på balkongen.
Hem igen och fick sorken att sova medan jag och Nora målade i målarbok och lekte syskon.
Ner till syster en sväng för att leka i ballonghavet i Målles rum.
En snabb sväng på byn.
Hemma plockade jag, lagade middag och bad mormor och morfar komma upp en sväng.
Jag tog en varm lång dusch medan mina päron satt barnvakt en stund. Välbehövligt kan jag säga!
Badat ungarna.
Haft ensamtid men dottern min.
Pluggat. Gett respons på tre texter nu och det var inte så svårt som jag trodde. Bara man kommer igång så!

Nu bloggar jag och ska snart fortsätta plugga. Ska göra en övning innan jag går och lägger mig. Gestalta ett rum där jag är mig själv! Det ni!

Slänger in lite bilder som vanligt. Trots att det knappt blev några tagna i dag!


Suck!

Nora somnade nyss medan Eddie somnade redan kl halvåt men han har redan hunnit vakna 4 gånger så jag förbereder mig på en jobbig natt och lägger mig nu! 

Sista dagarna




Varje morgon sitter dom på varsin liten pall och borstar tänder. Eddie stolt och glad att han får göra som syrran och Nora sur och tycker att det är tråkigt!

Något är fel med min kamera. Endel bilder läggs in som svartvita redan vid överföringen och endel bilder är en enda stor färgpöl. Börjar nog räkna sina sista dagar så jag hoppas på att min kamera kommer snart.

Vi har lekt, möblerat, dansat, busat och haft det mys hela dagen. Som vilken vanlig dag som helst med andra ord.

Har egentligen inget intressant alls att skriva. Såååå tjing! 

Garderoben börjar bli klar!


Marknad och kräftskiva



Igår var det marknad och kräftskiva för våran del. Vi åkte lite karusell, kollade i alla stånden men fyndade bara ett linne till Eddie som var skit snyggt. Hem till mor och far för att sen snabbt hem igen och fixa lite. Lite senare hade vi en liten kräftskiva och Nora tryckte i sig! Eddie pillade lite på den men ville sen ner och leka.

Marknaden var väl som alla andra år. Alla stånd säljer samma saker och egentligen är det inget man vill ha. Fanns två stånd med läckra barnkläder men priserna var inte lika roliga.

Barnen somnade senefter en massa godis och popcorn på madrassen. Mys Lördag!


Möblerat och nya detaljer i badrummet till barnen



Kväller!

Eller snart slår klockan natt och jag borde sova men det är ett gäng grabbar som nyss stod nedanför mitt och sparkade sönder något. Dem skrek och gapade, ramlade och sparkade. För små för att komma in i öltältet antar jag. En massa poliser ute i kväll och det känns skönt.

Borde sova känner jag!

Amplified Kids

Hoodie Stones LickGuns n Roses Flag CharocalThe Clash CharocalACDC GreyUSA Tounge Blue

Amplified Kids på babyshop säljer dessa tuffa tröjor som jag vill ha till barnen!


Molo på babyshop.se

Upton TinkerbellUmeko CypressUri CypressUri TinkerbellBackpack VelvetPyxis BaobabSnow Dark GreySnow VelvetHarald BlackGail Light GreyT-shirt Luke Black StarCarey Knit


Dagen hela slite väntar på!

Idag är det Slite marknad och fullt av folk kommer hit till byn för att trängas kring stånden. Det är en rolig dag tycker jag och bättre är den nu en dag som denna då solen skiner! Nora ska åka karuseller säger hon, eller sa igår för hon och Eddie sover än. Så va gör då jag uppe!? Kunde ine sova så jag har skrivit räkningar, druckit kaffe och kollat FB! Skönt att få börja dagen i lugn och ro innan den kickar igång med bus och lek!

Mat och välling!

Ikväll efter två timmar ute i friska luften satte jag Eddie i stolen vid matbordet och förväntade mig gap och skrik i ren matvägran. Men inte ett ord. Jag köpe hem ny mat till honom med kalkon och pasta som låg i en plastback med lock. De första skedarna stretade han emot och jag stojjade, stimmade och fick honom att tänka på annat. Tillslut gav han med sig och åt upp nästan halva portionen. Inte så mycket tycker ni men ett stort steg i rätt riktning för oss. Testade sen att göra välling till honom igen. Tidigare har han inte ens smakat på den men idag låg han och smuttade i sig 50 ml.

Jag är stolt och förhoppningsfull. Hoppas det vänder nu!

Egobilder


Idag skulle jag ta bilder på mig själv när jag ändå bar lite smink. Jag tog minst 100 stycken känns det som och insåg att jag passar inte att stå framför kameran. Vissa vinklar får min näsa att se ut som en spetsig morot, eller så ser ögonen så grymma ut, påsarna under ögonen kom fram extra mycket i vissa sken och...ja, listan är lång. Kanske bara är jag som är ovan att se mig själv?

Datanörd.


Nora har ine spelat data på säkert två månader du, om inte längre så jag kopplade in min lilla bärbara i TVn här hemma och det gick inte att få hennes uppmärksamhet. Se på bilderna, hon gör inte en enda min!! Haha.

Karuseller



Som ni ser så har vi varit och åkt karuseller ikväll. Jätte roligt tyckte Nora. Det var väldigt lite folk så hon åkte själv i alla karuseller utan den jag och lillebror åkte med i. Eddie tyckte inte det var lika kul som storasyster.

Men 30 kronor för en liten kort tur? Det är väl lite att ta i?

Handlat kalasgrejer

Jag och barnen tog vägen ner till affären för att handla saker till Noras kalas som är nästa Söndag. Det blev tallrikar, muggar, servetter, tutor, ljus och inbjudningskort. Två presenter blev det med som vi slog in. Eddie fick en docka han blev alldeles galen i. Han älskar dockor.


Städar och fejar!

Idag så städar vi här hemma. Klar med allt utom barnens rum och badrummet. Barnen leker med varandra och har jätte skoj! Vädret ute är tråkigt idag igen. Typiskt. Blir det bättre så ska vi ner en sväng ikväll och kolla på karusellerna i hamnen!

Börjar om från början

Jag har försökt jobba på texten jag bad er bedömma igår. Jag har försökt bygga om meningar och fylla ut stycken. Ändrat ordval och känslor men inget blir bra. Vet ni varför? Jo, för att det är inte min stil på text. Det är jag som har skrivit det men tvångsmässigt i full fart. Därför ska jag börja om igen och skriva från hjärtat.


Visby hand i hand








Imorse tog jag syster och barnen bussen in till Visby. Vi fikade, shoppade och hade jätte mysigt! Nora tyckte det var kul att åka buss. Det var ju ett tag sedan sist. Nora köpte ett par leggings med skinnimitation längs sidorna, två tunikor och en vovve (av moster). Eddie fick mössa (av moster) , byxor och body. Jag hittade väldigt snygga kläder till mig själv på veromoda men hade tyvärr inte råd att köpa det. Men gud så snyggt det var.

Vi var hemma till tre tiden igen och lagade god mat nere vi Sandra. Annars har kurtan varit uppförbi och skulle fixa tvättmaskinen men icke. Nu har jag en tvättmaskin och en torktumlare stående mitt i vitt vardagsrum...suck!


Allt är fel ikväll.

Det är en jävla piss text jag skrivit, känner mig ful fet och äcklig. Trött och på dåligt humör. God natt!

Någon som vill läsa och bedömma!?

Vid vägkanten stod hon, rak i ryggen med ett sorgset leende på läpparna. Håret blåste med vinden, likaså den långa lila sjalen som var knuten kring hennes hals. Hennes kappa drog hon hårt intill sig för att inte släppa in den kyliga höstbrisen. Hon var väldigt vacker. Som en solnedgång över glittrigt vatten. Sorgen speglades i hennes ögon men leendet visade även på en fridfullhet och ett lugn. I ena handen höll hon ett kort på två små flickor som kramade om varandra. Den ena hade mörkt långt hår uppsatt i två flätor och en mörkblå klänning på sig. Den andra hade ljust lockigt hår som låg på axlarna och en röd klänning. Flickorna såg lyckliga ut, som om inget i hela världen kunde förstöra för dem. Hon höll kortet hårt.

Runt omkring henne flög höstens löv i alla möjliga vackra färger. Doften av blöt asfalt fick henne att sluta sina ögon och njuta lite extra av den nya årstiden. Den varma luften från sommaren hade nu bytts ut mot en svalare och lite friskare luft som gav plats till nya känslor, förhoppningar och önskningar. Hon öppnade ögonen och tittade runt om i grannskapet. Trädens löv var underbart vackra i bruna, orangea och gula färger, barnen sprang ute och kastade sig i lövhögarna som föräldrarna om och om igen räfsade ihop. Deras skratt klingade gott i hennes öron och tog hennes tankar tillbaka till hennes egen barndom.

Hon drog ner mössan längre ner för öronen och vände sig om mot huset hon hade bakom sig. Hon hade precis varit inne och hälsat adjö på sin barndomsvän. Det var den sista gången hon fick se henne. Sista gången hon fick skratta med henne, sista gången hon fick gråta ut mot vännens axel. Tårar rann ner för hennes kinder och hejdlöst brast hon ut i gråt. Hon satte sig ner på sina knän och lade ansiktet i sina händer. Hela kroppen skakade och ville inte bära upp henne mer. Hon lade sig ner och tittade på kortet hon ännu hade ett stadigt grepp om.

När hon var liten brukade de träffas tidigt på morgonen utanför hennes sovrumsfönster för att ligga på rygg och titta upp på alla molnen. Tillsammans hittade dem på magiska sagor till alla de former molnen hade. Samma sak gjorde hon nu. Hon lade sig på rygg och såg ut ett speciellt moln. Ett leende spred sig över hennes läppar igen då hon tänkte på hur det ibland kunde börja gräla om vem som såg rätt. Såg hon en björn så kunde hennes vän ibland se en elefant och ibland så ville dem inte alls ha samma slut på sagorna. Det slutade då med att hon hoppade in genom sitt fönster igen och vännen gick över gatan och hem till sitt igen. Känslorna bubblade i henne. Hon visste inte om hon ville skratta eller gråta över alla de minnen som fanns här ifrån detta område och denna plats. Samtidigt som det gjorde så ont av att minnas så kände hon sig som världens lyckligaste som hade dessa minnen så djupt inom sig och skulle för alltid bära med sig dem. Träden som dem klättrat i, gatulamporna som dem dansat runt och staketen dem både hoppat över och balanserat på, allt bar på sina egna minnen.

Hon satte sig återigen upp och tittade mot huset. En klump knöt sig i magen då hon såg sin vän komma åkande i en rullstol mot henne. Grusgången som dem sprungit upp och ner för så många gånger knastrade under hjulen. Vinden försvann, allt stod stilla. Grinden gnisslade då hon öppnade den och gruset kändes som gummi under hennes skor då hon mötte sin vän på halva vägen.

- Jag kan inte vara stark. Sa hon till vännen. Jag försöker vara stark men jag kan inte.

- Du kommer klara detta. Du och jag har många minnen ihop. Så många minnen att du varje dag i resten av ditt liv kan tänka tillbaka på de dagar och de spratt vi haft här i området och skratta tills du får ont i magen.

- Men jag vill inte minnas själv. Jag vill minnas med dig, skratta med dig. Svarade hon och satte sig ner bredvid henne.

- Det kommer du göra, för i dina minnen finns jag med dig. Så länge du minns, så finns jag här. Sa vännen och lade sin hand över hennes hjärta. Alltid här inom dig.

Hon kramade sin vän adjö och pussade henne i pannan. Hon vände ryggen till och gick mot grinden. På varsin grindstolpe satt två flickor. Den ena hade mörkt långt hår uppsatt i två flätor och en mörkblå klänning på sig. Den andra hade ljust lockigt hår som låg på axlarna och en röd klänning.



Min första text skulle innehålla mycket detaljer, miljöbeskrivning och känslor. Är inte nöjd med texten och undrar vad ni tycker att jag kan ändra på!!


Första bedömningstexten!

De texter vi skriver i veckorna ska skickas in och bedömmas av de andra eleverna i klassen vilket jag tycker är väldigt läskigt och nervöst. De som går i min klass har alla släpt novellsamlingar, poesiböcker och jobbar eller har jobbat inom just den skriftliga konsten. Alla är äldre än mig och mer erfarna. Känns som jag är en liten skit i jämförelse med dem.

Nu har iallafall första eleven skickat in sin berättelse/scenbyggning och jag ska bedömma den. Det var inte en text i min smak utan den var brutal och läskig. Den handlade om skrämmande varelser, blod och åsnepiss. Va fan ska jag skriva om den om jag verkligen inte tyckte om den alls?

Nu vet jag att jag ska skriva om hur jag förstod handlingen och vad jag tror syftet och mening är med texten men detta var svårt. En hård nört att knäcka!

Utbrott!!!



I dag har Martina, Linda med Emilia, syster med Målle varit här och fikat. Martina visade bilder på bebisen som snart kommer. Eller snart och snart, 17 veckor kvar! Tänk när den lilla kommer springandes upp för trappan här hemma och ropa efter tant linda! Längtar galet mycket.

Det har varit mycket prat om förlossningar och bebisar. Ni ska bara veta hur mycket jag är sugen på en till. Fan att man inte har träffat en redig karl ännu! Därför kommer jag träffa MArtinsa bebis ofta så man kan låna den lite.

Dagen rullade på i hög fart med sångtävlingar, kojbyggning och kaffe drickande. När kvällen kom och det var dags för badet så fick Nora en droppe vatten i ögat och helvetet bröt ut! Vilket utbrott min dotter fick. Eddie gallskrek av rädsla och Nora höll på att spy av sin ilska. Fick Ta upp en sprattlande liten tjej ur badet, sätta ner henne  på mattan, lindade in henne i en handduk och lämnade henne så tills hon lugnat ner sig själv. Så har jag aldrig sett henne förut. Eddie lugnade ner sig snabbt men var lite osäker så fort Nora började gnälla till.

Det gäller att vara konsekvent och bestämd när hon blir så arg, vilket jag har svårt för men det sista året har förändrats och jag tillåter mig själv bli arg på henne och ibland höja rösten. Det måste man göra även om jag har dåligt samvete av det senare på kvällen och barnen somnat.

Imorgon ska vi städa här hemma annars vet jag inte vad som händer.

Klar för ikväll!

Nu har jag skrivit så tangenterna ryker. Två A4 har jag skrivit. Ska bara finslipa texten sen är jag klar. Den ska in på Måndag. Men annars är jag klar med allt redan. Tänkte iaf läsa igenom allt en eller två gånger till så att det verkligen sitter. Men alla veckor kommer inte vara lika lugna som denna.

Två kalas!!




Idag har vi varit på två kalas! Första kalaset var hos min mormor där det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta! Gud så gott det var. Hem till mamma och pappa för att mellanlanda lite innan Wilmers kalas tog plats.

Nu måste jag plugga innan kvällen blir för sen. Kom hem för mindre än en timma sedan och Eddie slocknade bums! Nora målar och pratar på som vanligt.

Pluggar!!

Just nu pluggar jag för fullt. Redan klar med två övningar och läst allt som ska läsas, skrivit ner det viktigaste i mina anteckningar och börjat på inlämningsuppgiften som ska in på Måndag! Scenbygge kallas det och jag skriver om en fru andersson. Skit skoj och det går super bra hittills. Ibland känns det som jag gjort fel eftersom det går så fort. Kände så när jag läste upp några kurser i vintras med men slutade med betyget MVG iaf!

Vad gör ni denna kväll?

Fix och trix i lägenheten!



Eftermiddag hos oss!



Träffat L och E. Vilken vacker liten tjej! Så underbart söt unge!

Sedan blev det en sväng ner till Gahms och sedan studsmattan och sist till Slangis för att äta lite käk. Orkade inte laga mat idag!

När vi kom hem så överraskade mamma och pappa mig med att köra hem lite utemöbler till balkongen. Det blev mysigt och fint. Ska måla gruppen i vitt nästa år då blir det ännu finare!
Andra balkongen bakom väggen är inte så fin, där står alla tomma kartonger som ska kastat. Den sidan är lite större men har inte så fin utsikt!




Invigde balkongen gjorde vi med! Sandra Robin och Målle kom upp!! Gud så mysigt det var! Barnen lekte med stenar och tvättade dem med vatten och tvål och smaskade på torra mariekex medan vi vuxna dracka kaffe och isvatten.


Rolig förmiddag

Redan innan nio var vi utanför dörren och redo för en förmiddag full av bus. Stannade först vid konsum för att köpa picknick och tog sedan vagnarna till lekparken för att stoja!

Efteråt så gick vi till bulhuset. Vägen dit var lite skrämmande och spännande. Jag berättade en saga för Nora om en prinsessa som bodde där förr i tiden. Hon hade blivit instängd där av en häxa som låst in henne och låtit henne bo där alldeles ensam i alla år. En vacker dag så tände prinsessan en brasa med blöt ved och det blev en förfärlig rök. Högst uppe på himlen flög en drake som fick syn på röken och trodde det var andra drakar som lekte nere på jorden så han åkte ner för att kolla. Han träffade där prinsessan och räddade henne. Han flög med henne till godislandet där hon gifte sig med godisprinsen!

Sagan var lång och spännande, Nora trodde den var sann och var lite pirrig i magen när vi närmade oss. Vi såg båten som häxan fört prinsessan dit i, de små husen där grisar och getter bott, brasan där hon lagade sin mat och mycket mer! Till slut så ville hon leka att hon var prinsessan och jag draken. Eddie var en gris och Målle en get, Sandra fick väl vara häxan då för det passar henne bäst!!!

Nej men det var väldigt roligt och vädret har varit superskönt!




Godmorgon härliga Måndag!

Idag smäller det! Jag börjar plugga!
Ikväll kopplar jag upp på nätet och börjar skriva så tangenterna ryker!

Det är strålande väder ute och vi ska på picknick i någon lekpark och sen ska vi ner till Länna och bada om vi vågar. Vaknade till en grinig liten tös som nu är  strålande lycklig och leker med sin lillebror. Dom leker med barbie!

Ha en underbar dag i solen!

Lite bilder!




God natt alla läsare får se om jag hinner blogga imorgon då skolan börjar!

Prinsessornas partybok!

Jag sitter och bläddrar i prinsessornas partybok och drömmer mig bort till Noras kalas som kommer vara nu om två veckor ungefär. Jag har bestämt att hon inte kan bjuda alla utan få välja ut sex barn som kan komma, sex barn och deras småsyskon ifall föräldrarna stannar vilket jag tror! Brukar vara trevligt att träffa alla samtidigt över en fika.

Vi ska ha prinsessabal säger Nora! Hon har ju klänningar att låna ut så det inte ska vara några tvång för föräldrarna att åka in och köpa. Det ska bjudas på Glass-slott och prinsessa drycker. Det ska även vara fiskedamm med en liten godispåse och en liten leksak!

Jag längtar efter den stora dagen!


Dagarna bara rinner förbi!

Dagarna går så himla fort här hemma. Jag hinner knappt slå upp ögonen förrän det är kväll igen. Efter att ha bott hemma vid mina föräldrar i nästan ett helvår så njuter jag av att laga mat, diska, städa, bädda, plocka och tvätta själv. Låter tråkigt men det känns skönt att ha fått tillbaka sitt vuxna liv, mitt liv med mina barn, min familj.

Men som ensamstående mamma till två små yrväder som aldrig kan ha tråkigt så hinner man inte med mer än det viktigaste. Jag har ännu saker som ska packas upp, saker som jag inte hunnir med eller haft ork med. Men det är även saker som står där dom står och försvinner inte om jag hellre väljer att leka med barnen just den stunden! Att leka gör mig lycklig. Barnen älskar att leka med mig och fantasin flödar. Ibland rullar den iväg väldigt långt när jag och Nora sätter igång tillsammans.

Idag har jag inte orkat leka så mycket som jag brukar eftersom det har varit jobbiga dagar och nätter med en liten pojke som har väldigt ont i munnen men nu såg jag att alla 4 tänder spruckit upp med första spetsen och efter det brukar det bli lättare för honom. Har jag inte lekt med barnen så mycket så kan jag få dåligt samvete på kvällen då dom sover och säger till mig själv att imorgon ska vi leka hela dagen. Tramsigt I know men det är så jag känner och tänker.

Nej nu ska jag dricka iskallt vatten och se på TV!

Min dotter kan prata!

Eddie sover, jag förbereder lite inför skolstart i morgon och Nora babblar och babblar och babblar. Hon leker att hon är prinsessorna i målarboken som pratar med mig. Alla har en ljvlig röst och kan sjunga opera!!

Hon kan verkligen prata och sitter sällan tyst! Sitter hon tyst så blir man orolig!

Utbrott!



Barbie lek i högan sky har det varit nu på sena eftermiddagen. Det började bra och vi hade kul men slutade i kaos och sura miner. Eddie fick något utbrott och var fly förbannad. Han slog på alla saker, kastade sig på golvet så att han slog sig och skrek ännu högre för det. Han var väldigt trött för han slocknade redan lite efter 18.

Men iaf så tappade Nora tålamodet och gav upp leken för att istället rycka i sig macka och mjölk!

Så här ser Eddie ut som arg och avig!


Fikadags!



Det senderas många timmar vid fikabordet här hemma å dagarna! Eddie älskar att äta Noras hemlagade soppa och håvar in stora lass medan Nora njuter av att servera och passa upp på sin gäst!

Svårt att bestämma mig!

Hur jag vill ha min design!

sandbilder!


Just nu i detta nu!


Eddie sover så vi passar på att pyssla som vanligt och prata bara mor och dotter emellan. Underbar och dyrbar tid för oss båda. Vi målar ägg och har lekt med lera. Jag dricker en kall kaffe och är helt slut. Eddie har inte ätit på tre dagar, inne på fjärde dagen och jag tror att jag måste ringa in till sjukvårdsupplysningen. Han har ätit några små små bitar pannkaka och någon liten bit choklad på tre dygn (snart fyra). Det syns på honom att han har tappat i vikt både upptill och nertill.

Det är jobbigt att se honom så här. Nätterna är helt upp och ner. Inättras höll han på att böka runt hela tiden och grät mellan halv tolv och halv tre. Efter det sov han i ett par timmar i sträck utan att vakna.

Så en trött mamma är lite orolig för hur första veckan i plugget kommer bli.

Vad gör ni denna blåsiga Söndag!?

Hyllor!

Eftersom det är snetak här uppe på så gott som alla väggar så visste jag inte hur jag skulle få upp mina böcker. Kom en rätt bra lösning som robin hjälpte mig med!


På Måndag smäller det!

Ja på måndag börjar jag plugget! Det känns nervöst, spännande, läskigt och underbart roligt. Detta kommer bli en rejäl kick i rumpan på mig för att ta mig vidare här i livet och komma närmre min dröm. Även om jag inte kommer släppa en bok eller få en egen spalt i någon tidning så har jag iaf försökt. Skulle jag inte försöka så kommer jag ångra det i resten av mitt liv.

Man ångrar alltid det man INTE gjort!

Älskade pappa!



Igår firade vi min underbara pappa som fyllde 53 år! En bättre man och pappa får ni leta efter. Han är underbar på alla sätt och vis. Han finns alltid där om man behöver hjälp, stöd eller bara ett gott skratt.

Jag älskar dig pappa!

Min garderob!



Vi började smått med min garderob här hemma med i kväll. Jag hade inte tillräkligt med galgar hemma men syster hade som jag kunde hämta i morgon. Eddie får ta en hylla där inne med tills jag hittar en byrå till honom. Den svarta jag har ska nog syster ha ner till sitt tror jag. En hallmöbel ska upp imorgon och den har ingen plats någonstans i lägenheten. Lite svårt att möblera när det är snetak överallt!

Nora och Eddie hade jätte skoj medan jag höll på att fixa. Dom sprang in och ut i garderoben, lekte tittut och skrek! Jag rensade även ut allt jag vet att jag inte använder. Onödigt att det bara hänger där inne.

Tillslut kommer det bli jätte fint!

Fimpar och sång!




På Noras önskan så gick vi ner till stranden och studsmattan nu på kvällen. Vi hade jätte kul och det var hur mysigt som helst nere på stranden. Vi plockade snäckor och stenar, sprang runt och dansade, sjöngoch stojade. Vid studsmattorna var det fullt av fimpar och snuspåsar som låg kastat runt om. Eddie skulle bara plocka in dom i munnen så vi fick gå rätt snabbt igen. Men Nora tycker att det är jätte skoj!


Naturen är viktig!

Nora bad mig filma för hon hade ett par ord att säga!


Utan kamera och mobil!

Glömde både mobil och kamera i bilen igår så jag har varit utan hela tiden och gud så tomt. Flera gånger har jag varit påväg att hämta kameran men den fanns ju inte. Missat massa fina foto tillfällen bara för det.

Eddie nattuggla

Eddies andra kindtand har nu kommit upp och han vaknade för en stund sedan i ett högt illvrål. Nu sitter han här bredvid mig och leker med sin vovve. Jag vill sova för jag är så väldigt trött men han verkar tycka att vi ska vara uppe hela natten. Suck!

Han har inte ätit något idag heller. Tycker han redan ser smalare ut, antagligen inbillning men jag blir så orolig.

Jag gjorde det!

Igår satt jag och tittade på kläder till mig själv och som jag alltid gör så gick jag ur när det var dags att skicka iväg ordern. Idag så skulle jag klä på mig och hittar inget jag kan ha eller VILL ha så nu har jag skickat efter en beställning på lite basplagg från HM. Inget jätte snyggt men kläder till vardags. Det blev tunikor, treggings, skjorta, skor, skärp och en väska!

Eftersom jag fyller år i oktober så skulle mamma och pappa betala hälften till mig som present. Gud så kul. Vill göra i ordning den stora garderoben vi har bakom skjutspegeldörrarna då man kommer upp för trappan. Den vill jag göra iordnong som min garderob. Jag och Eddie dela på en liten byrå och han har så mycket kläder nu så det går inte att stänga lådorna. Dags att ordna det.

Eddie ska väl få en egen byrå snart men har ännu inte hittat någon billig fin vit som jag vill ha till honom! Någon som har en över!?

...


I´m a barbiegirl!

Denna låt och detta tempo snurrar i vårt hem dagligen, hela dagen. Storasyster dansar som om det inte fanns en morgondag och lillebror försöker hänga på och gör samma sak. Se bara hur han mimar till låten! Haha!
Vi har roligt och skrattar en hel del! Att Äntligen fått vårat eget igen är underbart!




Funderar på...

Berbie tårta med dekorationer

att baka denna tårta till Noras barnkalas. Ser lite svårt ut men man kan ju alltid göra ett försök eller hur. Tycker att den är jätte fin och Noras blick nu när jag visade den slog allt! Hon ska ha denna!

Bebisbesök!

Nu på förmiddagen har Marit varit här med alla tre flickor! Lilla Engla är bara 2 veckor (imorgon) och så underbart fin! Gud va jag är bebis sugen och vill ha bebis i magen NU!

Eddie var mest grinig. Han har fått upp en liten bit av en kindtand och två hörntänder är påväg ner. Jobbigt för min lille pojke.

Nu har jag lagat käk, Eddie sover, Nora målar och ser på TV en stund. Jag ska kolla goda recept till hennes födelsedag. Vill ha något speciellt! Tips är välkomna!


Ensamt

Kanalerna funkar inte på tvn pga att antennen är kass, bara barnfilmer uppackade och barnen sover. Ingen skriver något roligt på sina bloggar och ingen rolig är inne på FB. Va gör man då en sådan kväll? Ja sitter och skriver blogg och fixar med bilder. Tänker, funderar och grubblar.

Idag satt vi i köket med Åsa, hon hade med sig bilder på Ludde från den lite mer friska tiden, sjuka tiden och tiden efter det att han gått bort. Jag vågade titta på bilderna där han ännu var "frisk" men bara där knöt sig magen. Lilla Ludde. Fick se bilden där han håller i Noras fina teckning hon gjorde till honom samma dag som han gick bort och ängeln som mamma gav honom. Det klarade jag av.

Sandra tog fram ett kort där mormor är inne och säger adjö till Ludde. Han hade blundat hela tiden och inte orkat prata något, men när mormor kom in till honom så hade han öppnat ögonen och försökt prata. Han hade väntat på sin mamma och var överlycklig att hon var där vid hans sida.
Solen låg på så kortet syndes igenom och jag tittade på det. Tårarna började rinna. Jag vet inte om det var för att Ludde verkligen såg sjuk  ut eller om det var just möttet mellan mor och son som fick mig att börja gråta. Sista mötet mellan mor och son, tänk vilken sorg för mormor men samtidigt vilken lättnad och glädje för Ludde.
- Mamma är här nu! Hade mormor sagt. Bara de orden får mina tårar att rinna längst kinderna nu.

Det var som jag sa till Åsa idag när jag började gråta. Jag har inte hunnit sörja för att barnen hela tiden är med mig och inte heller har jag riktigt förstått att Ludde är borta för jag var aldrig på begravningen. Nora säger inget när jag gråter, hon vet varför och vet också att det inte är farligt om mamma ibland kan vara ledsen. Eddie tittade upp på mig med sina stora mörka vackra ögon och matade mig med sin glass. Som att han förstod.

Alla här hemma är starka och trots att tårarna ännnu rinner så börjar de glada minnena komma upp och det pratas mycket om hur Ludde var som liten. Jag lovar att han har bjudit på många skratt genom livet och han hade ett oerhört stort hjärta. Jag kan säga att jag var stolt över att ha honom som min morbror!

Vet ni vad jag gör nu?

Jag ska skicka iväg en order på kläder till mig själv! Och idag ska jag skicka iväg den! Jag behöver verkligen kläder alltså!

Korviga ben!



Haha, se min sons fina korviga ben! Bilden är så otroligt söt!!

SurNora

Nora blev lite sur när vi var tvungen att avsluta leken och ställde sig vid spegeln och surade. Det kan bli vackra bilder med spegelbilden där. Nu blev denna bild inte den ultimata men nu någon dag ska jag råga om hon vill stå modell så jag kan leka lite med kameran!!


Leka affär med allt prinsessigt!




Idag på eftermiddagen fick jag ett ryck och gjorde om lite i Noras rum. Förut så har alla hennes prinsessaklänningar hängt i garderoben men där såg hon dom inte så bra. Så vi hängde ram dem i stället och gjorde en liten skönhetshörna med allt prinsessigt hon hade. Det blev mycket bättre!

När det var klart så lekte vi affär där jag var ägare till en skönhetsafär. Nora och Eddie kom och handlade klänningar, skor, smink och smycken i mängder! Eddie hittade rosa glittriga prinsessaskor som han gick runt med länge och tyckte att han var så vacker! Det var han med!

Leken höll på i all evighet tills magarna kurrade och det blev mackor och oboy!

Min lille prins!



En gammal film på Eddie när han skrattar!! ÅÅÅÅ min lilla bebis!

Sitter hemma hos...

mina päron och fikar med Åsa och lilla knuten! Eddie är svullen i hela munnen, ser ut som fyra tänder är påväg ner. Bara en som är nära. stackars min lille pojke. Han äter ingenting, inte ens flaskan med kallt vatten får han i sig för det gör så ont. En halv spookis har han dock ätit.

Natten har varit hemsk och Eddie har rullat runt som bara den. Nora har sovit hela natten trots en lite grinig lillebror.

Min kamera har ännu inte kommit så skickade mail till dem och frågade vart den tagit vägen. Den har ännu inte kommit in på lager, trots att dom lovade att den var inne den 8 augusti. Suck!
Men den som väntar på något gott...

ÅÅÅÅ bebis!

Martina skickade nu en underbart fin bild på deras bebis i magen. En bild från ultraljudet. Jag längtar till jag får klämma, pussa och lukta på den lilla! Tror det blir en flicka faktiskt. Jag ska bli TANT!!! Haha!!

Men halva tiden kvar så jag får snällt vänta!

Nu får det vara slut!!

Vi har många speglar upp i lägenheten, speglar från tak till golv. Men helt allvarligt så ser jag mig aldrig i spegeln. Ibland kan det gå en hel dag utan att jag ens har tittat en sekund. När jag borstar tänderna så gör jag det i farten med Eddie i famnen eller Nora som behöver hjälp med något. Eller så sätter jag på kaffe när jag borstar dom. Jag kammar aldrig mitt hår, bara ibland när jag duscht kanske. Jag har såkallat glashår, inga stylingprodukter fastnar i det (om jag inte använder en halv burk) och det blir sällan knutar. Så det betyder attdet är bara att kliva upp på morgonen så ligger det platt och fint, eller så kastar jag upp det i en liten tofs.

Men nu till det jag ville skriva om. Idag så tog jag på mig mina slitna trasiga jeans som jag inte haft på hela sommaren nästan. Jag hade dem på mig fram till det att jag kände hur allt bara kändes äckligt och fettigt. Jag går då till stora spegeln i hallen och ser hur mina lår har växt. Inte mycket men fan!

Så nu sitter jag här i mörkret i min ensamhet, tryckt i mig en påse chips och klagar på min viktuppgång. Det har blivit så här hemma sen vi flyttade in. Jag tröstäter på kvällar för jag har så tråkigt. Uttråkad och springer i kylskåpet hundra gånger på 4 timmar!

När ska jag samla orken och motivationen att ta tag i mina matvanor? Jag har en sjukdom som säger åt mig att hålla strikt diet men jag skiter i det helt totalt för jag proppar i mig allt och ingenting men inte bryr jag mig fast jag har en kropp som är sönderkliad med stora utslag och blåsor!?

Jag är lat! Lat helt enkelt. Men NU jävlar ska jag lova mig själv att nu måste det få sig ett slut.

Beställt lite presenter!!

ABClåda, 123låda, doktorväska och rukostservis är beställt till Nora nu! Ska köpa något mer sen får det vara!! Måste ha råd med kalas med! Om hon får bestämma listan så blir det 19 stycken barn om alla föräldrar stannar med syskon och det  blir ALLDELES för många!

Sovande skönhet!


Kärleksbilder



Vi har lekt Sune och Sofie med som är så kära så kära! Dom skickade idag kärleksbilder till varandra och tittade romantiskt på varandra från varsin plats då dom tittade på bilderna och kände hur kärleken blomstrade!! Haha!!

Feberpojke!


Min pojke har feber så vi har tagit det lugnt hela dagen. Bara varit ute på en kort promenad till affärn så Nora fick köra dockvagnen med sin hundvalp hon köpte i våran djuraffär som vi lekte idag.

Varit och ätit nere hos syster har vi gjort också!

Fixat!!

Fixat lite med hyllor och tavlor idag. Blev väldigt bra måste jag säga!!


Mullrar!

Jag ligger i sängen och lyssnar på mullret utanför. Vädret har inte varit det bästa idag men jag gillar regniga dagar. Då kan man sitta inne och pyssla lite. Måla, göra halsband, klippa och klistra, se film och värma sig lite med en kopp kaffe.

När Eddie sov i dag så satt jag och Nora och bara pratade över en målarbok, några pennor och en kopp kaffe (mjölk till Nora). Vilka tankar och drömmar hon har min lilla dotter. Va stor hon har blivit.

Att hon börjar bli stor skrämmer mig lite samtidigt som det känns spännande och skönt. Jag kan sakna den tiden då hon var liten och hela världen kretsade kring bara oss. Jagg saknar bebistiden med henne, när hon behövde ha mig där hela tiden. När jag ser henne gå runt här hemma, lång och stor så undrar jag var tiden tagit vägen. Det var inte alls länge sedan hon var bebis men ändå känns den iden länge sedan förbi.

Nu har vi nya saker att se fram emot och jag njuter av den individ hon nu har blivit. Hon är självständig, bestämd och en riktig solstråle. Munnen går i ett på henne och ordvalet är makalöst. Min dotter är smart, väldigt smart om jag får säga det själv. Hennes fantasi kan inte mätas med något, HON kan inte mätas med något.

På kvällar ligger jag alltid med ett stort leende på läpparna när jag tänker tillbaka på dagen och alla de stunder vi haft ihop, jag och barnen. Att det ibland kan bli lite tjafs eller utbrott, att syskonkärleken träder fram allt mer och att Eddie är en liten man med stort sinne, allt det försvinner. Det är inte det jag tänker på under kvällarna, det är inte de sakerna jag lägger på minnet.

Många har sagt att jag verkar leva i en mammabubbla och tro att mitt liv är perfekt. Alltså, jag tror inte att mitt liv är perfekt för jag vet att det är långt i från perfekt men jag väljer att inte lägga någon tyngd på det jobbiga utan alltid hålla fram det som varit roligt istället.

Mina barn gör mig till världens lyckligaste mamma, precis som era barn gör er till världens lyckligaste. Visst är det otroligt hur man kan älska så starkt och så djup som man älskar sina barn. En obeskrivlig känsla!

Jag skulle bara skriva om åskan men det blev visst ett par rader längre!

Eddie i lådan!




Mosat anikte.. ååå åååå åååååå




Vi hade varit inne hela dagen förutom en tur till konsum så Nora ville gå ut en stund efter kakbaket. Vi klädde på oss och gick till stranden för att gunga och plocka snäckor. Nora hittade nämligen två små snäckor som såg så ensamma ut, hon ville inte att dom skkulle ligga ute och frysa. Dom fick därmed åka ner i fickan och följa med hem. Några små frusna blad fick med följa med hem under vagnen. Vi gick och hoppade på studsmattan på torget och Eddie hoppade i vattenpölen han hittade. Det slutade med att han var hel dygnsur på baken. Nora skuttade också i vattenpölar och vadade ut i en jätte djup en!

Nora tränade på att vissla när vi gick den lilla promenaden. Jag försökte lära henne. Sen hör vi ett litet "ååå åååå åååå" framme i vagnen. Där satt min lilla son och försökte vissla han med. Åååå åååå åå, lät det med en liten rund mun!! Haha. Lärt sig av syster har han också gjort när han ser kameran framme. Ett stort smile och en pose! 

Lite bilder på mig med! Ansiktet är helt mosat intill Noras lilla kind men dte bjuder jag på!! Håller vad jag lovat! Ha en bra fortsatt kväll! 

Syltkakor!


Efter fikastunden lekte vi med dockor och dansade till Barbielåten. Jag var mormor som skulle sitta barnvakt för mina barnbarn då Nora skulle på fest och vara partypingla med tomteluva och sammetsklänning!!

När det gått någon timme så var jag tvungen att hitta på något annat så jag ställde mig och bakade syltkakor till Noras kalashelg! Det blev ca 60 stycken och syster med familj kkom upp och smakade av dem med ett glas saft.

Fika!


Nora lagade soppa till oss idag och Eddie älskade den. Han satt och dinglade med sina små ben på tolen och åt sked efter sked med soppa! Så här ser väl alla våra fikaraster ut här hemma då vi leker och myser. Spelade in en liten film på mina barn med! Ursäkta min röst och dialekt men så låter jag när jag leker!! HAHA...


Att krypa ner från höga höjder!

Eddie klättrar upp på allt nu och ska sitta eller stå. Idag klättrade han upp för högsta toppen någonsin. Han lade en bok på golvet och ställde sig försiktigt på den. Med ett STORT snett MALLIGT leende tittade han på oss och väntade på applåder. Efter det stora jublet så sätter han sig ner för att krypandes backa ner ifrån den höga bok-kanten på 1 cm!!

Goa unge!!

Livet känns bra!

Idag känns livet så där underbart och enkelt. Allt blir lättare sådana här dagar.

Eddie sover och jag och Nora målar i målarblock. Jag fick kramp i fingrar och handled av att måla så jag tog en break. Vi har fikat med syster och Johanna. Gick upp en stund för att Eddie skulle sova och satte kyckling i ugnen. Slutar det regna så ska vi nog ut på promenad om en stund och kanske besöka någon lekpark eller bara mysa ute i spåret med spring och bus. Får se vad som händer.

Nej nu är krampen borta och vi ska måla! Ville bara önska er en mysig Måndag och hoppas er vecka blir bra!

Barnen sover...

och jag ligger vaken. Om en vecka börjar jag studera och då kommer mina lugna kvällar vara förbi. Kommer behöva plugga in på sena natten ibland tror jag. Men jag vet att det är det värt. Äntligen gör jag något för min skull, något som jag vill. Jag följer min största dröm och jag ska bli författare. Jag ska släppa en bok och jag ska bli skribent, krönikör och kanske nästa Astrid Lindgren!

Lite för höga mål kanske men det  är min dröm och man ska aldrig säga aldrig eller hur?

Köpa eller inte köpa!?



Till Nora i present! Hon skulle bli glad men den kostar närmare 800 kr! Ska jag köpa den!?

Eddie


bad o bus

Efter att Eddie hade sovit klart så bakade vi en kaka. Eller smeten iaf, spisen slog ut innan vi fick in den i ugnen. Men smeten är ändå det som är godast.

Har varit hos mor och far en snabbis eftersom vi gick ner till Länna och badade. Sen direkt hem till syster och Robin som bjöd på Thaigryta. Fy fan va gott det var. Hjälpte dem fixa Målles rum, då dom öpt en ny hylla till honom. En sådan vit som jag har till barnen. Dem är  jätte bra att ha i barnrum.

Sen har vi badat, plockat, varit i affärn, sett film och gjort pärlhalsband.
Imorgon är det Måndag och ny vecka.






Antikt foto!





Jg vet att det är många som älskar att ta kort och fixa till dem. Jag letade efter bra gratis program på nätet att ladda ner och hittade en sida som är jätte rolig och bra! Photoscape heter den och man kan göra så otroligt mycket fint och roligt! Värt att ladda ner.

Fixat Eddies rum!

Eddies rum är nu också klart, förutom tavlor och lampor och sådant plock! Han är väldigt stolt över sitt eget ställe och springer där inne och plockar för fullt!


Bada bada litet lejon!

Efter att jag plockat bort lite så satt jag på kaffe och fyllde badbaljan med vatten, fram med tvål och nallar så fick barnen bada och tvätta dem. Eddie var helt till sig och skulle ha mer och mer tvål. Vattnet rann längst hela honom. Nora hämtade fler och fler nallar som hon skrubbade rent och lade på tork!

Hon älskar att ta hand om ALLT, och då menar jag allt. Hittar hon en liten sten som ligger ensam på vägen så tar hon hem den för att pyssla om den. Då bäddar hon en sovplats och badar den, kramar den och är en väldigt duktig mamma. Hon vill bli djurskötare när hon blir stor och ta hand om alla djur som inte har något hem!


Bli en människa!

En jobbig natt var det och jag var inte alls sugen att kliva upp klockan halv sju i morse då Nora vaknade. Nora har vaknat inatt, Eddie vaknade och var vaken i en och en halv timme. Vilket resulterat i att jag var elt slut med blodsprängda ögon.

Men vi gjorde frukost som vi åt på våran tältplats framför tvn och barnen mysde ordentligt i sina pyjamasar.
Själv hällde jag i mig två koppar kaffe och blev människa tillslut!


Vem är jag!?

Fick en kommentar av någon som vill veta mer om mig och se hur jag ser ut. Det finns två anledningar till att jag inte syns på bild så ofta.

1. Jag är alltid den som tar bilderna och håller i kameran.

2. Jag verkligen hatar att vara med på kort. Jag blir verkligen ALDRIG bra på bild, så för eran skull så gömer jag mig och väljer att inte finnas med här på bloggen.

Men jag hittade en bild som Nora tagit för någon dag sedan tror jag. Klippte bort min kropp eftersom jag står i bara linne och trosor men ansiktet får ni ju se!

Jag tycker att det är svårt att skriva om mig själv men jag svarar gärna på era frågor om det finns några.


Fint


Heldag på språng!

Imorse vid halv tio åkte vi in till Visby där vi började dagen med loppis. Jag plockade ihop en hel påse med kläder till Eddie, köpte massa spel och pyssel till Nora, en pall, garage till Eddie, regnkläder till E och några smådjur till Nora, allt för lite över 200 kr bara!

Efteråt åkte vi ner till medeltidsveckan och vandrade runt. Jag stannade till hos en spåtant som kom med väldigt roliga framtids-syner! Happy!

Sen blev det lite shopping uppe på Öster och Nora fick lite nytt till dagisgardereoben. Eddie fick också lite fint eftersom han nu börjat växa ur lite kläder här hemma.

Vi avslutade dagen med lite pizza och nu sover barnen gott. Vi har bäddat fram madrasserna på golvet och myser!


Bertil och Lisa

Vi gjorde två nya familjemedlemmar idag med! Bertil och  Lisa!


Städat köket!

Jag har städat köket nu på kvällen. Var behövligt. Tömde diskmaskinen och i min ny disk. Torka bord och bänkar, rensade kylen och när allt var klart så tände vi en massa ljus och gjorde det mysigt. Nora stod i sin lilla kökshörna och diskade efter tekalas, torkade bord och bänkar. Hon fick också två tända ljus i sitt fönster där i köket!

Eddie gick runt och lekte med Noras alla dockor och slott! Detta är ingen bilkille utan det är bara dockor och nallar!


Vilda barn

Ikväll är barnen så där extra vilda och busiga. Lär bli en sen kväll känns det som.

Vi har badat, duschat, gjort ansiktsbehandlingar, fixat med löshåret som jag hittade, haft disko till samma låt i hundra timmar och ätit chips i massor.

Nu funderar jag på om vi ska tälta i vardagsrummet i natt för att mysa till det lite extra. Men frågan är om jag orkar städa upp det  imorgon!

Idag har vi inte gjort så mycket!

Eddie har varit ledsen så gott som hela dagen. Han har gråtit, jag har gråtit och det har varit en jobbig dag. Han somnade av utmattning i vagnen när vi skulle ner till Länna och bada. Det blev bara ett snabbt dopp i det blå för maten höll på att lagas hos mina päron. Sarah har varit på fika med sin lilla son Aksel. Annars har dagen inte bjudit på så mycket mer!

En sak som jag tycker är tråkig, det är att människor som inte ens känner mig kan tycka och tänka om val jag har gjort här i livet för mig och mina barn. Jag har gjort de val och tagit de vägar som varit rätt för mig och barnen. Sen hur andra väljer att prioritera, det är upp till dem eller hur!?
Varför bry sig om en människas liv som man bara har träffat ett par gånger, när man behöver ta tag i sitt eget så att man kan vara beredd att släppa taget om en annans förflutet. Get it!?

Dagis/Förskola

Nora börjar dagis i Oktober och jag är redan nervös. På dagarna när vi leker och pratar så ser jag fram emot det väldigt mycket och tycker att det ska bli jätte kul för hennes skull eftersom hon nu verkar vara redo och vilja det själv. Men när kvällarna kommer så får jag ont i magen och vill ha henne hemma. Tänk om det blir så igen som vi hade förut. Tänk om vi kommer gå igenom gråt i panik flera dagar i veckan igen??!

Jag är väldigt nervös och har lätt att börja gråta då jag tänker på det. Tänk om hon kommer vara ledsen och undra varför mamma lämnar bort henne!? Tänk om hon kommer tro att jag inte vill ha henne längre!

Vet att det är skit löjligt att tänka så men jag kan inte rå för det. Jag tror att Nora kommer älska dagis och att få komma dit och leka, skaffa nya vänner och förbereda sig inför skolan.

Men fan va svårt det känns.

Min systemkamera...

.... har ännu inte kommit. Den skulle komma in på lagret den 6 augusti och skulle infinna sig hos mig efter 1-3 dagar. Var är den? Jag kan inte vänta.

Inför dagis-start!

Vad behöver barnen till dagisstarten? Eller Nora då. Jag behöver köpa allt nytt,´som tex regnkläder, fleeceställ och skor.... Någon som har begagnat att sälja!? Skulle uppskattas enormt mycket!

Så hur har det gått?

Klockan halv åtta i morse fick Eddie snutta på tutten! Våran morgonstund är så mysig så den vill jag ha kvar. Men efter det ingenting och det har gått helt smärtfritt. Han har väl gnytt till men inte mer. Inget panikskrik, inga utbrott inga tårar! Den sista timmen så gav han upp med att försöka smyga ner tröjan och plocka frambröstet, i stället pussade han tutten utanpå tröjan med ett stort leende.

Han har varit så duktig. Stolt mamma!

Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra med kvällsamningen. Skulle jag sluta med allt direkt eller minska det lite bara? Jag är själv inte redo att sluta helt. Jag älskar att amma och se Eddie mysa till hundra. Så jag har valt att behålla kvällsamning och morgonamningen för det är så underbara stunder tillsammans med min son. Helt underbara!

Nu får vi se hur dagen blir i morgon. Har jag bara annat som distraherar honom så funkar det utmärkt!

Men FAN vilka bröst jag hade nu vid sju på kvällen! Dom var stenhårda, buckliga och gjorde så jävla ont. Efter kvällsmål så fick Eddie tömma båda brösten och efter det så spydde han pga av mängden. Han spyr aldrig annars och har aldrig gjort heller något märkvärdigt.

Men nu svammlar jag bara på. Tjing!

Bus i massor!

Nu på sena eftermiddagen gick jag och barnen ner till skolan och dagiset för att leka i lekparkerna där. Vi hade super skoj och Eddie far runt som en liten vilde. Han klättrar, hoppar, springer, åker, ramlar, klättarar ännu mer och skriker av förtjusning. Ingen lugn stund alls och det känns som att jag har varit med på ett gympa pass. Men kul hade vi!




Fika på soldäck!



Våran förmiddag spenderade vi hemma vid Åsa. Madde, Sandra, Målle, jag, Eddie, Estelle, Knut och självklart Åsa då satt ute och drack kaffe, pratade bröst och hade det trevligt. Det är så mysigt på dera gård. Nergrävd STOR pool med soldäck, grill, kylskåp ALLT! Älskar att sitta där.

Dagens höjdpunkt för Madde och Åsa var Sandras arma finne!!!

Nora har idag varit iväg med sin mormor och morfar. Dom har shoppat och varit inne på medeltidsveckan. Nora fick massa fint som jag ska ta kort och visa någon dag.

Jag och Eddie var själva i ett par timmar och han njöt för fullt av ensamtiden med mamma! Men gud så jag saknar Nora när hon inte är med oss. Hon har i alla fall haft super kul med mormor och morfar. Hon fick en underbart fint medeltidsklänning som hon gått runt med inne i Visby och var så stolt när hon kom hem. Har en liten aning om attr hon kommer bo i den klänningen ett par veckor framöver!

Resa bort från vardagen!

Jag skulle vilja resa bort en hel vecka någonstans. Inget specellt ställe bara jag kommer härifrån ett tag. Snart åker vi till Öland men blir antagligen inte borta så länge. Hade jag haft råd så hade jag stannat själv med barnen några dagar extra bara för att få byta miljö. Få försvinna ett tag.

Öland är inte bokat ännu eftersom vi inte varit säkra på när vi var redo efter Luddes bortgång. Det lutar väl mot den 28 aug men inget är glasklart. Själv vill jag åka nu innan jag börjar plugga den 23, men det går väl inte. Har inte hunnit få mina pengar då.

Nej nu måste jag släcka och sova! Har nog några jobbbiga dagar framför mig.

Rösta på mig allihopa!

http://www.mammabloggar.se/om-blogg/rooyaltylove-53

Nu jävlar!!!

Nu ska jag sluta amma! Nu ska jag klara av att säga nej och inte ge med mig! Eddie har idag hängt vid bröstet heeeela dagen känns det som. Inte för mjölkens skull utan för att snutta bara. Så idag fick han välja ut egna nappar i affären som han i kväll har gått och tuggat på. Imorgon börjar allvaret och han ska inte få på hela dagen. Bara på kvällen tänkte jag. Gäller att hitta på saker hela tiden med honom så att han glömmer bort det och så få jag bita ihop när han kastar och slåss, bits och skriker av ilsak, vilket han gjort alla andra gånger jag har försökt att sluta. Men nu jävlar!!

Ni som har tips får gärna lämna det här!!

Skratt, ilsak, tårar!

Idag har vi umgåtts med Estelle och Madde mycket. Vi mötte upp dem på vägen för att gå hem till mormor och morfar där vi drack kaffe, pratade och skrattade. Mormor var jätte glad att vi alla kom hem till dem och fick tiden att gå lite fortare.

Efter så gick vi hem till mamma och pappa. Pappa har varit på lassis med sitt öga och tagit ut någon stålflis med skalpell så han låg och sov och vilade ögonen. Vi andra satt i köket och grät flofer och skrattade så att tårarna sprutade! Vi var arga, ledsna och inte alls långt ifrån skratt då mamma berättade minnen om Ludde!

Det är jätte kul att träffa Madde. Det var flera år sedan man träffade henne ordentligt och jag har saknat henne. Just nu när hennes pappa, min morbror, har gått bort så känns det skönt att vara med henne.
Nu vill jag åka upp till henne och Annalena och hälsa på. Annalena har ännu inte träffat mina barn så det måste ske! Madde är ju så enormt likt mig också. Hon är mer likt migän vad Sandra är.

Jag har packat upp lite till i lägenheten och tog sedan barnen med mig ut för att köpa nappar till Eddie och stannade till för att hoppa studsmatta och gunga på stranden innan vi gick hem igen.

Dagen har varit underbar och gått fort. Imorgon hoppas jag på att Madde Estelle och Åsa kommer hem till oss och fikar! Estelle har blivit så jävla vuxen. För bara något år sedan så var hon en skit unge men nu sitter hon där 14 bast och diskuterar med oss och är så vuxen. Var tar tiden vägen? Tycker inte att jag själv blir äldre.


Kan inte o vill inte

Jag kan inte stänga av datorn och lägga mig fast ögonen går i kors. Ikväll är en sån där kväll då tankarna snurrar och jag mår lite dåligt. Släcker jag nu så kommer jag ligga och tänka. Jag vill inte tänka och känna.

Liv o rörelse

När man är van att bo lite utanför själva byn så stör man sig enormt på allt oväsen som väcker en. Här utanför går det männiksor som samtalar högt, bilar som kör med gnisslanfde ljud och ungdomar som sjunger snapslåtar. Typiskt sena sommarnätter men har man en son som är väldigt lättväckt och vaknar 70 gånger varje natt så är det inte kul.

Eddie sover väldigt dåligt första halvan av natten. Inte förrän klockan 4 börjar han sova bra. Med dåligt menar jag att hab vaknar upp till 10 gånger på de timmarna. Efter fyra så sover han fram till ca 7 på morgonen. Sömnbrist har jag väl antar jag men eftersom Nora var tre år innan hon sov en hel natt så är jag  van att gå på minus när det gäller sömn.

Försöker ännu få Eddie att ta välling för att bli mättare, för mitt bröst ger inte så mycket mättnad längre märker jag. Men han smuttar på det lite men vill inte ha mer sen. Jag har inte mage eller hjärta att neka honom bröstet. Man ser verkligen hur han myser och gosar´när han ligger i min famn.

Napp försöker jag också att ge men det vill han inte heller ha. Själv känner jag väl att jag vill ha tillbaka mina bröst nu och inte amma så länge till. Kanse bara morgonmyset som både han och jag älskar.

Nej mina damer och herrar nu ska jag snart släcka ner och sova. Imorgon ska vi träffa kusiner och kusinbarn för att gå hem till mormor och morfar!

godnatt!

Hej Tant

Tant Martina! Vi vill att du kommer och leker snart med oss och dricker kaffe med mamma med såklart!! Hör av dig...mamma säger att du ska klappa magen med!!

Luddes dag.

Idag har Luddes begravning ägt rum. Jag var inte med, ville inte att min lille buse skulle förstöra hans stund. Alla sa att det var en underbart fin begravning och kyrkan hade varit full av människor som ville vara med och säga hejdå till vår kära Ludde. Många som ville vara med och sörja tillsammans med hela hans familj.

Vi hade fika efteråt i församlingshemmet och dit kom jag med barnen. Att se alla i familjen stå i fina kläder, kramas och klappas, att se alla dessa familjemedlemmar som tillsammans sat en sådan här dag och var starka tillsammans, gör en rörd. Jag ser på min familj och känner mig stolt och älskad. Alla finns där i vått och torrt i vilket läge det än är. Tillsammans tar vi oss igenom det värsta som kan hända här i livet.

Det svåraste är att se mormor och morfar, dom satt där på varsin stol och tittade runt omkring på alla. Försöker hitta ordet på vad man kunde läsa av i deras ögon. Sorg? Känns så fjuttigt. Dom har förlorat sin son, hur fan mår dom? Morfar som har varit den stora starka karln, såg så liten och sorgsen ut, likaså mormor som alltid har varit superkvinnan i mina ögon. Det är dom ännu och därför är det svårt att se dem ledsna.

Jag ville inte gråta något där eftersom barnen var med men när Madde kom, Luddes dotter, så kunde jag inte hålla mig. Hon skakade på rösten när hon kramade om mig och ögonen var rödgråtna. Pussade henne i pannan och torkade tårarna.

Ludde var med oss hela tiden, han stod frisk och pigg vid oss alla och tröstade oss från den sida han nu är på. JAg tror att familjen aldrig lämnar oss, jag tror att han kommer fortsätta hälsa på i bland för att kolla hur vi alla mår.
Och så tror jag att någon gång kommer vi alla känna en hand på axeln och höra Luddes fullifan-röst säga-

-Vad anser du om snacket som går på Slite?
- Vi tar det med facket. svarar vi då.

Älskade Ludde, jag och barnen har nu tänt ett ljus för dig här hemma som visar att du alltid kommer brinna i våra hjärtan.


Halva dagen gått!

Vi har varit på långpromenad, gungat på stranden, handlat och lagat mat här hemma. Dagen har gått super fort. Jag ska ge mig på att försöka få upp Eddies hylla som ännu ligger i kartongen. Suck!

Liten fotovägg på plats



Detta är det enda jag gjort med lägenheten i dag och det tog sin tid med minst 100 avbrott!

Lekparken, klättra i träd och hoppa matta!



Vid fyratiden hade vi väldigt tråkigt här hemma och klättrade på väggarna. Så vi gick ut på upptäcksfärd runt om i Slite. Första stoppet blev lekparken där vi lekte affär, jagades runt, klättrade i ställningen och gungade. Eddie sprang runt som en buse och klättrade på allt medan Nora försökte få honom lugn och stilla så dom kunde leka affär. Men hon gav upp rätt fort när hon såg att det var omöjligt att få stopp på trumpinnarna!




Sen gick vi till strandens gungor för att gunga. När Eddie somnade i gungan var det dags att få ner honom i vagnen så vi gick vidare ner till parken. Eddie somnade aldrig om så efter lite trädklättring där så gick vi till torget för att hoppa studsmatta. En arg och trött liten kille tvingade jag ner i vagnen vi sex tiden för att gå hem och äta!

Nora ville inte alls hem så imorgon hoppas vi på fint väder under förmiddagen så vi kan gå ut tidigt och komma hem sent!! 

Alexandra!


Idag skulle min storasyster ha fyllt 27 år om hon ännu hade funnits med oss. Vi åkte upp till hennes grav vid tio i morse och satte i blommor och sa grattis. Nora valde ut fina stenar ifrån gårdagen som hon målade fina innan vi åkte för att ge Alexandra presenter.

Vi gick sen ner till den plats som dom har förberett till Ludde. Han får en fin bra plats som vi kände oss glada med. Jag ska inte gå på begravningen. Klarar det inte och tycker att det blir svårt med barnen. Men jag skrev ett avskedsbrev till honom idag som jag sätter på min ros. Mamma ska lägga en ros på kistan från mig och barnen.

Nej nu blev jag lite ledsen så ska fixa med dagens bilder så jag kommer på bättre tankar.

Lördag



Vi har suttit inne hela dagen idag och sett film, lekt med dockor, lagat mat, diskat och bara haft det mys. På eftermiddagen ville jag komma ut lite så jag klädde barnen och gick ner till stranden för att gunga och plocka sten. En konsumkasse fylldes med vackra stenar som badades på vår balkong när vi kom hem!

Snart fyller min dotter fem år och jag vet ännu inte vad jag ska ge henne. Men nu får det vara slut på leksaker alltså. Det svämmar över här hemma och ändå har jag rensat. I fortsättningen kommer jag inte ha råd att köpa så mycket som jag gjort heller för den delen. Hyran är lite dyarare än vad jag egentligen har råd med. Men snålar jag in på allt onödigt skit  som jag köper varje månad så har jag råd nu när CSN kommer igång och studierna börjar.

Men INGA mer leksaker. Nu får det vara nog!

some pics









Begravning

Snart är det begravning för Ludde och jag vet inte om jag ska gå. Vill inte ha med mig barnen. Nora är i en svår ålder där hon vet vad döden är på ett ungefär och vet att det är något sorgligt. Nora hatar att se människor ledsna och börjar gråta direkt själv även om det bara är en lek och det är hon som hittar på handlingen.
Robin ska vara hemma med Molle och tar mer än gärna Nora under den tiden med. Blir ju bara en timme ungefär.

Eddie då? Han kommer inte sitta still i kyrkan, han kommer inte vara tyst i kyrkan och jag kommer inte kunna slappna av. Jag vill så gärna gå och få säga adjö till honom. Vill lägga den där vackra rosen på hans kista och tyst viska några ord.

När Leif begravdes så hade jag ett helt tal i huvudet som jag ville säga tyst för mig själv till honom då jag gick fram. Jag ville att han skulle veta vilka minnen jag hade från honom och hur mycket de små sakerna betyder för oss. De saker som kanske för honom ( kanske även för oss) var helt betydelselösa och löjliga då hans fanns, det är de saker som man minns och sätter värde på då man inte har chansen att tacka och visa uppskattning.

Men när jag skulle gå fram till Leifs kista med tårarna rinnande som flodar ner för kinderna så var det helt tomt i huvudet. Jag tänkte inget utan var bara ledsen och tom.

Så fort jag tänker på Ludde så blir det att Leif kommer upp i mitt huvud med. Vi har redan fått gått igenom detta en gång förut, varför igen? Räkte det inte med att se hur jävla förstörda vi var sist? Räckte det inte med att vi fölorade Leif till denna äckliga cancer. Äckliga sjukdom.

Jag träffade inte Ludde så ofta som jag skulle ha velat, känner jag nu när det är för sent. Han var alltid glad och full ifan! En man som alltid hade glimten i ögat och buset i skrattet. Helt underbar.

Beauty


The day today

Idag har vi inte gjort så otroligt mycket här hemma. Jag har plockat undan alla toma kartonger och kastat ut dem på balkongen, lagt på nya mattan i Noras rum, bäddat i ordning Eddies säng, satt upp Noras lampor i fönstret. Pappa har varit upp med lite mer saker bla Noras rosa dockskåp som var otroligt efterlängtat.

Annika och mormor kom upp och kollade lägenheten. Dom älskade den.

Lite senare så gick vi ner till stranden för att gunga och plocka snäckor.

Annars har vi badat och bara haft det mys!


Stenar


Dessa fina stenar har barnen varsin liggandes i deras fönster. Det var en julklapp från mig till dem! Tycker att dom är jätte fina. Har en massa sådana hemma som jag fått.

Utsikt!



När jag står o spejar på balkongen möts jag av denna utsikt! Vacker va!?
Jag har två balkonger som delas med en stor vägg. Den väggen vill jag slå bort så det blir endast en stor balkong för att kunna göra det mysigt. Planerar redan tjejkvällar i solen och en cider i handen. Får bli nästa sommar men jag planerar och drömmer.

Kurt verkade inte vara så  sugen att slå bort väggen men vad har den för nytta!?


IKEA och pyssel

I morse gick jag, syster och barnen upp till våra föräldrar för att kolla nya bilen och alla saker dom köpt på IKEA. Bilen var jätte snygg och skön att åka i. En massa fint från ikea med. Nora fick en matta och två lampor till sitt rum, Eddie fick en taklampa, sängkläder och tallrikar, jag fick en fin servis!!

Snart är jag klar med Eddies rum med. Bara en vit hylla som ska på plats, En sådan hylla som Nora också har. Den står hemma vid mamma och pappa så vi får se när vi får hit den. Just nu står alla laksaker på golvet uppradat längst väggarna.

Mormor och Annika kanske kommer hit senare för att kolla lite på hur det ser ut här uppe. Tror dom kommer gilla lägenheten!

Stranden, gungor, glass och bokläsning

Efter att ha lekt och sett en film här hemma så ville Nora ut igen. Vi klädde på skitgrisen och gick ner till stranden där det dansades, jagades och gungades. Eddie ville inte lämna gungorna när det väl var dags att gå till affärn och köpa potatis. Ha försökte komma upp i gungorna själv och gav aldrig upp. Han ramlade och ramlade, vinglade runt mellan de två gungorna och ramlade igen. Men han gav aldrig upp.
Nora stod bredvid och skrattade åt honom så att hon nästan kissade på sig. Tillslut blev Eddie arg och ställde sig vid stolpen och skrek till Nora. NÄÄÄÄÄ NÄÄÄÄÄÄ NNNNNNÄÄÄÄÄ skrek han argt och hängde med ena armen på stolpen.




När vi kom hem så dansade vi, tränade jogging på plats, spelade memory och lekte med prinsessor. Jag fick vara Raja, Jasmines tiger och efter att ha låtit som en arg tiger i 20 minuter så blev jag glad att Sandra ringde och frågade om vi ville komma på glass och kolasås.

Klockan blev halv nio och vi gick upp för att borsta tänder, läsa bok och pussas godnatt.
Så nu sitter jag här, barnen sover och jag ska läsa lite bloggar innan jag ska sova. Imorgon ska vi nog hem till mor och far och se vad dom köpt på IKEA. Tygmaten jag ville ha till Nora var visst inget att ha sa dem. Tunt skit som kanske Molle skulle bli glad för. Så Nora fick en matta istället!

Ha det gött!

Världens tråkigaste mamma!

Barnen tyckte att jag var världens tråkigaste mamma så idag har jag bara fixat lite i Eddies rum och sedan lekt med barnen. Dom är inte vana att ha en mamma som fixar med annat än bara dem så det var lite spring i benen idag! Så efter lunch gick jag, syster och alla barnen ut på Slite för att Eddie skulle sova och Nora skulle få leka av sig lite. Gick först ner till parken och skuttade runt på scenen, vidare ut på lillungsrev där Nora sprang två varv och Eddie somnade. Vidare ner till stranden där Nora testade alla olika gungor med stor förtjusning. När det var tillräkligt med det så gick vi till lekparken där Sandra var häxan sutant och Nora var en prinsessa aom behövde hjälp av prinsen (jag). Eddie vaknade och fick vara med och handla lite citroner i affärn innan vi gick hem för att laga mat hos syster.


Tyst här hemma

Barnen sover och jag ligger i sängen mes datorn i min famn och saknar min man. Var är han kan man undra?!

Imorse var en väldigt mysig stund då jag ensam satt med Nora i knär, åt banan och drack kaffe. Vi spelade lite MusseYatsy och var bara vi ett tag. Efter en och en halv timme vaknade mitt troll och ville direkt komma upp och mysa med tutten.

Barnen springer runt och myser (även om Nora varit väldigt trööt idag och på lite dåligt humör ibland) dom stojar, pysslar och trivs verkligen här i vårt ny hem.

Som jag sa till mamma i telefonen förut - Det är första gången jag känner mig hemma sedan jag flyttade hemifrån. Här kan jag bo i resten av mitt liv för jag älskar den. Barnen älskar den!

Min mormor och moster Annica ska nog komma upp nu någon dag. Måste bara ta Eddies rum först. Säängen ska jag ge mig på imorgon om jag hinner.

Nora är så glad över att fått ett så fint rum. Hon planerar nu var hon ska hänga tavlor och annat. Hon har visat hela familjen nu. Mamma och Pappa var uppe snabbt förut och kollade hur långt vi kommit innan vi åkte in till stan, Sandra har varit här hela dagen och Robin drog honkså med in och skulle visa. I hennes stor dubbelgarderob finns det stänger som jag hängt in alla prinsessakläder. Lyser på rosa fluff och glitter när man öppnar.

Nej nu går ögonen i kors så det blir dags att sova. God natt

Från ikea

DUKTIG Fruktkorg, 9 delar  DUKTIG Frukostset, 15 delar  DUKTIG Dessertset, 18 delar  DUKTIG Grönsaker, 14 delar

Mamma och pappa åker till stockholm imorgon och ska förbi ikea en sväng. Detta har jag önskat mig till Nora när hon fyller år om 5 veckor. Kostar bara 79 kr setet och är jättefint tycker jag. Eftersom det är av tyg så är det något Eddie kan leka med också utan att det går sönder.

Noras kökshörna!




I Noras lilla kökshörna (Eddie leker lika mycket där så det lär ju kallas barnens kökshörna framöver) där finns det allt man behöver för tebjudning, middag, kalas och bara mysig diskution över en scones.
Här kommer det spenderas MÅNGA timmar kan jg lova, för barnen älskar det. Ska köpa lite kockmössor och förkläden tänkte jag och lite annat smått och gott!

Tror jag tycker det är lika roligt som dem!

Noras rum!




Noras rum ur alla vinklar o vrår. Siffror och namn är från unikdekor.se medan myror och fåglar är ifrån supergrafik.se.

KÖK


Köket är så gott som klart. Bara lite mer upp på bänkar och så som behövs.
Vi var inne och gjorde en storhandel idag med så nu är skafferi, kyl och frys fullt. Var ju tvungen att köpa allt nytt!

vardagsrummet


Vardagsrummet! Där bak serni min lilla sovhöra med!

Min sovhörna!


Badrummet klart


Söndag och Måndag




Bilder på rummen från Söndag och Måndag har ni här. Det gick bra att bo i alla kartonger men det är skönt att det mesta är borta. Jag och Sandra har gjort allt själva och det har gått väldigt bra och fort faktiskt!

Fixar

Fixat i Noras kökshörna. Fyllt skåpen med porslin och leksaksmat. Blivit bjuden på kakor, mackor och te vid bordet. Mumsfillibabba.

Har också satt upp myror, fåglar, siffror och Noras namn på väggarna i hennes rum. Hon har bestämt allt själv hur hon ville ha det i alla vrår. Inte som jag sett framför mig men anser att hon är stor nog att få bestämma lite själv angående sitt rum.

Ännu inga bilder att bjuda på tyvärr men det kommer! Tagit några nu, men var tusan är sladden?

60 böcker rikare



Imorse vaknade min kära dotter klockan halv sex redan och skulle upp och spela spel med mig. Det var kallt i lägenheten eftersom balkongsdörren stått öppen, så på med kläder och sen kasta tärningar till två koppar kaffe.

Kl 7 vaknade Eddie och vi började ta tag i Noras alla böcker. Insåg med ens att hon blivit för stor för hälften av böckerna så Eddie blev 60 böcker rikare. Alla Noras prinsessa böcker ska upp på boklister över sängen och resten in i hennes dockhus/bokhylla. Sen blir det att hitta förvaring till alla hennes småhus och slott. Försöker rensa ur lite men vi leker ju med allt nästan och några saker bär så många minnen så det är svårt att göra sig av med dem.

Vad har dagen annars att erbjuda? Fixa i lägenheten antagligen men jag är helt slut av allt packande och fixande. Skulle behöva tio armar i olika längder. Som tur är så har min syster inget för sig och kommer upp och hjälper mig när hon vaknat. Igår var hon uuppe innan åtta redan!

Nu är Nora hungrig och vill ha makaroner men det ställer jag mig inte och gör tio i åtta på morgonen. Ska se om jag hittar kamerasladden så ni får se hur långt jag hunnit. Annars får jag låna sandras kamera och sladd, samt dator!

Tjing!

Vårt hem!

Ikväll efter att ha fixat och donat hela dagen gick jag och barnen ner till affärn och handlade lite nödvändigt. Vi köpte varsin glass och gick strandvägen hem och andades frisk luft.

När vi kom hem packade vi in varorna i vårat kylskåp, satte oss vid vårat bord, bara vi tre. Barnen år jordgubbskräm och mjölk och vi pratade om allt. BARA VI TRE! Eddie åt tre portioner TRE!

Detta är vårat hem! Som jag längtat efter denna dagen!

ÅÅÅÅHHH jag älskar mitt hem!

Hittar inte min kamerasladd så kan tyvärr inte bjuda på några bilder. Har faktiskt inte tagit så många heller om jag tänker efter. Finns ingen tid riktigt!

Hej bloggvärlden!

Nu har vi kommit in lite smått i vårat nya hem och vi ÄLSKAR det! Det är så ljust och fint här uppe. Igår bar det av med tre lass med grejer. Klas, pappa, Robin och Jonny hjälptes åt. Tack killar! Guld värt!

På eftermiddagen så kom vi upp i lägenheten efter att ha lastat ut allt som skulle med hemifrån huset. Det var första gången Nora fick se lägenhetten och hon sken som solen. Raka vägen in till stora rummet som är hennes. Glädjen var total och hon öppnade direkt spegelskjutdörrarna till garderoben och gick in och gömde sig.

Sen vidare till hennes köksbänk som vi pratat om och hon blev så glad då hon fick se att hon har riktigt vatten i sitt kök.

Vi har packat upp och fixat det mesta idag. Sandra har varit och hjälpt till men när man är två vuxna med tre barn, varav två små så är det inte lätt. Eddie har hängt i famnen mesta dels och gjort att jag fått jobbat med ena handen bara. Men efter en lååång sovstund så gick det bättre att vandra själv på golvet och fixa.

Noras rum är så gott som klart. Vi har packat upp allt och nu ska vi bara se till att det kommer på sina rätta platser. Eddies rum är inget fixat i ännu. Ska ännu ha upp en hylla där och så skruva ihop hans säng.
Vardagsrummet är klart och min lilla sovhörna  är väl klar eftersom det bara krävs en säng!
Köket är också klart, lika så badrummet. Det är nu bara utsmyckningen som ska fixas, måste inhandla hissgardiner eftersom fönstrarna är alldeles för fina för att gömma bakom gardinerlängder.

Jag är så HAPPY!

RSS 2.0