Rösta!

http://www.mammabloggar.se/om-blogg/rooyaltylove-53?tack-rost

Gå in o rösta på mig. Får jag hundra röster innan oktober är slut så vinner jag ett privat vad!

Torsdag och helgen har börjat.

Dagis idag gick bra som vanligt! Dom hade varit ute i skogen och plockat och fixat en massa. Jag och Eddie gick till församlingshemmet och drack kaffe. Eddie var trött så vi gick ut en sväng och tog en långpromenad på Slite så han fick sova. Klockan halv ett gick vi och hämtade Nora. Dem var påväg ut allihopa. Tjejerna flockades runt Eddie och det vart pusskalas idag med. En riktig tjejtjusare!

Vi gick hem en sväng till mormor och morfar. Drack kaffe, lekte, dansade och blev bjudna på pannkakor med räkstuvning. Vi åkte sedan hem och plockade lite. Nu pysslar vi lite och Eddie har upptäckt att hans navel är väldigt rolig att pilla med!

Inga foton är tagna i dag. Kors i taket. Så enbart tråkig läsning hade jag att erbjuda!

Att sakna är bra!

Det är bra att sakna ibland! Ja, det har alla sagt genom åren då jag inte velat lämna bort Nora. Inte förrän i dag kan jag faktiskt hålla med! När jag såg Noras stora leende och tindrande ögon när hon fick syn på mig bakom blommorna så värmde det i hjärtat och kroppen. Kramen var hård och pussen kärleksfull. Så underbar känsla.

Jag börjar vänja mig med detta nya liv och nya vardagen. Tycker att det är lite kämpigt på morgon och kvällen innan lämning men när lämningen är avklarad och allt gått bra så lämnar jag dagis med ett leende på läpparna. Efter två timmar ifrån Nora så börjar jag tugga på läppen och titta på klockan var femte minut men jag klarar det. Vägen till dagis är det pirr i magen för hela slanten och jag skuttar fram känns det som.









En handel blev till äventyr!

Dagis hade gått super bra. Dom hade pysslat, ätit mat och läst saga innan jag kom. När jag klev in i rummet där Nora  var så smög jag bakom några blommor för att se på henne. där satt hon i soffan trångt med Lova, Lovisa och Maja. Dem läste bok och pratade med varandra om bilderna i boken. Söta unge! När hon fick syn på mig så sken ansiktet upp och hon sprang fram till mig och gav mig en puss och en kram.
Eddie kom på pusskalas med 4 brudar som pussade honom om och om igen på munnen.

Vi gick hem. Nora lekte glatt i sitt rum som jag nästan hunnit klart med. Eddie sov en timme. Vi lekte lite med barbie och gick sen ut för att handla lite nödvändiga kylvaror. Vädret var härligt och barnen hade bus i hela kroppen så jag släppte vilddjuren fria. Vi hoppade studsmatta, klättrade i träd, hoppade på stenar, sprang i gräs, kastade sten, lekte kurragömma, gungade och hade skattjakt i sanden. Vi hittade en grön sked, ett fantalock och lite fina snäckor och stenar som fick flytta med hem!

Hemma fick vilddjuren massa mat för magarna vrålade efter käk. Ner snabbt och pussa på Målle och sen upp igen för att leka innan bolibompa!

Det var våran dag! En härlig dag!




Onsdag morgon!

Idag ska Nora och de andra stora barnen ha Atelje på dagis och det gillar hon. Hon älskar att pyssla. Hoppas på att dagen ska gå bra utan tårar. Men hon säger att hon inte grät efter mig utan att det gjorde ont när hon gjorde en kullarbytta (stavar man så) ?

Jag ska hem med eddie direkt och börja med Noras rum så det blir klart till på fredag för dom kommer pappa och tapetserar i mitt nya sovrum och ska hjälpa mig sätta upp lampor och hyllor!

Ha en bra dag allihopa!

våran tisdag!



Nora har gått på dagis idag. Det gick jätte bra att lämna. Hon sprang iväg och lekte med de andra och barnen mötte henne glatt när vi kom. Idag stod gympa på schemat och det var inte roligt tyckte Nora. Hon hade gråtit en liten skvätt där nere i hallen. Hemma vid matbordet sa hon att hon inte ville vara å gympan igen.

Annars har vi fixat med bytet av Noras rum och vi kom inte så långt eftersom hon och Eddie skulle leka med ALLT och åka buss med ALLA nallar dom har. Och det är många!


Borde sova!

Men känner mig inte trött. Nervös inför dagis imorgon. Nora var inte så sugen att gå. Hon tycker att det är jobbigt och alldeles för mång barn som skriker och springer. Hon har aldrig varit någon som tycker om stora folksamlingar. Det har inte jag heller gjort, inte hennes pappa heller. Jag är så orolig att allt ska gå snett.

Förhoppningsvis så vänjer hon sig snabbt och kommer in i det. Vi har väl inskolning denna vecka med egentligen. Dem brukar väl säga att det trappas upp under två veckor? Vi hade inskolning i tre dagar bara så skulle det krisa imorgon så stannar jag. Dem ska  imorgon på gympa så idag var vi nere i skoaffärn och köpte nya gympaskor som hon får inviga i morgon.

Upp tidigt och packa dagsi väskan. Vi ska vara på plats redan kvart i nio. TIDIGT!

Mitt liv!



Innan jag fick barn visste jag inte att man kunde älska så högt och så starkt som jag älskar dem. Jag visste inte att kärleken kunde nå till den höga nivå och värme som mitt hjärta brinner för dem. Mina barn är mitt liv, mina drömmar och min framtid. Att få vakna med dem varje morgon, somna med dem varje kväll och spendera varje minsta sekund av mina dagar med dem gör mig till världens lyckligaste kvinna.

Jag har två mirakel i mitt liv. Två mirakel att älska och njuta av.

Att bli mamma är den största uppgiften man får här i livet. Det är också den mest skrämmande och underbara uppgiften man får. Att ständigt vara orolig för allt och ingenting kan var jobbigt men det hör till föräldraskapet. Att alltid undra om man duger som mamma, om man gjort rätt val för barnen och om man kommer klara av framtiden bra för dem, det hör väl till mammarollen eller?

Ibland kan jag känna mig som världens sämsta mamma. Jag hinner inte med alla gånger och det gör mig så frustrerad. Ibland ser lägenheten ut som ett stort bombnedslag med disk, leksaker och kläder över allt. Jag tycker att det är viktigt att man har det rent och fint runomkring sig men ibland struntar jag i det helt för att jag måste prioritera barnen först. Alltså prioriterar jag leken först och allt annat som barnen njuter av.
Men nu ser lägenheten ut att ha blivit vänd upp och ner, skakade som en drink och sedan som en tornado varit och hälsat på.

Måste städa! Men varken ork, lust eller tid finns till det. Dagarna försvinner till barnen och kvällarna till studier. Eddie sover bättre på nätterna nu iallfall. Mycket bättre!

Projekt sovrum!

Jag fixar och donar här hemma. Har inte varit nöjd med hur vi haft det riktigt. Nu har jag bestämt mig för att göra som jag velat från början. Jag tar det stora rummet där Nora bor nu. Där kommer jag ha plats för min dubbelsäng och Eddie kommer få en egen sovplats. Rummet är så stort att det inte blir några problem alls och inte trångt heller. Nora får då flytta in i det lilla rummet. Hon kommer få plats även om det är lite mindre. Det kommer därmed bli lite mysigare och mer hemtrevligt.

Det gick hon med på direkt och började planera. Hon har väl själv tycktatt hennes rum inte varit perfekt. Så Robin kom upp och hjälpte mig flytta in hennes säng i Eddies gamla lilla rum. Jag får ta resten i morgon helt enkelt. Nora får hjälpa till efter dagis.

Kommer bli så fint och jag tycker att det ska bli skönt att få ett stort rymligt eget rum för en gång skull. Det var bra länge sedan jag hade det. Att ha sängen i vardagsrummet har varit okej men det har inte känts så tryggt eller lugnt.

Nej nu svammlar jag bort och skriver ner varenda ord som flyger i mitt huvud, vilket är väldigt ointressant.


Bulle i ugnen!

Det har varit kul att dega och kladda, kavla och bre! Bullarna blev så otroligt goda så detta kommer vi göra om snart igen. Det enda problemet är att jag nu är täckt av utslag från topp till tå. Man får väl stå ut!
Till jul blir det en ny laddning, kanske med lite med lite mindre bullar den gången! Mums!


Vi bakar bullar.

Nere hos syster är det full rulle med bullbak. Vi gjorde en deg för 100 bullar och jag kan ju säga att dom är jätte fina och stora. Får inte plats i formen. Vi får se hur det ser ut sen när de har gräddats.

Någon som är sugen på en fika med nybakade bullar och kaffe så hör av er!

Eddie på vift!



Idag var mamma uppe en snabbis för att lämna min plånbok som jag glömt hos dem. Eddie blev ledsen då hon skulle gå så han fick följa med henne och pappa till Tingstäde för att hämta någonting. Trodde att dem skulle vara tvungna att vända med honom men det hade gått jätte bra och han hade inte frågat efter mig alls.

Det är bara att inse att jag är mer beroende av dem än dem av mig! Haha!
Mormor och morfar var nog stolta att få ha med sig Eddie själv. Dem har suttit barnvakt 2 gånger för honom förut då jag och Nora varit på bio. Snart är det dags för biodate igen tycker jag. Bara Nora och jag, så får Eddie stanna hemma!

Lekdag!




Det har varit en dag full av bus och utflykt. Vid elvatiden kom Anders och barnen. Anders och Lea stannade en stund på kaffe lek och lunch. Vid ett tiden cyklade dem hem och jag packade oss andra ner till affärn för att köpa picknick. Vi tog ett varv runt lillungsrev där de sprang in i högt gräs, skrattade, ramlade och hade skoj. Eddie somnade så vi gick ner till vattnet för att kasta lite sten.

Vidare till lekparken där vi satte oss på en bänk och tryckte i oss bullar och kakor. Vi försökte prata med munnarna fulla men det enda som kom ut var smulor! Kul var det i alla fall. Tjejerna lekte och Eddie fortsatte sova. De klättrade i träd, lekte affär där dem sålde handväskor, mamma pappa barn och åkte motorcykel. När de fått nog där så gick vi till minigolfbanorna för att springa av oss ännu mer. Barnen var helt utmattade när vi kom hem och började med middagen. Leken fortsatte, det spelades och ritades.

Nora målade en brun tjej, en solbränd sa Nora. Lova tittar på den mörkbruna tjejen och säger:
- Ska hon vara brun och prata Engelska eller?

Vid sextiden åkte Lova hem och tjejerna var nog nöjda med dagen!

Rice.dk


Rice.dk har jätte mycket fint till köket jag vill ha! Det kostar lite väl mycket för min plånbok bara. Man vill ju inte köpa en och en sak hela tiden!

Köpt tapeter!

Idag har vi varit i Visby och köpt tapeter till mitt sovrum. Det blev i lite gammeldags mintgrön. Vet inte hur jag ska förklara färgen men eftersom jag älskar stilen Schabby chic så kommer den passa in nu när jag ÄNTLIGEN ska börja inhandla lite i min egen stil. Har väl inte gjort det tidigare för jag har varit rädd att jag skulle tröttna på den lite mer färgglada lantliga stilen. Men nu har jag tyckt om den ett bra tag och jag tror att det är min stil, inget tillfälligt.

kommer såklart behålla den vita basen med en fondvägg lite hit och dit. Vill köpa hem en massa färgglada saftkannor, muggar, porslin och annat fint som det ska dukas med. Finns mycket!

Vi har även varit hemma vid min morbror så Nora och Lova har lekt en hel del! I morgon kommer Lova upp till oss och busar. Nora längtar!



Moffa mys!

Så här underbart sken solen i kväll! Nora tyckte den var så underbart vacker att titta på då vi stod på balkongen och andades kall frisk höstluft nu på kvällen!


Pyjamas, pizza och massa chips!

Vi är hos mina föräldrar och övernatta. Jag frågade Nora hur hon ville fira att hon klarat dagis en hel vecka utan problem. Hon ville sova över hos mormor och morfar i våran nya bäddsoffa, äta chips. godis och pizza. Och så blev det! Vi myser och myser.

Fredag! Äntligen!

Det är väl nu som man börjar känna av det riktiga fredagsmyset för att fira att helgen är här. Nu kommer inte vardagar se likadana ut som helger. Så nu kan jag säga ÄNTLIGEN HELG! Nora ska gå till kvart i tolv idag med, seska vi sova borta i natt! Vi ska på pyjamasparty!

Ett hem i pasteller!

Nu har jag och barnen bott in oss. Jag har kom in i det hela och bitarna börjar falla på plats. I Helgen flyttar jag in min säng i Eddies rum. Hans lekplats blir i vardagsrummet. Mitt sovrum ska jag ha i vitt som basfärg och så vill jag in med en lugn grön färg och en massa romantiska pasteller. Kuddar och filtar, överkast och gardinkappa ska in handlas. Ljuslykta och ramar! Detta kommer bli så fint. Vill även ha upp en fondtapet i vardagsrummet för att ge lägenheten lite mer personlighet men har ännu inte bestämt vad för någon.

Mycket jag vill ordna men det finns inte alltid så gott om pengar så jag får se när det blir klart. Jag har ju all tid i världen på mig. Tänker inte flytta här i från än på ett bra tag!

Dagis dag 4!

Idag lämnade jag Nora själv redan klockan nio. De stora barnen skulle ut på äventyr i naturen så hon väntade spänt med de andra. Jag pussades hej då och sa att jag skulle gå. Inga problem där inte utan hon vinkade hejdå bara. Eddie blev lite ledsen när Nora skulle stanna men det gick över snabbt.

Jag och Eddie gick till församlingshemmet och fikade med de andra mammalediga mammorna. Tiden gick snabbt i bland och ibland gick den VÄLDIGT sakta. Jag ville hämta min lilla dotter. Saknade henne jätte mycket. Kl kvart i tolv knackade jag på dörren och såg henne sitta vid bordet och åt mat. Hon blev glad över att se mig och skuttade ner från stolen! Allt hade gått jätte bra och hon hade inte frågat efter mig någonting.

Vi gick och mötte upp Johanna och Tuva på fiket för att mysa lite. Hem och fick Eddie att sova. Nora pussades och kramades en hel del hemma i soffan. Det började redan på fiket. Hon har nog saknat mig under de tre timmar hon var i från mig. Jag tycker att hon är så duktig min lilla tjej!

Vi har varit ute en sväng på sena eftermiddagen och barnen fick varsin glass innan vi gick ner för att gunga på stranden. Det börjar bli lite kyligt ute nu så nästa gång måste fleese-setet på.

Imorgon har vi stora planer som nora ser fram emot. MEn först blir det dagis. Längtar till inskolningen är över så det inte blir dagis varje dag i veckan. Då kommer vi bara ha tre dagar.

Nu måste jag plugga lite.


Bilder!





Vilda bebben!

Eddie har varit en svidig, grinig mammagris den sista veckan. Inget har varit bra mer än bröstet. Sömnen som förut varit dåligigare än dålig har varit värre. Hans tänder har poppat som popcorn i munnen och 6 nya kindtänder har kommit fram. Han har inte kunnat tugga någonting alls och haft det välditgt besvärligt. Men idag på eftermiddagen vände det. Jag lagade farmarbigg, ris och wokgrönsaker med massa orientaliska kryddor. Jag fck ösa på med ris TRE gånger. TRE gånger och han åt utan problem.

Nu på kvällskvisten fick vi leka i honom lite yoghurt. Nora och Eddie ställde sig vid köksbordet och jag satt i soffan med skedarna i beredskap. Skrikande fick de turas om att springa det fortaste de kunde fram till skeden och få sin yoghurt serverad. De skrek och skrattade, snurrade, snubblade och hade jätte skoj. Allt för att lillebror skulle äta innan läggdags.

Efter det kröp Eddie runt på golvet efter Noras ben och skulle fånge henne. Han sa vovvov och kröp snabbt efter henne var hon än gick och hon snubblade fram mellan skratten. Sen lekte vi kurragömma. Jag gömde mig ute på balkongen och tittade försiktigt in på barnen när det letade och letade i lådor, hörn, under täcken och sängar. Båda ropade MAMMA men inge mamma kunde de se. Eddie svängde där Nora svängde, tittade där Nora tittade och ropade när Nora ropade. Nora är hans stora idol!!!

Det jag egentligen bara skulle skriva är att jag äntligen börjar känna igen min pojke igen. Det har varit en krävande tid den sista tiden men som allt annat så är det bara att hålla ut för det går över!

Nora hjärtan dagis!



Dagen på dagis har varit perfekt! Vi kom dit, Nora sprang i väg direkt med vännerna, hon hann inte ens säga hej till fröknarna på gården. Efter en kvart skulle de stora barnen gå in och pyssla. Nora sprang full fart in på dagis, hade inte en tanke på att jag borde veta eller skulle med. Så jag och Eddie stannade kvar ute i en och en halv timme. Då var det dags för att gå hem, efter en sväng på bibblan för att låna bok till middagsläsningen på dagis.

Nora hade haft det jätte skoj! Det gjorde att mina tvivel försvann och jag blev säker på att jag gjort rätt!
Hon är så duktig min lilla tjej! Eller stora tjej! Jag är en väldigt stolt men förvånad mamma, denna gång är det helt annorlunda än sist! Nu kan jag gå till dagis med Nora utan en stor klump i magen och veta att jag skulle vara tvungen att lämna min gråtande dotter.

Det känns som en lättnad att se Nora ta detta så bra. I flera veckor har jag varit rädd och orolig men innerst inne visste jag att hon var redo! Duktig flicka!

Tankar.

Idag på förskolan så möttes vi av glada miner och barnen var som vanligt glada över att se Nora. Vi gick raka vägen in till ataljen där Nora satt med ett gäng tjejer och färgläggde en bild som dem sedan klippte sönder och limmade ihop igen, precis som ett puzzel.

När vi kom in i andra rummet efter fotograferingen som möttes vi av ett helt gäng barn som satt runt i en ring och mumsade på äppel då en liten flicka sken upp som solen och skrek "Vi har varit hos er en dag! leendet var brett och äkta! En annan flicka som Nora med haft roligt med då hon gick dagis förut bjöd hem sig själv till oss på direkten. Nora sprang runt med de större barnen och Lova är duktig på att dra med sig sin kusin på allt. Jag är överlycklig att Lova är ett russ med så Nora har en liten trygghet där.

Dom var inne i dansrummet, alla de större tjejerna i Russet, dem satt nära varandra i väntan på fotograferingen och dem pratade en hel del inder pysselstunden.

Nora kommer få det jätte bra men ändå blir jag rädd och osäker då hon själv säger att hon vill hem efter en stund. Jag vet att det bara är andra dagen på inskolningen men jag kan inte rå för det. Gör jag rätt? Jag måste ju inte sätta henne på dagis, hon kan vara hemma i ett år till. NEJ, jag ska inte ta bort henne igen men ibland vill jag bar ta henne i min famn och åka tillbaka till den tiden då hon var liten bebis.

Tycker alla mammor att det är svårt att se sina barn växa upp? Eller är det bara jag? Just nu ligger jag och tittar på henne. Hon somnade i min säng i kväll. Hon är så fin och underbar. Hon är rolig, stark och smart. Min dotter börjar växa up och bli så stor. Jag vill inte.

Hmmm!





Allt gick jättebra på dagis. Men efter två timmar tyckte Nora att det räckte och hon ville hem. Fotot gick ju superbra iaf. Sista fotot från dagis då hon var tre  såg så olyckligt och sorgset ut. Därför har jag aldrig satt upp det kortet. Men syster har det framme. Gillar det inte.

Vi gick hem och åt korv med bröd som hon önskat som lunch, Eddie sov och vi pysslade och pratade om allt möjligt.

Syster och Målle kom upp, vi kollade på kort genom datorn. Sen har vi varit på shoppingrunda i regnet.

Inget intressant har hänt idag med andra ord så jag förstår inte varför jag fortsätter skriva, eller skriver över huvudtaget!

Foto står på schemat!

Idag ska Nora ta dagisfoto så de nya kläderna på och håret noga kammat. (Även om det kommer vara ett ruffsigt fågelbo om en timme igen!)

Idag ska vi vara där mellan nio och elva. Imorgon ska jag nog gå och sätta mig i lärarrummet en stund så Nora får leka själv med fröken och barn!

Vad bjuder eran dag på!?

Halsont!

Nora klagade på halsont här nu i kväll. Hon kunde inte svälja något och åt ingenting alls under eftermiddagen och kvällen. Typiskt om det kommer sjukdomar knackande på dörren nu när vi är igång med inskolning på dagis.
Barnen somnade redan klockan halv sju här hemma. Eddie har redan varit vaken 3 gånger trots att han åt massa kvällsmat innan han somnade. Vad kan det var för fel? Visserligen poppar tänderna upp som popcorn på honom nu men det har varit så otroligt dålig  sömn i några veckor nu.

Familjen åker till Ullared nu snart. Jag vill med följa med men har inte råd. Tråkigt. När man åker dit vill man inte enbart ha med sig ett par tusen utan då vill man ha runt 8000 för att kunna handla till julklappar och saker till sig själv. Det får jag göra den dagen jag träffar en rik man!










Bilder från dagen!




Dagis avklarat!

Skulle kunnat lämnat Nora redan i dag känns det som. Hon sprang in innan mig i russets lokal och satte sig i samlingen där alla hälsade henne välkommen. Dem sjöng och åt frukt. Sen vart det att göra trolldeg där Nora fick vara med och hälla i ingredienserna och blanda med slev. Efter dét hann hon göra lite girlanger innan klockan var halv elva och vi skulle hem. Hon ville INTE hem.

Två svidiga ungar fick jag ner till affärn. I kassan upptäckte jag att jag glömt kortet hemma så vi fick lämna tillbaka allt och springa hem. Lagade lunch. Eddie sov och vi spelade lite dator jag och Nora.

Nu har vi lekt och snart ska vi in till staden för att storhandla. Barnbidraget var efterlängtat efter allt kalasande vill jag lova!

Måndag morgon!

Den stora dagen är här! Nora har gjort sig fin och väntar spänt på att klockan ska bli kvart över nio så vi kan gå till dagis. Hon har sovit i sitt rum hela natten, ropade efter mig klockan 6 och var så stolt så stolt!
Vi har nu gjort smoothie på en massa frusna jordgubbar! Det är så friskt och gott att äta nymixad smoothie på morgonen! Energikick!

Nu ska jag dricka kaffe innan jag ska göra mig i ordning.


Ännu vaken!

Min son vaknade precis när jag skulle släcka och vägrar somna om. Han har letat efter sin storasyster som inte ligger bredvid oss i sängen. Han tycker att det är väldigt konstigt.

Han har blivit så stor nu tycker jag. Han säger några ord och förstår väldigt mycket av det jag ber honom om.
Han säger bla:

Min
Mer
Vovvov
nora
mamma
mormor
morfar
målle
tack
mat

Säkert något mer men jag kommer inte på det nu. sjunger gör han med! AAAAAAA låter det och så skrattar han generat efteråt. Söta lilla pojke!


Kolla och vinka!

http://moahenriksson.blogg.se/

Denna blogg hittade jag till för ett tag sedan. Den är sorglig att läsa men ändå mysig. Tycker ni ska gå in där och lägga in en stöttande kommentar eller bara vinka och säga att ni kollat in hos sjuka moa!

Funderar och funderar!

Eddie är sällan i sitt rum. Han vill leka där vi är. Därför funderar jag på om jag ska ta och flytta in min säng i hans rum och göra en lekhörna till honom där jag har min säng nu i stället? Han lär sova hos mig ett bra tag till ändå.

Hur hade ni gjort!? MEn jag tror det får bli så. Tror jag! Få fundera lite till!

Nora bestämde sig i dag för att hon var redo att sova sin första natt i sitte eget rum, i sin egen säng. Jag har velat ha henne hos mig tills nu men hon ville sova ensamen nu. Hon har ju blivit stor. Hon gick in och lade sig och somnade utan problem! Duktig tjej det där!! Vad har hänt med henne. Hon har förändrats så otroligt mycket nu det sista halvåret. Helt fantastiskt att se!

Förskolestart!

Imorgon är den stora dagen som känts så¨långt borta tidigare men nu är det nära. Jag är lite nervös men Nora verkar ta det med en klackspark och längtar. Det enda hon säger är att jag ska vara med de första dagarna och sen ska jag gå med lillebror och köpa mjölk och sedan komma och hämta henne.

Dagisväskan står packad med regnkläder, regnstövlar, fleece set och lappen som skulle in. Det är kläder som alltid ska hänga på hennes alldeles egna krok. Sen får vi packa med extrakläder och sånt när det blir mer aktuellt. I morgon blir det ju bara en timme där.

Efter dagis ska vi ner och köpa nya skor till henne. Hennes hon har är lite svåra att få sätta på sig själv så hon ska få nya till dagis som inte gör något om dom blir lite mer slitna.

Det ska bli spännande. Men samtidigt är det lite läskigt att släppa över ansvaret till andra vuxna. Men klarar som alla andras barn så klarar dom nog av Nora med. Hon är ju väldigt lugn och stillsam. Nej detta kommer gå bra!
Jag gillade Kajsa med och det är viktigt. Hade jag inte känt att vi klickade så hade jag bett om någon annan.

Förskolestart!

Imorgon är den stora dagen som känts så¨långt borta tidigare men nu är det nära. Jag är lite nervös men Nora verkar ta det med en klackspark och längtar. Det enda hon säger är att jag ska vara med de första dagarna och sen ska jag gå med lillebror och köpa mjölk och sedan komma och hämta henne.

Dagisväskan står packad med regnkläder, regnstövlar, fleece set och lappen som skulle in. Det är kläder som alltid ska hänga på hennes alldeles egna krok. Sen får vi packa med extrakläder och sånt när det blir mer aktuellt. I morgon blir det ju bara en timme där.

Efter dagis ska vi ner och köpa nya skor till henne. Hennes hon har är lite svåra att få sätta på sig själv så hon ska få nya till dagis som inte gör något om dom blir lite mer slitna.

Det ska bli spännande. Men samtidigt är det lite läskigt att släppa över ansvaret till andra vuxna. Men klarar som alla andras barn så klarar dom nog av Nora med. Hon är ju väldigt lugn och stillsam. Nej detta kommer gå bra!
Jag gillade Kajsa med och det är viktigt. Hade jag inte känt att vi klickade så hade jag bett om någon annan.

Barnens kök!


Jag och barnen gick egenom deras kök ordentligt i gårkväll och gjorde det jätte fint. Vi leker väldigt mycket där ute så det blir fort stökigt och allt ligger huller om buller. Men nu är det tipp topp igen och nya lekar kan börja!

Idag har vi tvättat, städat, bäddat rent och fixat lite smått här hemma. Skönt att börja ny vecka med ren lägenhet. Har ni alla haft en bra helg!?

Gooooood mooooorning!

Igår gick jag och lade mig för att sova redan klockan halv tio. Natten innan vaknade Eddie klockan 1 och grät i ett sträck fram till klockan 4 då somnade han och jag lade mig ner för att blunda, helt utmattad. Klockan halv sex vaknade Nora och var redo för dagen. Vilket betydde att det var en levande zombie som gick runt här hemma innan kaffet serverades.

Vid tiotiden åkte vi in till Visby för att ha en liten familjedag. Det var en mysig dag som vanligt. Jag kom hem med ett par byxor, en body och en skjorta till Eddie, en tunika, ett par leggings och öron puffar till Nora.

Vi åkte hem till mor och far där Eddie sov i över två timmar! TVÅ timmar, det var evigheter han sov så länge. Mamma lekte med Nora och pappa och jag satt i soffan och såg på TV. Skti skönt för en trött mamma.

Men i dag är jag piggare och ska ta en storstädardag. Ska gå igenom alla vrår i hela lägenheten!

Imorgon  börjar Nora dagis. Vi ska vara där klockan halv tio.halv elva bara men det är lite pirrigt. Väskan är packad med det mesta. Men jag måste komma i håg lappen som ska fyllas i och lämnas in!

Nej nu ska vi börja dagen här hemma med en bit frukost och lite morgonmys till bompa i soffan!

Härligt!

Barnen somnade tidigt båda två och jag började på uppgiften som ska vara inne på Måndag klockan 9:00. HAr inte hunnit börja på den innan och hade inte räknat med att hinna klart den heller. Men idag har jag en bra dag och inspirationen sprudlar. 2 A4 har jag skrivit ner på 40 minuter och jag är redan väldigt nöjd med resultatet även om det ska finslipas lite innan jag skickar in det.

Stolt över mig själv. Nu ska jag dricka isvatten och se en bra film innan sängen lockar. Ha en trevlig helg allihopa!

Julklappar!



Hoppetossa med alla gubbar vill jag ha till Nora i julklapp. Vill ha det till Eddie med men han är för liten och dom får dela på den sen när han är äldre. Nora har ju huset och alla de gubbarna så det skulle vara kul att ha båda. Tänk vilka härliga lekar vi skulle kunna ha.

På hikmet.se skulle allt gå på närmare 800 kronor och det är inte så farligt tycker jag men ddet är billigare på ullared så jag håller tummarna att mamma och pappa ska dit så dom kan köpa med sig det hem till oss!

Till Eddie vill jag ha en Bobby Car! Någon som har en begagnad att sälja i fint skick!?

Bättre dag!

I natt har jag fått sova aningen bättre. Eddie sov en period på två timmar i sträck. Lycka när jag såg på klockan! Idag skiner solen och jag tror det kommer vara ett perfekt höstväder ute. Jag och barnen ska packa ut oss med picknick och se vad vi hittar på för äventyr. Vi kanske leker pireter och prinsessor, plockar sten, leker hästar eller fåglar.

Varje dag är en gåva så se till att utnyttja den till fullo. Klaga inte ;)

Bra eller dåligt!?

Är det bra eller dåligt att ställa höga krav på sig själv?

Många, eller snarare alla säger att jag ställer för höga krav på mig själv. Men kommer jag någonstans om jag inte gör det? Blir jag det eller den jag vill bli om jag inte har något att sträva efter hela tiden?

Jag vill mycket med mitt liv men har inte vetat helt säkert förrän nu. Jag blir inte yngre precis och vill hinna med att nå mitt mål i tidig ålder ialla fall innan jag fyller 35 år. Jag vill följa mina drömmar för att kunna blicka tillbaka senare i livet och veta att jag försökte få det liv jag ville ha, det liv jag vet att jag är värd.

Att jag får kämpa på till drömmen som ensamstående mamma som många påängterar, det rör inte mig ryggen. Jag vet inget annat för jag har varit ensamstående mamma i två år och jag klagar inte. Snarare tvärtom. Det liv jag vill bygga upp är inte bara min dröm utan i slutändan kommer det även vara ett bra liv för mina barn. Dem är värda det bästa och jag tänker kämpa för det. Jag kanske är helt slut i kväll men imorgon är jag backa on track igen med nya energi och nya tag. En dålig dag ska inte få mig att tro att jag är misslyckad, alla har dåliga dagar.

Imorgon är en ny dag och då ska jag vakna med ett leende och vara den glada, spralliga, roliga mamma och Linda som jag alltid annars är!  Eller som Nora förklarar mig till alla som frågar henne hur mamma är.
- Mamma är tokig.


Bad day!

Idag har jag en dålig dag. Det var länge sedan jag mådde så här dåligt. Jag vill bara gråta och tårarna har varit nära att komma hela dagen. Jag är så jävla trött, så här trött har jag nog aldrig varit förut. Eddie sover inte mer än 40 minuter åt gången, ibland kanske han bara sover i 20 minuter och vaknar sen för att ta bröstet som napp. Får han inte det så skriker han i ilska och det slutar med att jag ger honom bröstet för att kanske ha en chans till att få sova. Det tar ju en stund innan jag själv kan somna om. Jag skojar inte när jag säger att de sista tre veckorna har jag bara sovit i 4 timmar sammanlagt per natt och en människa fungerar inte tillslut om det håller på så en längre tid.

Eddie är också trött på dagarna. Hon gäspar, kliar sig i ögonen och ska hänga i bröstet hela tiden. Han hänger där när jag lagar mat, nära jag dricker kaffe, så fort jag sätter mig på golvet, när jag ska duscha, HELA tiden och jag tycker det är skit jobbigt att inte kunna göra någonting utan att vara tillgänglig med min kropp.

Förut har det varit helt underbart att amma och det kan det vara än i dag men inte om det handlar om hela dygnet runt. Ingen vila alls. Jag orkar inte mer. Men jag är för trött för att ta striden och Eddie är för ttrött för att sluta snutta. Jag försöker plugga ikväll för att hinna klart innan helgen så jag får helgen ledig utan studier. Bara få koppla av men han hänger på mig nu med. Helt omöjligt att koncentrera sg.

Fan va jag klagar men jag måste få ur mig lite innan jag bryter ihop och börjar gråta här hemma. Nu har jag kastat ur mig lite och ska försöka plugga igen.

My kiids


Måste börja sova på nätterna!




Imorse gick vi ner till församlingshemmet som sagt trots att jag verkligen inte orkar träffa folk idag. Vill bara kurera mig inne och inte träffa en käft men hur kul är det för barnen? Vi fikade, målade fingerfärg och gick sen till fiket och åt lite macka och bulle.

Nu sover Eddie, jag tar det lugnt i soffan med Nora som sitter här bredvid och klipper i gamla tidningar.

Eddie måste verkligen börja sova på nätterna nu. Både han och jag är trötta hela dagen och han är grinig och klängig. Suck!

God morgon!

Imorse slog Nora upp sina blåa ögon och satte sig upp.
-Mamma jag går upp och kollar om tandfeén har varit här med en guldpeng.
Hennes små fötter sprang bort till fönstret och tittade ner i glaset.
- MAMMA hon har varit här. Jag har fått TVÅ guldpengar. Jag ska köpa en leksak för dem pengarna!

Glädje!!!

Idag ska vi ner till församlingshemmet med syster, Pauline, Johanna och alla barnen. Ska fråga om vi får måla med kladdfärg i dag!

Sen ska vi ner till Gahms så Nora får köpa något litet för sina pengar. Hon fick tjugo kronor av mormor och morfar för sin tappade sten med. Fyrtio kronor är världsmycket pengar tycker hon!

Have a lovely day!


Fastnat...

Jag har fastnat helt med studierna. En invecklad text ska skrivas oc all den informationen som ska in, ska få plats på endast ett A4.

Personerna A, B och C bor i varisn villa intill varandra. Person A och B har en relation, vi ska beskriva vad för relation och vilken historik den har. Interiörerna ska beskrivas i varje hem och alla fem sinnen ska vara med. Person C är elak, avundsjuk och påstridig mot A och B.
A flyttar och person D flyttar in i hus A. Efter många år återvänder person A och mötet mellan A och B ska beskrivas.

Förutom alla möten och relationer ska dofter, smaker, känsel, syner och läten in som förklarar båe känslor och miljöer. ALLT detta på ett A4. Jag får ner det till 2 A4 men sedan så försvinner allt det viktiga om jag drar ner ännu mer.

En svår nöt att knäcka, men gäller det skrivandets konst så är jag en äkta trollkarl! Tro på dig själv Linda!

Tandfeén!

Nu har tandfeén varit här och lämnat två gulpengar i glaset.
Nora kommer vara helt tillsig imorgon när hon vaknar!


Päronkropp!

Jag har en päronformad kropp. Går jag upp i vikt så sätter det sig direkt på lår och rumpa. Mina höfter är bredare än axlarna och bysten väldigt liten. Läste då vilka övningar jag behöver göra för att hitta de bästa sättet för mig att träna.
Rumppress
Studsbollen
Knäböjaren
Hoppiga utfall
15 minuter 3 gånger om dagen med start imorgon!

Kommer nog inte göra det men peppa mig själv i kväll känns toppen!


Nu är den borta!

Hela morgonen har Nora suttit och vickat på sin tand. Hela, hela tiden!
Efter en liten tugga banan så lossnade den ännu mer och lite blod kom. Nora började gråta och tyckte att det var lite läskigt. Men vicka skulle hon och satte sig i mitt knä.

- Mamma, var är den? Var är den mamma? skrek hon med skräckslagen min.

Den hade då lossnat helt och lagt sig mellan tänderna. Jag plockade ut den och visade henne den stolt. Lite rädd var hon och sprang och sköljde munnen i handfatet, tittade i spegeln och så lade vi tanden i ett prinsessa glas så att tandfen kan komma i natt och lägga i en guldpeng.

Lite bilder kommer här på min lilla tös med sin första glugg!


God morgon alla ´fina!

Natten har varit  bra och Eddie har inte kräkts någonting. Lite feber men annars ingenting.
Nora vaknade TIDIGT och kände efter om hon tappat sin tand, men den sitter så snällt kvar och idag ska det vickas! Gud så stolt hon är.

Åh gud så stor hon är!!


Min dotter!

Mitt underbara barn, min stora tjej, min dotter har en lös tand!!! Första lösa tanden! Några tårar har runnit på min kind och jag har ringt mamma och pappa, Andreas och syster och berättat! Stolt mamma till en stor tjej!

- Åh va jag är upprörd säger hon här!!!

Naaaaw!!!


Spysjuka!

Eddie spydde här hemma vid halv sju tiden. Spydde två gånger och slocknade utmattad med feber i min famn. Efter en halvtimme vaknade han piggare än någonsin. Lite feber men buset är på hög nivå!! Goa unge!

Nora har klippt sig. Hennes hår har brustit runt om på huvudet och varit kort på mååånga ställen så nu har vi jämnat till det och det är lite ovant att se henne i kort hår men hon är jätte söt. Håret är så lockigt nu när det är uppklippt. Så söt så söt!

Jag ska plugga lite ikväll men ska försöka komma i säng i tid!

Ha en bra kväll!

Skänka leksaker!

Vi har varit på församlingshemmet idag och busat lite. Nu ligger Eddie och sover och Nora rensar bland sina leksaker efter grejer hon inte leker med. Min morbror har en tjej från filipinerna som skickar ner leksaker och kläder till de fattiga där nere och undrade om vi hade något som vi inte använde.
Inget stort utan små nallar eller figurer kanske, barbie eller små pärlor kanske!?

Är det någon annan som har lite att skänka till filipinerna så får ni gärna höra av er till mig. Vi sklulle skicka ett paket i början av oktober så dethinner fram till jul så barnen kan få roliga leksaker!

Skulle vara snällt om ni ville förgylla deras jul!

Stora tösen!

Vart har tiden tagit vägen? Nora är fem år och helt plötsligt så har hon blivit så stor och självständig. Hon behöver inte mig lika mycket nu som hon gjorde för ett år sedan.
Jag måste erkänna att det känns hårt i hjärtat och jag vill bara stanna tiden, gå bakåt och börja om från början igen. Få tillbaka den tiden då hon var bebis.

Det kommer kännas tom utan henne här hemma på dagarna då hon börjar dagis. Jag är rädd att hon ska känna att jag överger henne och inte orkar ha henne hemma. Jag är rädd att hon ska tro att jag inte längre älskar henne. Tänk om hon kommer känna sig tvungen att stå på egna ben eftersom hon inte har något val.

Jag vet att detta med dagis är det bästa valet för hennes del men jag kan ändå inte låta bli att tänka och grubbla. Hon kommer älska dagis och fröknarna kommer ta god hand om henne men det känns lite läskigt och skrämmande. Det är ett stort ansvar vi lämnar över på fröknarna. Det är min ögonsten som jag har tagit hand om helt själv i femårs tid som dom nu ska få ansvar över 15 timmar i veckan. Tvivlar inte alls på att dom klarar av det. Tvivlar mer på mig och hur jag ska klara av det.

Jag vill ha tillbaka min bebis nu. Vill inte att hon ska växa upp och bli stor. Vill att hon ska finnas här hos mig föralltid och vara liten. Alla växer upp och jag blickar ändå in i framtiden med ett leende då jag ska få följa henne till skolan och till alla knattediskon men ändå så vill jag bara stanna tiden här och nu och få hinna njuta lite mer av henne innan jag måste släppa taget.

För jag vet att jag måste släppa henne lite mer nu. Jag vet det, men det gör så ont. Det har varit bara hon och jag mot världen i fem år. Nu kommer vi vara i från varandra mer och mer. Det kommer kännas tomt och kanske lite sorgset men jag kommer väl vänja mig. Hon är mer redo än jag. Och jag lyssnar självklart på hennes behov och önskningar. Det är viktiagast.

Behövde få ur mig lite även om texten är ett enda stort svammel och lite klottrat men det är precis som mitt huvud just nu.


Egostunder!



Färgat håret. Både mitt hår och löshåret. Gjort ansiktsmask och sminkat mig! Lite egotid var roligt att ha idag även om sonen hängde i mina ben och armar!

Min fina son!



Vilka vackra ögon  han har!

Liten sjukstuga här hemma!

Nora är lite hängig idag med en hemsk hosta. Hon ville ha en liten pysseldag idag så vi gick ner till affären för att fylla på pyssellådan lite inför dagen. Hon sitter just nu och målar i målarbok under sitt rosa Hellokitty täcke och ser på lilla prinsessan. Eddie sover och jag har lagat lunch. Bandspaghetti och thaicurry gryta. Mums.

Bestämt mig för att behålla mitt mörka hår. Svart kanske? Vi får se. Måste köpa fler clips till mitt löshår så jag kan fylla i med fler än tre rader. Kommer bli prima!

Nej, ska passa på att gå in och hälsa på mina klasskamrater!

Barn föds två gånger!

- Mamma, bebisar föds två gånger.
- Jasså, gör dem?
-Ja dom ligger ju i ett ägg som kläcks i mamman. Det är en gång. Sen kommer den ur snippan. Det måste vara trångt!

Liiite rätt kan man säga att Nora har!

Bilder





Nora vill INTE vara med på kort längre så jag får smyga mig på henne om jag ska hinna få något! Eddie samma sak, han springer fram till kameran och slår till den. Ett tecken på att jag fotar ALLDELES för mycket eller?

Farmor!!



Klockan två kom farmor! Barnen fick paket som dom glatt öppnade. Eddie fick sitt allra första egna lego och Nora fick jätte vackra saker till sina smycken! Det e det ni ser på bild. Så underbart fint och Nora verkligen älskade dem. Hon sa till farmor i telefonen att hon önskade sig en fin ask att lägga sina ringar i och det fick hon. Känns kul att hon verkligen lade det på minnet och lyssnade!
Nora sprang in på rummet direkt och hängde upp en massa saker och fyllde asken med alla sina ringar.

Vi fikade och pratade, lekte och busade. Efter en stund ville Nora gå till lekparken BARA farmor och Nora så dom knatade iväg själva och Nora var stolt som bara den. Eddie däremot blev jätte ledsen att Nora gick utan honom och grät en bra stund efter att dem gått.

När hon sen kom hem igen så kramades dom och pussades som bara den. Precis som att dem hade varit ifrån varandra i flera dagar.

Eddie var också glad över att träffa farmor. Han tog direkt för sig av hennes uppmärksamhet och hon fick en kram innan hon gick. Hans ansikte sken upp som solen under kramen!

Rolig farmor-eftermiddag!

Dessa vill jag ha när jag fyller år!



Nu kan du sluta banta och strunta i gymmet! I vår kommer den nya, revolutionerande skon, Reebok Easytone, som gör jobbet åt dig!

Inbyggda bollar i skon gör att du måste spänna och aktivera muskler. Resultatet: du förbränner 28 procent fler kalorier.

Hemligheten bakom nya superskorna bygger på en konstruktion av tre inbyggda bollar under sulorna, bak på hälen och under främre delen av skon. Knepet är att hålla balansen, skorna är nämligen designade så att bollarna under sulorna gör att du spänner och aktiverar musklerna för att hålla balansen när du går och tack vare att musklerna jobbar extra, förbränner du samtidigt fett! Känslan blir som att gå på en sandstrand


En trött mamma söker vila!

Trots att jag somnade innan nio igår kväll och vaknade vid hal åtta så är jag otroligt trött i dag. Eddie sover som vanligt dåligt med tutten i munnen som napp. Jag MÅSTE samla kraft att ta tag i detta nu. Sliter jätte mycket på en att inte få sova mer än 40 minuter i sträck.

Kl halv tio kom pappa och hämtade oss för jag kände att jag behövde lite avlastning idag. Så efter lite lek och bus så somnade Eddie. Mormor leker med Nora så nu sitter jag här i soffan och vilar mig. Kollar tv och kolalr internet i lygn och ro! Jätte skönt måste jag säga. Komma hemifrån och slippa se alla måsten.

Men nu ska läsa lite bloggar och njuta av att få sitta en timme i sträck och inte göra ett skit. Tur jag har mina föräldrar som ställer upp och hjälper mig. Det är guld värt. Alla behöver ibland hjälp även om det kan vara svårt att be om det.

Ha en bra Söndag!

Minigolf, lekpark och gungor!





Idag har dagen rusat iväg. Förmiddagen gick åt till att städa till hög volym på stereon. Mamma och pappa kom upp och jag passade på att hoppa i duschen och hinna stå där i 10 minuter. Gud så skönt det var att inte behöva stressa in och stress ut. Stressa på med kläder och stressa med håret.

Efter att Eddie sovit middag så gick vi till affären för att handla allt till bakelserna. Vädret var så fint så vi passade på att gå till stranden för att gunga, vidare till lekparken för att busa och sen vidare till minigolfbanorna för att springa och leka hästar.

När vi kom hem igen så bakade jag och fixade medan barnen lekte. Annars har vi tagit hand om tvätt, sett på film, lekt med barbie, slott och djuraffär.

Nu sover Eddie. Jag och Nora har gjort egna väskor och ska nu göra pärlhalsband! God kväll!

Farmors bakelse!

I morgon kommer ju barnens farmor på besök och ska gratta Nora! Visste inte vad jag skulle bjuda på riktigt men detta blev det! Bakade först ljus rulltårta med en massa sylt och grädde emellan. Innan jag klädde in rullen med rosa marsipan med jordgubbsmak så klickade jag ut grädde på rulltårtan så att den blev ännu större och maffigare. Tror det blir gott!

Gick snabbt och lätt att göra. Första gången jag använder marsipan faktiskt. Med lite träning blir nog resultatet ännu bättre. Farmors bakelse får vi döpa den till!





Massa bus idag!

Tidigt i förmiddags knackade Marit och barnen på. En ljuvlig liten brudmaffia är dem!
Det öppnades paket och de stora försvann in på Noras rum för att leka och leka och leka. Vi vuxna fickade och fikade och fikade. Lunchade tillsammans gjorde vi med och fyllde på kaffekoppen ett par gånger.

Eddie och Julia pysslade här ute med oss medan Nora och Wilma lekte med stängd dörr. Småsyskonen fick inte vara med. Ibland var det okej men ibland inte.

När dem gick slocknade Eddie i soffan och sov en rätt bra stund så klockan var fem tror jag när han vaknade. Vi gick ner till affärn och köpte fredagsmys som vi mumsade i oss mellan varven på dansgolvet. Robin var nämligen uppe och kopplade in hemmabion som jag fått av dem. Han kopplade den till datorn så nu kan vi lyssna på hur mycket musik som helst. Noras stora idol är Hannah Montana, hon har älskat henne väldigt länge nu faktiskt!
Eddie vill ju jämt vara som storasyster sin så han sprang ut och in i hennes rum och provade alla hennes klänningar och kjolar och dansade balett. Han ser upp till Nora så enormt mycket och det är så härligt att se kärleken mellan dem. Så underbart vackert!

Nej nu börjar en film jag ska se på tvn! Ha det gott i helgen alla kära!



Äntligen Fredag!

Morgonen började tidigt här hemma. Jag har ont i huvudet och ögonen av trötthet men efter några koppar kaffe kan jag nog möjligtvis bli en människa igen.
Ska ploka undan det jag inte orkade igår kväll så att barnen kan springa fritt när dom kommer. Måste ner och köpa glass eller något att bjuda på.

Ha en toppen dag!

Vad har vi gjort idag!?

Imorse sov vi lite längre, vilket var väldigt skönt! Efter att ha ätit frukost och klätt oss så gick vi ner till församlingshemmet för att leka med Marit och barnen. Det lektes och målades. Åt lunch tillsammans och började klockan 13 gå mot dagis. Barnen var pirriga, Vi mammor med.

Som jag skrev i tidigare inlägg så gick det väldig bra och jag är så lycklig över det. Tänkte gå ner nästa vecka någon gång och hälsa på under en förmiddag med! Men gud va barnen växer under sommaren. Alla jag såg hade förändrats ordentligt mycket.

På eftermiddagen så åt vi mat från pizzan med syster, Målle, Johanna och Tuva. En sallad för mig och fisk för Nora. Nora gillar inte pizza och sådan mat så mycket faktiskt. Det har hon aldrig gjort.
Fotade Lilla Tuva lite men hon ville inte riktigt vara med efter att jag väckt henne med min kamera! Men jag fick bra bilder på en sovandes liten tjej som ni ser lite längre ner. Två bilder är mina favoriter som jag själv skulle ha velat förstora upp.

Barnen sover nu och jag ska kolla TV innan sängen kallar. Jag är trött, som ALLTID. Är så trött att ögonen värker och värken går ner i kinderna. Tror det är alla kalas och allt fix innan dem som tagit knäcken på mig. Imorgon kommer Marit och barnen och grattar Nora, dem var sjuka på barnkalaset.

På Söndag kommer barnens farmor och ska fira Nora.
- Farmor kommer köra som en dåre för hon har saknat mig så mycket! sa Nora efter att ha pratat med farmor i telefonen i Tisdags!

Nej nu ska jag sova och njuta av att jag inte har mer plugg att göra förrän på Måndag. Lediga kvällar!

Min stora tös!




Lilla Tuva!





Ryggsäck!!

Måste köpa dagisväska. Ryggsäck eller annan, får se vad sessan väljer!
Gud så kul det ska bli.

Det förflutna har inget med framtiden att göra!! Dett kommer gå super!

Piiiiirr!!

Nu är vi hemkomna från dagis! Det gick jätte bra och Nora försvann med sina kompisar direkt och jag såg inte av henne mer än när hon kom hand i hand med Lova eller Laura i skogen någon gång. Hon ville absolut inte hem och vill dit i morgon med! Eddie ville inte heller hem utan skulle sitta i sandlådan och leka lite till tyckte han. Men han får gott vänta ett tag till innan han börjar!

Måste säga att jag ändrade min uppfattning om dagis helt bara jag kom in och träffade alla fröknar. Den här spänningen och nervositeten släppte och jag längtar lika mycket som Nora nu till den stora dagen. Datumet ändrades till den 20 september istället.

Kajsa verkade vara en mysig fröken med lätt till skratt, precis som jag. Förklarade lite smått för henne att jag har svårt att släppa taget om Nora. Att jag har ett otroligt stort kontrollbehov som jag har svårt att lossa på.

Men eftersom jag själv mår mycket bättre i dag än vad jag gjorde för 2 år sedan så känner jag mig också mer psykisk laddad att släppa. Jag behöver inte vara rädd att Nora ska må dåligt. Nu kan hon ju prata om det själv om något är fel. Nora är redo och jag är redo. Igår tänkte jag ringa och säga att hon är hemma ett år till min jag VET att Nora i dag behöver detta och jag måste släppa henne lite nu.

Men som sagt. Jag ändrade uppfattning bara jag mötte de leende fröknarna och såg hur väl omhändertagna barnen var. När vi skulle gå hem såg vi ett helt gäng små barn med en fröken som hade kramkalas och skrattet klingade. Mysigt!

Jag är redo! Nora är redo. Vi längtar!

Ingen mjölk kvar!

Nu har jag ingen mjölk kvar i brösten. Kan nog få ut högst 10 ml ur varje så nu kan jag börja med min diet för Eddie äter vanlig mat så otroligt bra nu. Även om han vill snutta ibland med. Min starka medicin som jag egentligen ska äta har jag tackat nej till. Biverkningarna lät inte så roliga. Dapson heter medicinen.

Nu äntligen kan jag slippa utslag och blåsor. Jag kan slippa klia sönder min kropp på nätterna. Jag kan börja må bra igen och slippa fler ärr. Sömnen blir väl det bästa att få tillbaka! Sömnbrist har jag till 100 och snart är det ohållbart. Jag MÅSTE få sova bättre NU!

Så det blir att ta bort ALLT nu igen och leva på??? VATTEN? FRUKT? GRÖNSAKER? Vi får se hur lång tid det tar innan jag lär mig allt utantill!

Idol och flugsmällare

Eddie somnade utmattad kl halv fem utan att ha sovit något under dagen så kvällen här hemma blev senare än vad det brukar. Vi var nere i affärn med syster och Målle. Handlade lite gott till IDOL. Barnen har varit vilda som bara den.
Eddie har sprungit runt med en flugsmällare och jagat Nora. Han skrek samtidigt argt på henne och fötterna snubblade fram efter henne. Nora skrattade så hon knappt kunde prata. Målle satt på golvet och blev arg varje gång dom lämnade rummet eftersom han inte hann med. Så fort dom visade sig igen började han sprattla av glädje tills dem rundade hörnet och försvann igen.

Så det blev med andra ord inget IDOL tittande för våran del. Hann iaf se Gotlänningen som var väldigt duktig och såg dessutom väldigt bra ut!

Barnen har nu äntligen somnat och jag ska snart släcka jag med!


Nora


Eddan


Våran dag!




I morse knackade Charlotte och barnen på dörren. Det öppnades paket och sen var leken igång på hög nivå. Barnen hade jätte skoj tillsammans. Vi åt tårta och lunch, drack kaffe och pratade. Har bara träffat Charlotte över en fika två gånger och måste säga att hon är en underbar tjej. Lätt att prata med och lätt att öppna sig för!

Efter det att dom varit här så gick vi till affären för kylen ekar tom. Vädret var underbart så vi köpte med fikabröd och gick ner till stranden för att mysa. Resten låter jag bilderna säga! Ha en bra fortsat eftermiddag.

God morgon!

Solen skiner, barnen har sovit okej och jag har redan hunnit plocka undan här hemma. Tror vi får fikabesök nu om en stund! Ville önska alla en underbar dag!

Läs och bedöm!!!

Varje kväll när tystnaden tillsammans med mörkret lägger sig över staden så börjar mina tankar flöda kring det som göms undan då ljuset och ljudet ännu ligger kvar. Mitt inre finns inte då dagsljuset glänser med sin närvaro. Det yttre skalet växer sig allt mer starkt för varje solstråle som nuddar dess existens. Jag möter mörkret med mina känslor, jag ser på det med stor förakt och ber det försvinna. Mörkret skrämmer mig.Skalet bryts ner och fram kommer hon. Hon den där tjejen som inte längre är stark och som inte längre orkar låtsas.

Hon tittar mig rakt i ögonen och gråter, ber om hjälp och sträcker ut handen. Jag försöker ta den men innan våra fingerspetsar möts så drar jag snabbt tillbaka min egen hand från spegeln och håller den hårt bakom ryggen. Jag ser den där tjejen sätta sig ner med huvudet lutandes i sina beniga händer. De bara knäna är blöta av de salta tårar som rullar ner för hennes kinder. Doften av utblåsta ljus sprider sig i rummet. Jag tar ett djupt andetag, så djupt andetag att smaken av rök känns på tungan. Jag spottar, spottar på tjejen som ännu sitter där och gråter. Bakom henne finns det vackra ljus tända. Ljusen ger en varm ton till hennes förflutna som ännu inte glömts bort. Ett av ljusen står och ryker, ett av ljusen har nyligen slocknat.


Jag ser tjejen se ner i sina nakna händer. Hon höll i något, något som var runt och glänste i skenet. En kompass. Två vägar uppenbarade sig framför henne. En är vacker, de andra ful. Hon ställde sig upp och placerade sina fötter framför dem. Hon såg ner på den vackra vägen och mötte en enorm värme från solens strålar. Vinden tog tag i hennes slitna lockar och gav liv till hennes bleka ansikte. Doften var ljuvlig, en blandning mellan ros och havsbris. Ögonen tindrade och färgades av regnbågens alla färger. Hennes ögon slöt sig och kroppen vände sig motvilligt till den fula vägen. Benen tog ett steg mot mörkret trots att hennes avsky sa nej. Mörkret skrämmer henne, hon ville inte vara där.


Återigen kunde jag känna doften av ännu ett utblåst ljus. Smaken inte densamma. Smaken av blod fylldes i munnen och skräcken inom mig gav mig styrka att släppa taget bakom ryggen och sträckte mig efter hennes hand. Vi var nu enade, hon och jag. Mörkret var inte längre min fiende. Inte heller dagsljuset. Spegelbilden, mitt skal var krossat.



Nu när jag läste igenom det jag skrivit så ser jag att jag byter presens mot dåtid heltplötsligt. Det ska jag ändra under finslipningen men vad tycker ni!? Känns skönt att få kritik av er innan jag skickar in till de andra proffsen! Haha!


Min boll!!




Noras dag!








Min dag började innan kl 6. Som ett barn dagen innan julafton låg jag i sängen, zappade på tvn och väntade på att barnen skulle vakna. Klockan blev sju och jag orkade inte vänta längre så jag började högt sjunga tills deras ögon slogs upp och Nora bad om ett paket!! Haha!!!

Hon var jätte glad där hon satt nyvaken och drog upp allt papper. De mjuka paketen först! Dem är ju tråkigast tycker hon. Men hon blev glad för allting och även jag.

Sandra och Målle kom upp och sjöng och åt glassfrukost innan vi gjorde oss i ordning för att gå ner till musiklekis och leka och sjunga. Där nere sjöng alla barn och mammor för Nora och hon vart jätte stolt. Tre små bebisar var nere och bebislängtan kommer allt starkare mot mig. Jag vill ha nu.  Träffade Ramonas lille son för första gången och gud så söt. Även en gammal skolkamrat kom med sin lille son.

Vi gick hem, åt lunch och Eddie somnade. Jag och Nora spelade hennes nya spel "vem där?"
Det spelade jag när jag var liten hemskt mycket hemma med familjen så det väckte många minnen! Nora tyckte att det var jätte roligt så vi spelade 7 gånger i rad och hon vann alla gångerna!

På eftermiddag har vi haft kalas. Mormor, morfar, moster, Robin, Målle och Tora kom med paket och stim! Tora försökte lära mig lite om kameran för gud så svårt det är att hinna med att gå igenom den och lära sig allt som går att göras. Jag hinner inte med det rikigt. Längtar till jag har höstlov!!

Nu har jag sett Idol, barnen sover och jag ska nu ge respons på några klasskamraters texter!


GRATTIS!

Idag fyller min vackra dotter år! Säg grattis!!


Du kan pissa på dig!

Tänker inte öppna käften mer om detta men du kan pissa på dig!

Väntar

Regnkläder, vinterkläder, skor, kastruller, hästar med tillbehör, ABClåda, 123låda, liten leksakskatt som rör sig, doktorväska, STORT plockepinn, pysselböcker,  vantar och lite annat smått och gott som jag inte kommer på nu ligger inslaget framför sängen och väntar på att det ska bli morgon och Nora ska öppna paket!!

5 ÅR!!!! Gud så stor min tös är nu!

Tårtan stor klar i kylskåpet för att ätas som frukost i morgon! Ljusen ska bara tändas och ännu en önskan ska Nora få blåsa liv i!
Köpte färdiga bottnar till tårtan för jag orkade inte baka idag! Men det blir godare enligt mig!

Tårtan jag bakade till kalaset igår blev inte så god men den var en fröjd för ögat!

Nu ska jag gosa ner mig under täcket och se lite på TV. Skönt att ha sängen i TV rummet för då är det bara att vrida TVn mot sängen!!

Kudden



Ingen inspiration idag! Är helt slut efter en helvetesnatt! Nu studier innab kudden kallar!!

Målle


Tidig tur!

Jag syster och barnen tog en tidig promenad hem till mamma och pappa. Vi har lekt och druckit kaffe. Eddie somnade på soffan nu  så när han vaknar ska vi hem och baka till morgondagen då min dotter fyller 5 år. Gud så stor min tjej är nu. Längtar till hon vaknar och får öppna paketen i sängen i morgon!!

Ville önska er alla en trevlig måndag och en underbar ny vecka.

Hittat hem!

Sen jag flyttade in i vårat nya hem så är jag en helt ny människa! Jag trivs med mig själv mer och mer för varje dag. Tror på mig själv igen och ser inte allt som något negativt längre. Jag blickar gärna framåt och planerar framtiden på ett helt annat vis nu.

Jag har hittat hem och det är en underbar känsla ska jag säga er. Äntligen!

Fixa håret!?



Jag är så sugen på att göra något åt mitt hår. Färga det och sätta i löshår. Ena stunden vill jag ha lite rött hår, andra ljusare och tredje svart IGEN.

Har ni några tips? Vad tycker ni jag skulle passa i!?

Kalaset! Bilder!!





Några bilder från kalaset. Orkade inte fixa mer med det i dag eftersom jag är helt slut!! Det var ett lyckat kalas och Nora fick mycket fint. Barnen lekte och hade kul. Vi fikade och hade fiskedamm. Tuva satt och åt länge och verkade verkligen uppskatta att jag bakat så mycket gott till henne. Skickade med två backar med massa kakor som hon fick med sig hem.

Tårtan gick hem och alla fotade som besatt då den kom fram på bordet!! Någon som vill beställa av mig så hör av er!! Haha!! Den var väldigt rolig att göra och inte så svår som man kan tro. Nästa gång ska jag istället ta marsipan som klänning  och spritsa grädde som volanger och andra detaljer. Tror att den blir ännu finare då!

Tack alla underbara som var här och grattade Nora! Hon är jätte glad och jag med!

Dukningen


Så här såg dukningen ut på kalaset! Väldigt fint och väldigt rosa! Precis som Nora ville ha det!

Noras tårta!





Lattjar med håret!



Jag leker o har kul med frisyrer i alla dess slag. Är så sugen på att sätta i mitt löshår och färga håret! Vet inte hur ännu bara. Men färgen längst upp till höger lockar lite måste jag säga! Med några ljusa slingor kanske? Vad tror ni!? Slingor kanske inte blir bra nu till höst och vinter...

Min lycka!



Finner inga ord!

Ännu en ängel har lämnat oss och sina nära och kära. Ännu en ängel har tagits ifrån oss.
Finner inga ord på denna orättvisa men tankarna finns hos er allihopa idag. Tankarna ska skänka er stöd och styrka och en värmande kram.


Nya kameran. bilder!




Det är stor skillnad på bilderna! Helt klart. Nu har jag bara testat att ta porträttbilder. Har inte fixat med bilderna någonting men ska sätta mig och testa nu snart, om jag orkar. Det är iaf jätte kul och jag har redan tagit 200 bilder idag för att prova mig fram.

Nu ska jag leka lite till!

MIN KAMERA ÄR HÄR!

Min kamera kom idag! Just nu testar jag och försöker lära mig men det är svårt och mycket.  MEN kul!

Släkting

Nora och Eddie grälade. Eddie ville åt Noras små snäckor, vilket var strängt förbjudet.
Han slår till henne stöddigt och skriker högt åt henne.
- Man får inte slåss Eddie!
Eddie räcker ut tungan åt henne malligt.
- Du kan inte vara min släkt när du beter dig så där! säger Nora med armarna i kors!!


God morgon från oss



Kamera



Klockan 5 i morse var min kamera i stockholm. Då borde den ha kommit i morgon eller hur!? JAg ska leka och a så kul med den när den kommer.

Kontorsplats



Nu när jag pluggar och sitter vid datorn en hel del så skulle jag vilja ha en liten kontorshörna här hemma! Jag  tror att det skulle bli snyggt vid snetaket i vardagsrummet. Får spåna lite!

Leverans!



Fick hem ett paket idag. Trodde att det var min efterlängtade kamera men icke. Hade helt glömt av att jag beställt presenter till Nora från orasa.se. Tre presenter till ner i högen. Men dessa frukost set fick dem öppna idag! Har velat ha dem så länge och nu äntligen tog jag mig råd! Visst är de fint?

Nora har rredan invigt sin mugg med oboj och den fick godkänt!

Glasögonorm!


Regn o lek

Våran eftermiddag var likadan som förmiddagen. Vi lekte en massa roliga lekar och hade riktigt roligt som vanligt. När jag började bli lite trött på att sitta och leka på golvet föreslog jag att vi skulle ta på oss regnkläder och ge oss ut och hoppa i vattenpölar. Vi packade på oss och när vi kom ut genom dörren började det spöa ner regn. Vi sprang genom regnet bort till affären, en promenad på 2 minuter och hann bli dygnsura. Vi köpte varsin glass och satte oss vid ingången och mumsade medan vi väntade på att regnet skulle avta men det gjorde det aldrig så vi sprang hem i illfart! Nora passade på att hoppa lite i alla fall i vattenpölarna, även om hela gatorna var en enda stor vattenpöl!

Klockan 18 var jag trött och ville sätta mig ner och koppla av en stund med en kopp kaffe. Nora blev sur och sa att hon hade tråkigt och att jag ALDRIG leker med henne. Jag var tydligen världens tråkigaste mamma som inte lekte med sina barn. Jag gör inte mycket annat tycker jag. Vet inte om hon kanske inte märker det eller om hon säger det för att hon vet att jag tar åt mig och kanske fortsätter leka.

Nu ska jag finslipa lite på texten och sedan skicka in min uppgift. Efter det är jag klar för denna vecka! Skoln går väldigt bra. Trodde helt ärligt inte att jag skulle hinna med allting. Det är ju trots allt på heltid och skulle kräva flera timmar varje dag egentligen. Det kommer väl sen!?

Lite mer bilder kanske!?



Magiskt!



Att leka är magiskt! Nora ville idag leka djuraffär så jag satt upp en del av alla deras gosedjur och öppnade affären. Hon köpte och köpte, Eddie likså. Affären förvandlades till ett härbärge för ensamma djur som lämnades i kartonger utanför dörren. Vi gav dom omsorg och föda i massor.

Från ingenstans så var bröllopsklänningen på och jag var Sune som skulle gifta sig med Sofie. Sofie var en utomordentlig fruga som lagade soppa till mig och lille Håkan (Eddie) i köket och serverade oss vid bordet. Nallarna blev publik och gäster till vårat bröllop och bröllopsdansen var vacker med tusen snurrar så klänningen skulle visas upp.

Efter timmar med lek sover Eddie, jag kollar min mail, skriver blogg och dricker kaffe samtidigt som jag leker fröken Kajsa som jobbar på dagis. Nora leker att hon är ny på dagis och leker med lera framför tvn. Kycklingen står i ugnen sen två timmar tillbaka och min mage kurrar!

Eddie äter mer och mer MAT och öppnar munnen utan protest. Han har lagt på sig det mesta av det han tappade under matvägran och det betyder att mamma Linda är happy!

Ha en bra dag!


Pluggar men det står still

Vi ska skapa ett rum med känslor och dofter. Läsaren ska känna att han står i detta rum och känna den rätta käsnlan som författaren beskriver. Mitt i den texten ska vi presentera en karaktär som är raka motsattsen till känslan vi vill ge.
Detta låter inte svårt men jag får inte in det på det sättet jag vill. Om och om igen försöker jag men det blir inte bra. Alla andra skriver så underbart bra och det har fått mig att tvivla på mig själv och sätta för höga krav på mig.

Jag är väl den som har minst erfarenhet i klassen förutom en annan tjtj på 22 år som också står på ruta ett. De andra har redan fått sina verk publicerade och har därmed mycket mer erfarenhet än jag. Dem har kommit mycket längre i sin konst än jag har.

Nu vill jag be er läsa igen och det är ju såklart frivilligt att stanna här om ni inte är intresserade.

Jag har valt att skapa ett rum av kärlek, värme och harmoni. Kraktären ( som ska presenteras kort) kommer in som rena motsattsen och är stressad och inte alls harmonisk. Får jag fram denna känsla eller vad förmedlar jag?

Det var en sen vinterkväll. Ute dalade snöflingor stora som enkronor ner sakta och lade sig som ett tjockt täcke av vitt glitter på marken. Gatulyktorna lyste i en isblå kall nyans och förstärkte skuggorna av de snöklädda träden. Stjärnorna blinkade på den svarta himlen, månen var klar och visade upp sin ljuva skönhet. Jag tände julstjärnan i fönstret och vände mig sedan om för att möta mitt hem, min harmoni. Rummet var mörkt, endast skenet av levande ljus avslöjade detaljerna som dekorerade hemmets alla vinklar och vrår. Doften av kanel spred sig från de nygräddade bullarna och stereon spelade julmusik som klingade glatt till barnens starka skratt och kvicka ben då de dansade fram från rum till rum.

Dörren öppnades med en kraftig hand och in kom han springandes, kastade tidningen på bordet och satte händerna i håret för att rufsa till det i ren frustration. Han vankade av och an medan han suckade och stönade. Händerna slog han vilt runt om sig och brydde sig inte alls om den mysiga julefriden som jag och barnen haft innan han kom.

Jag gick till fönstret igen och tittade ut på den snötäckta gatan som låg i mörker. Det hade slutat att snöa men julkänslan och friden fanns kvar. Kanelen doftade ljuvligt och musiken klingade gott i mina öron. Välkommen jul!


Bakning o paket!



Idag har jag bakat en massa medan barnen roat sig själva på deras rum. Det har bakats två rulltårtor med rosa smörkräm, kärleksmums och lila maränghjärtan! Det har varit kul och avslappnande att fixa idag!! Nu är frysen full av 5 olika hembakade kakor som väntar på goa magar.

Peketet från Hm kom idag med med nya basplagg till mig. Behövdes verkligen och jag är nöjd med allt.

September idag!

Idag ska jag fortsätta baka till kalaset. I vanliga fall så brukar jag köpa kakor klara men nu har vi en liten glutenallergiker i gänget. Tuva ska inte behöva se de andra plocka på sig en massa gott som hon inte får smaka. Så jag har bakat syltkakor, kokostoppar och i dag ska jag baka rulltårtor. Tårtan kommer ju självklart också vara glutenfri.

När jag var liten och kom på kalas så fick jag sällan äta det som bjöds. Jag kände mig utanför och annorlunda, något som inga barn vill känna. Jag skämdes för det och valde att säga istället att jag inte ville ha något, även om föräldrarna visste att jag var allergisk.
Olles och Annikas föräldrar var de enda som tänkte på mig och köpte alltid hem korvbröd eller annat till mig så jag kunde äta samma som de andra. Det minns jag än i dag. Det betydde mycket att dem hade tänkt på mig och faktsikt brytt sig så pass mycket!

Men Tuva ska inte komma hit på kalas och känna sig utanför och annorlunda. Hon ska få trycka i  sig allt av det som bjuds! 


RSS 2.0