JAAAA

Jag och barnen flyttar till vår underbart fina lägenhet i morgon kl 9! Jag vill börja nu men det går inte för flytthjälpen är i Roma och ser på Tommy Körberg!

Kan ni förstå hur skönt och kul det ska bli!? Och att det är en lägenhet som jag älskar, en lägenhet som jag och barnen ska börja om på nytt i nu efter månader av motgångar.
Nu jävlar är det vår tur!

Igår!




Igår började dagen VÄLDIGT tidigt för oss så kl 8 var vi redan påväg ut för en rask morgon promenad och mötte Sandra och Målle! Efter så var vi hemma och tog det lugnt innan vi gick ut i skogen en snabbis och sedan lekparken. Nora har blivit en liten lekparken-flicka som just nu skulle kunna bo där! Vi åt lite goda bär som prinsessan plockade i tvång till den onda häxan, åt lite sparris och klättrade i de höga bergen!

Hemma igen så vaknade Eddie och vi gick in för att måla med vattenfärger och leka med lera.

Dagen rullade på på samma sätt. Idag har väl dagen varit likadan förutom att vi hoppade över lekparken!



Styrka och mod!

Det krävs styrka för att vara tuff.
Det krävs mod för att vara ömsint.

Det krävs styrka för att hålla garden uppe.
Det krävs mod för att sänka garden.

Det krävs styrka för att övervinna.
Det krävs mod för att ge sig.

Det krävs styrka för att vara helt säker.
Det krävs mod för att våga tvivla.

Det krävs styrka för att passa in.
Det krävs mod för att vara annorlunda.

Det krävs styrka för att känna en väns smärta.
Det krävs mod för att känna sin egen smärta.

Det krävs styrka för att dölja sina känslor.
Det krävs mod för att visa dem.

Det krävs styrka för att uthärda övergrepp.
Det krävs mod för att sätta stopp för det.

Det krävs styrka för att stå ensam.
Det krävs mod för att luta sig mot någon.

Det krävs styrka för att älska.
Det krävs mod för att låta sig älskas.

Det krävs styrka för att överleva.
Det krävs mod för att leva.


Denna hittade jag inne hos Tumadre och tyckte den var så fin!

Längtan

Snart åker vi till Ölands djupark hela högen.

- Jag längtar mer än en struts som åker flygplan. Säger Nora

och trött som en gås är hon i dag med!

Beställt kläder nu

Nora vill ha massa nya kläder till dagisstart så nu har vi beställt hem massa nödvändigt som regnkläder och höstkläder. En massa långärmade tröjor fick hon också hem eftersom hon inte har en enda i sin storlek. Kjolar och klänningar har hon i massor i stället.

Jaja svammel svammel...Hon ser nog fram emot dagis och pratar om det lite då och då.

Vad finns det för nytt på dagis nu som vi kan prata om här hemma!? En massa olika avdelningar och rum har jag förstått i alla fall.

Idag!

Det har regnat i dag så vi har varit inne så gott som hela dagen. En promenad på morgonkvisten hann vi med i af.
Annars har vi haft smink kalas och fotostudio här hemma.

Lova och Lea har varit här och lekt en liten stund. Dom lekte med lera, ritade, plockade med barbie och dansade med dockor.

Det har varit en slappar dag och jag har varit så trött hela dagen. Började rensa lite men orkade i bara 10 minuter innan jag gav upp och gjorde ingenting i stället.


Du min vackra mö!!








SNART

Snart är jag ägare till en alldeles egen systemkamera!!! Jag är super happy för det. Nu slipper jag ta kort med min skruttiga kamera som inte tar bra bilder alls!! Det är jag väl värd!

pics



När kvällen kommer

och mörkret hälsar på så vinkar även tankarna och känslorna till en. På dagarna går det bra att hålla huvudet uppe och tänka på annat. Barnen håller mig sysselsatt och ger mig inte mycket tid till att känna efter men på kvällar sover dem ju och då, då går det inte att hålla in allt.

My kids




Fullrulledag

Imorse så gick jag, syster och barnen ner till Slite City för att fika, leka och gå ärenden. Vi började med lek i lekparken vid tältcampingen, Eddie sov en stund medan vi klättrade och busade. När han vaknade hann vi gunga och busa lite till innan det var dags för våra kurrande magar att få i sig lite mat. Så det blev pannkakor och Toast på Humle och Dumle.

När magarna var fulla och goa så gick vi till Lottas affär för att köpa något fint till Åsa från oss alla. Det blev en fin gästbok och en sten där det står kärlek på.

En snabbis på Kupan och sedan hem till Åsa på en kopp kaffe och lämnade presenten.

Vid 15 blev Nora sugen på att gå till lekparken i Närs för att leka cirkus. Och så blev det. Vi lekte cirkus, affär, sprang på kullen, åkte rutschkana, gungade och gudarna vet vad. Jag var i alla fall helt slut när vi var påväg hem och höll på att kissa på mig av allt skratt.

Annars har vi badat och målat nagellack, dansat och ätit gott. En vanlig dag här hemma med andra ord.







Ludde

Igår lämnade Ludde oss. Gud så saknad han är redan.
Jag var inte med inne samma dag som Ludde gick bort och mamma, Annika och mormor var inne och hälsade adjö men jag har en tydlig bild framför mig ihuvudet iaf. När mamma kom hem så berättade hon att mormor stod över Ludde, klappade, pussade honom och sa:
- Nu är mamma här Ludde!

"Nu är mamma här!" Jag vet inte varför det känns så känsloladdat med just de orden men jag börjar gråta varje gång jag tänker på det.

Idag har alla suttit hemma på mormor och morfars gård. Alla syskon har varit där. Jag tog mina och Anders barn ut på äventyr för att slippa vara med och se. Jag klarar det inte. Jag stod mest nedanför gården med barnen och väntade på Anders när vi kom dit på morgonen. Ville inte vara med där uppe och lyssna och se. När Åsa kom mötte jag henne med en kram och började gråta. Alla kramade Åsa hårt kring bordet, alla grät och alla sörjde.

Vi satt ner en stund och pratade, Fick se en kort på Luddes hand då han höll i en teckning och en ängel som vi gav honom igår innan han gick bort. På teckningen stod det "Till Ludde Från Nora" och så var det ett fint rosa hjärta med gröna änglavingar på som hon målat till honom.
Mormor försökte prata lite med darrande röst, hon torkade tårarna och skakade på handen. Hon har förlorat sin fjärde son.

Fan, jag sitter här och försöker skriva vad jag känner, tänker och funderar på men jag raderar varenda ord för jag vet inte hur jag ska förklara. Allt är tomt, ofattbart, jobbigt, hårt och jag vill bara gråta och vara arg. Livet är orättvist. Det finns så jävla många äckliga idioter där ute som inte förtjänar att leva men det är alltid de mest underbara människor som får lämna oss.... Jag är arg och ledsen för jag vill inte att Ludde ska vara borta och jag vill inte se min familj må så här som dom gör...

Skogen, makaroner och lekparken

Idag har vi lekt med Anders, Annso och barnen hela dagen! Vi har varit i skogen och lekt sakletare. Vi hittade en massa saker som ölflaskor, tejp och massa annat. Barnen sprang runt och hade det jätte skoj. Hittade tom 3 smultron! När magarna skrek efter mat så gick vi hem och lagade lunch. Köttbullar och makaroner blev det.

Efter det ville vi hitta på något mer kul så det blev en sväng till lekparken där dom hade Cirkus för mig och Eddie som var tvungna att lämna fram biljetter och allt. När dom tröttnat på det så fick dom vara hundar som snurrade, hoppade, satt och rullade runt i gräset på Isaks befallning.

En röd bil körde in på lekparken och ut hoppade Annso som varit och handlat glass till oss. Vi avslutade leken och gick hem för att mumsa i oss! Barnen lekte och hade skoj. Sen bjöds det på underbar grillning!
Ännu mer lek och sen begav vi oss till mormor och morfar där alla syskon och en hel del barnbarn satt och åt korv!

Dagen har varit rolig och vi har haft fullt upp. Nora somnade fort i kväll, lika så Eddie!

Lite bilder kanske!





Kläder!

Någon som har tjejkläder i storlek 110/116 att sälja billigt!?

Flytt!

Det blir antagligen flytt i helgen för oss om jag får nycklarna innan 1 augusti. Vore skönt att ha det överstökat under helgen. Ärligt talat har jag inte tänkt så mycket på det eftersom man har haft annat att tänka på. Jag har inte packat iordning allt som finns inne i huset som ska med och inte heller planerat allt.

Men idag slog det mig att om en vecka ska jag och barnen flytta till eget. Så som vi längtat efter denna dagen. Vi började packa lite smått nu under kvällen. Började med klädkammaren som är full av kläder, leksaker och annat som vi bara fått kastat in. Kommer nog bli väldigt skönt för mina föräldrar att kunna städa och få plats med sina egna saker nu.

Nora längtar som bara den och packade tom ner alla sina prinsessaklänningar och kjolar i en kartong själv. Hon planerar redan alla saker vi ska göra i vår nya lägenhet. Saker som vi gjorde när vi bodde själva förut, saker som vi inte kunnat göra här. Vi ska baka chokladbollar sent på kvällar, ha hög volym på stereon och dansa runt i hela lägenheten, vi ska leka i hennes alldeles egna rum och vi ska ha mysiga tjejkvällar varje dag med smink och ansiktsmaskar.

Men om jag tänker efter så gör vi ju allt det här med hos mina föräldrar. Tror hon känner som jag, det är en helt annan sak att göra det i vårat hem, när bara vi är tillsammans.

Längtar som bara den efter första natten på plats och första morgonen vi ska äta frukost ute på balkongen. Har inge utemöbler än bara. Inte heller råd att köpa men det ordnar sig! Frukost på en filt är inte dumt det heller.


Seriegården!

Imorse packade vi ut oss i bilarna och drog till Seriegården. Nora var jätte spänd att få se alla gipsfigurer. Vi träffade, snövit, farbror joakim, kingkong, pluto, Ariel, fantomen, rosa pantern och många många fler. Tror det stod att det var över 300 olika gubbar där inne.

Det är jätte mysigt att gå där inne och strosa runt bara. Lite här och var finns det bord och stolar där föräldrarna kan sitta och fika medan barnen springer runt på den mysiga gården.

Jag bjuder på lite bilder istället. Fick så otroligt många bilder och orkade inte fixa med alla så det bjuds på en tredjedel iaf!








Efteråt åkte vi ut till Lummelunda och strosade runt. Eftersom det inte gick att betala med kort pga oväder? Så åkte vi till Märtas och fikade och svängde sedan in till godisaffären där vi handlade med oss lite smått och gott!

Ni får ha en underbar kväll!


Tidig kväll!

Trots att barnen somnade tidigt  igår så var jag uppe VÄLDIGT sent! Är så trött i dag med en smällande huvudvärk. Känns som åskan mullrar där inne med. Snart flyttar vi. Nästa helg tror jag att det blir om det inte ändras pga att lägenheten inte är klar. Det ska bli underbart skönt att få sitt eget nu.

Nora planerar för fullt hur hon ska möblera och fixa i sitt rum. Jag har även stora planer för det lilla köket hon kommer att ha! Det kostar ju att fixa så man får ta det lite då och då, men när det är klart kommer det bli suveränt.

Någon som vill agera flytthjälp!?


Tildes kalas

Idag har vi varit på kalas hos Tilde som fyllt 5 år! 5 ÅR!?
Tiden går fort. Kommer ihåg när de små satt runt på golvet och tuggade på allt som hitta. Kommer ihåg när dem började gå och deras första ord. Nu är dem så stora.
Kalaset var roligt och Nora ville inte hem när det var dags. Brukar väl vara så!?

Tog massa bilder såklart men vågar inte lägga in dem eftersom det är massa andra barn med på dem.


Fredag!

Vi började dagen med lek i det nya huset och målar nu möblerna så det blir vitt och rosa i stället för trä och rosa. Dagarna rullar på, tankarna finns hela tiden hos Ludde. Vår Ludde.

När pappa kommer hem ska vi äta pizza. Senare på kvällen ska de vuxna bort till morbror Anders och hans familj för att prata bort lite tankar och ta en öl. Jag och barnen ska bädda fram madrasser och tälta i vardagsrummet med chips och dipp i kväll.

Njuter av vädret gör nog alla just nu på Gotland.




Liten Eddie och liten Nora! Gud va barnen växer!

Starta tränings/kost-blogg!?

Funderar på om jag ska starta en träning och kost blogg nu när jag börjat lite smått med tankar om att träna i höst. Min kost har jag inte kunnat ta tag i ännu eftersom Eddie ännu äter av bröstet. Vill inte riskera att han går ner i vikt igen. Först ska jag ta tag i detta med amningen och tänka över om det kanske är dags att sluta helt nu med bröstet. Men han äter ju väldigt bra av annan mat nu också och tar bara tutten då han vill mysa och är lite trött.

Nåja, vi får se.

Åter till träningsbloggen. Tror att det skulle kunna trissa upp mig och få mig att verkligen ta tag i det nu. Jag klarar en dag sedan orkar jag inte mer eller glömmer bort det helt enkelt. Vad tycker ni om det?

Mått, vikt och powerwalks. Försöka hinna med att komma i väg på gym en dag i veckan och någon gympa kanske!? Just nu är jag så trött att jag skulle inte orka med det känns det som. Barnen sover inte så jätte bra i denna värme och jag har nog inte sovit mer än 2 timmar sammanhängande sömn sedan Eddie föddes. Barnen är rätt duktiga på att byta av vakenstunderna på natten. Nora är ännu inne i en mardrömsperiod då hon drömmer läskigt varje natt.

Tappar ämnet igen så over and out!

Svärmor.

Härrom dagen så tappade jag tålamodet och råkade svära lite. Kommer inte ihåg vad jag sa men "jävlar" är nog det jag säger mest. Nora står bredvid och lyssnar och tittar upp på mig då hon hörde att jag svor.

- Då kan man säga att jag har en SVÄRmor! sa hon mycket stolt!

Nytt dockhus!


Vi tog en sväng till Lärbro och en affär som säljer begagnade barnkläder och leksaker. Nora fick syn på huset och hennes blick skrek av lycka! Morfar kunde inte motstå blicken och pruttade ner priset en aning och packade stolt ut det i bilen! Det är så fint.

Mycket finare i verkligheten än på bild! Kommer bli så fint i hennes nya rum!

Pojken!!

Min lilla pojke har nu fått blåsor i munnen och hela överläppen är svullen på honom. Ser ut som han snusar. Värmen tar musten ur oss trots ett kallt dopp i poolen.

Eddie sover och vi ska leka med pippi och alla andra figurer till huset.


Älska

Tankar far runt när kvällen kommer. Idag fick vi ett samtal där informationen inte var den vi ville ha. Klarar han natten ens? Vi vet inte men självklart hoppas vi allihopa.
Mamma var inte hemma när jag fick samtalet, inte heller kunde jag nå henne på något vis. Inte henne och inte mormor och morfar. 

Idag har jag tänkt mycket på döden och känslan att förlora någon. Jag brukar inte tänka på det eftersom jag inte klarar av det. Mormor och morfar kommer snart förlora sin fjärde son. Barn ska inte gå bort innan sina föräldrar. Så ska inte livet vara. Att förlora sitt barn måste vara det svåraste man kan gå igenom.
Mina föräldrar förlorade sitt första barn, min stora syster. Hon var sjuk när hon föddes och lämnade världen som spädbarn. Mamma och pappa sörjer henne än i dag men har lärt sig att leva med sorgen och saknaden efter att få vara med Alexandra. Lärt sig leva med det. Det är inte meningen att man ska lära sig leva utan sitt barn. Man ska få vara med och se dem växa upp och njuta av livets goda. Barn ska få leva.

Det finns en familj här i närheten som förlorade sitt barn till cancern. Dom har en sida där man kan läsa om pojkens resa genom allt det hårda fram till sista andetaget. Jag har varit inne flera gånger och försökt läsa men jag vänder lika snabbt varje gång. Vet inte varför jag envisas med att försöka.

Så finns det en blogg som jag följde förut dagligen. Nybliven tvåbarns mamma och fick beskedet bröstcancer. Jag kände med henne och alla i familjen. Kunde inte förstå hur livet kunde vara så orättvisst. Klarade inte av att fortsätta läsa hennes blogg, utan lade av. 

Jag är rädd för döden, jag är rädd för sorgen och jag är rädd för hur lätt det är att förlora en nära familjemedlem, hur snabbt det kan gå. Därför är jag noga att alltid säga "jag älskar dig" till min familj även om dom bara ska ner och köpa en mjölk. Skulle något hända så vet jag vad mina sista ord var!

Ta vara på era nära och kära och se till att dem alltid vet att ni älskar dem. 

Till min morbror!



In i det sista hoppas jag på ett mirakel! För de kan väl ske, eller?

Blåsor!



Nora har i tre dagar haft blåsor i munnen. Det började i Måndags och idag har det varit hemskt. Hon har inte kunnat äta och dricka. Vi har testat med sugrör, glas, nappflaska, ALLT men hon har skrikit av värken. Tillslut ringde jag läkaren och fick för mig att det kunde ha med getingsticket att göra men det trodde dem inte. Fick en telefontid i morgon så vi kan få komma ner och kolla vad det kan vara. En förkylning antagligen.

Hon har ingen feber, hosta eller snorig men idag har vi bott i soffan förutom några korta lekar på golvet. Stackarn.


Varmt!

Värmen tar överr kroppen och den kommer inifrån. Längtar till kyla!

Livet är orättvist





Sitter och leker lite med bilder i datorn och försöker att inte tänka på allt tråkigt som händer runt om oss och det som komma skall. För snart fem år sedan förlorade jag min morbror i cancer. Han dog exakt en vecka efter det att Nora föddes. In i det sista så trodde jag att han skulle överleva trots att han var väldigt sjuk den sista tiden.

När jag låg på BB och var nybliven mamma så fick vi beskedet att vi kunde nu bara vänta in slutet. Där inne satt jag och grät. Grät för att jag var lycklig och grät ännu mer för att jag var olycklig. Varför Leif?

Jag åkte hem redan efter bara två nätter och ville vara med min familj. Allt var upp och ner. Allt hände samtidigt. Jag valde nog omedvetet att blockera Leifs död för att glädjas åt det nya lilla livet som jag bar på i mina armar. Mamma grät hela dagarna, mina mostrar och morbröder grät, mina kusiner grät. Kändes som att hela världen grät och där stod jag mitt i med ett leende på läpparna och gullade med min dotter som precis kommit till mig.

Så kom begravningsdagen. Jag stod längst bak med Nora som sov i bilbarnstolen. Det var bara familjen som var där och hälsade adjö innan kyrkan öppnades för allmänheten. Jag stod där och tittade på min familj då många gick fram och sa adjö vid kistan men jag vågade inte.

A hämtade Nora när själva begravningen skulle äga rum och familjen stod utanför kyrkan och pratade. Då som först brast det för mig. Då som först sjönk det in att Leif inte finns hos oss längre. Jag grät och grät. Tårarna rann hela tiden och jag kunde inte sluta gråta. Tora stod bredvid mig och grät lika mycket hon och klappade mig på ryggen. Det sista jag sa till Leif var:
- Då kanske du kommer hem med lockigt hår Leif!
Det var på Annelies gård innan han åkte till Stockholm för att få behandling. Men han kom aldrig hem.

Nu ska vi gå igenom detta igen. Min morbror ligger nu med cancer och vi får vara glada över de dagar vi ännu har kvar med honom. Jävla äckliga sjukdom, fy fan för den. Jag hatar den. Varför tar den de liv som är värda att få stanna kvar och njuta?

Jag väljer att trycka bort tankarna denna gång med, för jag klarar inte detta. Orkar helt enkelt inte. Det gör ont och magen knyter sig. Tårarna rinner nu medans jag skriver, skärmen är suddig.

Livet är orättvist!

Cirkus!


Jag och morfar tog barnen på Cirkus i kväll! Nora var väldigt spänd och längtade. Trodde inte att det skulle gå att ha med mig lille Eddie. Trodde han skulle bli rastlös av att sitta stilla i två timmar men han skötte sig. Han satt i min famn hela tiden utan att gnälla. Han diggade till musiken, klappade händerna och ropade efter vovvarna. Han tyckte verkligen om det och jag är glad att jag tog med honom.

Nora tyckte också att det var kul. Hon fick rida på ponny och trycka i sig sockervadd. När hundarna och hästarna var framme fick man ingen kontakt med henne. En lyckad Cirkuskväll som avslutades med ballong lek här hemma. Barnen är ännu vakna och ser på Dora.

Dumma bi!



I förmiddags gick jag o barnen till lekparken och busade. Vi lagade soppa i all hast med kackerlakor i som hemlig ingrediens. Helt plötsligt skriker Nora rakt ut i högan sky och kastar sig över mig i ren panik. Hon blev stucken av ett bi. I mitt huvud började jag planera vad jag skulle göra ifall hon var allergisk. Jag kollade vart det fanns bilar hemma på uppfarten och vart det bor någon som skulle kunna hjälpa mig. Samtidigt kastade jag ner leksaker och barn i vagnen och sprang hem.

Hon blev lite svullen på armen. Såg ut som ett myggbett ungefär. Men det lade sig fort efter en sockerbit och lite is. Men gud så min lilla tjej skrek. Stackars min lilla sessa.

Svartvitt


Alice i underlandet

Ikväll är det Alice i underlandet som står på tur! Bio och mys i sängen!!


Regn!! Halleluja!

Gud så skönt med regn! Dagen har varit SVAL och lugn. Vi har målat, sjungit och bara umgåtts INNE idag. Så underbart skönt! Bakat en härlig sockerkaka har Nora och mormor gjort också!

Mina två små busfrön har jagat varandra runt runt och skrikit av förtjusning. Eddie ligger i kurvorna och hänger inte riktigt med i svängarna, men snart har han fått in den rätta tekniken och då kommer Nora få passa sig!
Dom har jätte roligt ihop nu och leker bra. Visst kan Nora vara VÄLDIGT trött på sin lillebror som kommer och stör leken och vill plocka med allt vi tar fram men det tillhör att ha småsyskon och det inser hon nog. Hon säger till och har sådant bra tålamod med honom. En duktig stora syster med andra ord.




Två små grisar under ett parasoll



Igår så packade vi oss ut till stranden för att mysa och hitta lite svalka. Så fort vi kom ner till stranden hann vi bara kasta av oss kläderna så var det två tjejer som kom fram till oss och ville leka med Nora. De var turister och några år äldre än Nora men dom fångade fisk och gjorde i ordning hinken till ett fint akvarium med snäckor, stenar och släke.

I torsdags fick Nora två små grisar från en sådan där tiokronors automat. Hon har tagit väl hand om dem. Dom fick tom följa med till stranden och låg under ett parasoll där Nora tittade till dem lite då och då!

Vi byggde lite sandslott och gjorde en vacker blomsterträdgård utanför Noras fönster. Efter ca två timmar åkte vi hem igen. Inte bra att vara ute alldeles för länge för de små i denna värme. Hemma badade vi och lekte en massa på rummet innan Nora skulle vara med pappa och säga hejdå.

När hon kom hem igen så fortsatte leken och buset innan hon slocknade gott i sängen! Eddie är som vanligt en liten buse och vilde som vill vara där Nora är och göra det Nora gör! Hon är hans stora idol just nu.

3D film!

Nu ska jag och Nora se på 3D film och äta popcorn medan Eddie sover!!


Igår



Igår när Nora kom hem så var vi ute och cyklade, plockade blommor och gick ner till Länna med hink och håv för att fånga fiskar. Där nere var Line och Ella, Noras kompisar från dagis dom sprang runt och hjälptes åt att fylla den lilla hinken med 25 fiskar.

Inte förrän klockan 22 var vi inne och gjorde oss i ordning för natten. Då började bli lite svalt i det varma rummet som känns som en bastu innan.


Trubaduren Stefan






När Nora kom hem igen från sitt äventyr med pappa så åt vi mat, badade i poolen, tvättade snäckor, lekte dagis och begav oss ner till stranden för ett kvälls dopp.

Efter ett dopp så gick vi upp till Medusa för att ta en glass och lyssna till trubaduren som sjöng och spelade. Stefan heter han och är verkligen duktig. Det var underbart att lyssna. Jag och barnen plockade lite sten, lekte med blad och skalade pinnar medan vi lyssnade och sjöng med.

Vi känner inte Stefan men det är som mamma sa till prästen som var framme och hälsade.
- Det känns som han är en av oss.
- Det är nog hans gåva, att kunna förmedla den känslan.

Han sjöng på min morbrors begravning för fem år sedan och sedan dess så får jag en speciell känsla i kroppen när jag hör honom. Ett lugn men ändå den där klumpen i magen av att en massa känslor kommer fram. Går inte riktigt att förklara men gud va duktig han är.

Eddie sprang runt med en tennisboll på huvudet som om och om igen rullade ner såklart. En gång klappade publiken händerna precis då han gjorde sin konst. Han trodde stenhårt att det var för hans talang som dom klappade och ställde sig och vinkade till publiken trotts att deras ryggar var vända mot oss!
Goa unge!!!

MIN






Idag har jag skrivit kontrakt på en lägenhet i Slite. En trea som är helrenoverad och så underbart fräsch och snygg. Jag har legat på om denna lägenhet sedan januari månad och trodde hyran skulle sluta på 9000 men icke! Den är nu MIN och BARNENS! Jag är så jävla lycklig och vill skriiiiika ut att jag har fått en lägenhet som jag ÄLSKAR.

Det är ännu lite fix kvar innan jag kan flytta in. En kamin ska sättas in och lite smått skulle upp. Första Augusti är inflyttningsdatum men jag tror inte dem hinner klart tills dess men det gör inte mig något för nu är den MIN!

Har inte vågat sagt något innan i fall att det skulle ändras men nu står det svart på vitt att detts är mitt framtida boende.

Meningen är att jag ska bo där tills jag träffar min blivande man och köper mina föräldrars hus. Då flyttar mamma och pappa in i lägenheten.

Balkongen är stor på 40kvm och den ska fixas iordning den med, men inte än.

Nora är med sin pappa idag med för tredje dagen i rad så hon kunde inte följa med och se på sitt rum men jag vet att hon kommer älska sin garderob med stora spegelsljutdörrar och ett litet kök i hennes höjd är byggt till henne och Eddie som dom kan leka med när jag lagar mat. Ni ser det lilla köket på bild. Riktig kran och allt. 

Skulle kunna berätta mer men orkar inte. Ni ska få se bilder sen när jag flyttat in och bestämt mig för hur allt ska vara. Vill bo in mig ordentligt innan jag börjar fixa. 

 

VÄRME!

Är det bara jag som längtar efter HÖSTEN och lite lite kyla!?
Svetten rinner på oss. Barnen är dyngsura om nätterna fast fönstrarna är öppna.


Igår och Idag

Igår åkte vi ut till st olofsholm hela familjen och plaskade fram till tolv tiden. Vi fångade fisk i massor, badade i det varma vattnet och gjorde en massa konster. Gjorde även sandpeeling och byggde torn so vattnet tillslut spolade sönder för det blev lite vågor.

Idag har Nora varit med sin pappa ett par timmar för att fira hans födelsedag.

Annars har vi badat och bakat lite här hemma. Det är väldigt roligt att bada med Nora i år eftersom man kan släppa henne lite mer än förra året.


Bollhav!


Loppis!

Imorse vaknade alla här hemma och åt frukost tillsammans innan vi begav oss på loppis i Visby. Jag hittade massa fint till barnen. Slott, gunga, bollar, ja en massa. Skulle kunnat handlat en massa mer men man ska ha plats också!

Visar lite bilder på en del av det!




Close up


MYYYS




Idag har vi varit på äventyr i Lärbro, badat i poolen lääänge och haft mysig utekväll med hela familjen. Barnen har busat och lekt. Dom fick sitt kvällsbad utomhus i baljan och Robin har spelat dragspel!

Imorgon ska vi på loppis!

Friday!

Idag fick vi sovmorgon till klockan nio! Jätte skönt. Barnen har sovit bra HELA natten.
Nora är inne i en period nu då hon drömmer mardrömmar och är rädd på natten FLERA gånger. Endel nätter vaknar hon fyra-fem gånger och sparkar, slår och gråter. Hon är ju inte helt vaken och jag får knappt kontakt med henne. Tillslut lugnar hon ner sig själv och somnar om för att sedan vakna efter en timme igen.

Eddie har börjat sova jätte bra men blir såklart väckt av storasyster. Men inatt har han tagit bröstet TVÅ gånger bara och sovit jätte lugnt. Med andra ord vågar jag mig på att säga att jag är rätt så utvilad idag.

Vi ska nog äta Tacos här i kväll med hela familjen och bara njuta.

Nu sover Eddie och Nora pysslar. Hennes paket från HIKMET.se kom igår. Meningen var väl att hon skulle få det när hon fyllde år men som vanligt kan jag inte vänta med det. Hon målar vattenfärg, leker med lera, målar med linjalspiralen och med doftpennorna. Jätte roligt!

Jag har stekt en massa pannkakor och bjuder nu på härlig och intressant information här på bloggen!

Over and out!

Friday!

Idag fick vi sovmorgon till klockan nio! Jätte skönt. Barnen har sovit bra HELA natten.
Nora är inne i en period nu då hon drömmer mardrömmar och är rädd på natten FLERA gånger. Endel nätter vaknar hon fyra-fem gånger och sparkar, slår och gråter. Hon är ju inte helt vaken och jag får knappt kontakt med henne. Tillslut lugnar hon ner sig själv och somnar om för att sedan vakna efter en timme igen.

Eddie har börjat sova jätte bra men blir såklart väckt av storasyster. Men inatt har han tagit bröstet TVÅ gånger bara och sovit jätte lugnt. Med andra ord vågar jag mig på att säga att jag är rätt så utvilad idag.

Vi ska nog äta Tacos här i kväll med hela familjen och bara njuta.

Nu sover Eddie och Nora pysslar. Hennes paket från HIKMET.se kom igår. Meningen var väl att hon skulle få det när hon fyllde år men som vanligt kan jag inte vänta med det. Hon målar vattenfärg, leker med lera, målar med linjalspiralen och med doftpennorna. Jätte roligt!

Jag har stekt en massa pannkakor och bjuder nu på härlig och intressant information här på bloggen!

Over and out!

Stranden!


Jag och barnen gick ner till stranden nu ikväll för att svalka oss, plocka sten och snäckor. Innan köpte vi varsin glass att mumsa på. Eddie gick runt med sin tunga hink med vatten och lade i blöt sand och hade det jätte kul där nere. Nora plaskade i vattnet och plockade snäckor. Medan vi torkade lite så gick vi bort till stenarna och kastade, bygga stentorn och bara njöt.

Vi hade en liten tävling om vem som kunde kasta länsgt. Jag kastade till Norge, Finland och Kina medan Nora kom till Afrika, savannen och så långt som till 70tals Sverige. Det kallar jag långt!

Fridlysta!

Nora och mamma pratade härrom dagen om hennes små leksakshundar i miniatyr:

- Momma, kan vi inte gå ut med vovvarna idag så dom får komma ut?
- Ja har dom något koppel då? frågade mormor.
- Nej dom behöver inget koppel för dom är fridlysta!

Utbildning!

Nora satt och diskuterade sin karriär som blomsterfotograf i morse när vi lekte. Hon vill att vi ska framkalla alla bilderna hon tagit så hon får en korrekt samling säger hon.

- Mamma, jag vill ju ha en utbildning!

Låter kanske som en bra mening men hon använde fel ord här!

Med utbidning menade hon att hon vill ha UT BILDERNA- UTBILDNING!


Smultron!!



Imorse vid tio gick vi ut på promenad och hamnade på Lännaberget där vi plockade blommor och åt smultron. Det var alldeles för högt gräs för att vi skulle kunna gå runt på berget bara. Det enda som gick att gå på var den långa smala stigen som omringades av taggiga buskar och stickigt gräs.

Vid halv tolv var det lunchdags så vi gick hem och åt. Eddie somnade i vagnen efter maten sittandes men när jag lade ner honom blev det SKRIK och GAP i en halvtimma innan jag gav upp och gick hem med honom.

Vi hämtade upp Nora och gick ut i skogen och plockade smultron som vi skulle ha som efterrätt. Vi hann knappt in i skogen förrän vi plockat en hel massa smultron och vände glatt hem för att bjuda familjen på de röda små och vaniljevisp. Gud så gott det var.

Även nu vid fem på kvällen så gick vi ut och plockade ännu mer smultron!

Barnen somnade precis och jag ska se filmen på sexan. Ha en härlig kväll allihopa!

Älska!

Fan va jag är full av kärlek till mina barn! Jag njuter!

Att göra ett egoistiskt val.

Jag fick ju för några månader sedan diagnosen sädesslagallergi, på det har jag då hudceliaki och glutenintolerans. Det som finns kvar för mig att äta är nästan ingenting. Jag började bra och slutade äta det jag inte tålde även om jag fick läsa på ALLT. Utslagen försvann och bara ärren var kvar efter de blåsor som kommer.

Men Eddie gick inte upp klokt i vikt pga av det dåliga näringsvärdet jag fick i mig. Jag var trött och gick ner mer och mer i vikt själv. Var nere på 50 kg ett tag och kände själv att det är för lite för att jag ska kunna orka med allt. Så för Eddies skull började jag äta som vanligt igen. Han har gått upp det han tappade nu.

Men nu har jag så mycket utslag och blåsor på kroppen att jag inte kan sova pga klådan. Ärren skiter jag i nu, dom belks med åren även om det ser förjävligt ut. Solen kanske hjälper!? Jag har lyckats lägga på mig 3 kg och mår bättre.

Inser iaf att jag nog måste lyssna på läkarna och dietisten att jag ska sluta amma nu och börja följa min diet strikt. Detta funkar inte i längden och vägen till att sluta amma är lång. Vill absolut inte sluta tvärt utan bara trappa ner lite. Mer och mer för var dag.

Kollar nu runt på nätet efter listor på det jag inte får äta men insåg snabbt att det är lättare att hitta information på det jag FÅR äta. Listan är INTE lång vill jag lova.

Önska mig lycka till!

En liten tonåring!

Det bor en liten tonåring i Nora just nu. Hon kan bli så väldans arg och förbannad. Ena stunden skrattar och retas hon för att sedan helt plötsligt skrika i ilska och slänga igen dörren. Hennes attityd är inget att snacka om.

- MEN SNÄLLA MAMMA! säger hon och himmlar med ögonen.
- Inte den tonen till mamma Nora! Försök vara lite glad och snäll i stället.
- Jag var bara lite seg i halsen! Ursäktar hon sig med!

Ibland kan detta var jobbigt och man går där och funderar var repekten för mig tagit vägen. Vad har jag gjort för fel? Men så pratar man med andra som har eller har haft barn i samma ålder och dom säger att kring fem år så förvandlas de små änglarna till monster.

Nu är monster lite väl överdrivet men jag har aldrig sett Nora bete sig så här. Ett tecken på att hon börjar bli stor helt enkelt eller? Att hon nu vill visa att hon vet bäst själv?! Mamma ska släppa lite på tyglarna kanske!?

Just då när hon är som värst så kan det vara jobbigt och tålamodet tryter. Jag som har tålamod så det räcker till hela dagispersonalen annars. Säga till på skarpen är något som jag sällan gjort tidigare, det får jag göra flera gånger om dagen nu. Minst 3 dagar i veckan!

Just DÅ är det jobbigt. Men nu på kvällen då min lilla tonåring sover så kan jag ligga och skratta åt henne. Vilken unge! Min lilla tonåring! Så underbar och rolig!

Detta vill Nora ha av moster!!



Detta önskar sig Nora av sin moster när hon fyller år i september. I alla fall en av dem.
Finns på orasa.se. Ingen pik eller så nej!

Från IKEA!

STUVABänkvitBredd: 90 cm Djup: 50 cm Höjd: 50 cm  STUVABänk med förvaringrosa, vitBredd: 90 cm Djup: 50 cm Höjd: 50 cm
Detta vill jag ha till Nora. Ett skrivbord/bänk med lådförvaring att ställa intill så det blir som en lång bänk till allt pyssel. Vid detta skrivbord/bänk kommer hon spendera mååånga timmar! Tyvärr är det ingen beställningsvara men serien heter STUVA och finns i alla möjliga färger till ett bra pris. Detta skulle gå på 1250 kr bara.

Blomsterfotograf



Nora tog min kamera på promenaden och fotade blommor till sin blomstersamling! Alla kort skulle hon framkalla! Här är några hon fotat!!

Prinsessan bomullstuss!




Inget annorlunda, kul har hänt idag. Vi har varit ute och promenerat, lagat mat gjort katt och björnmasker av papper, plockat blommor, lekt blomsterfotografer, ja en hel del!



Födelsedagspresenter!

Nu har jag suttit och beställt en massa saker till Noras födelsedag. Ett tag kvar men bättre att dela upp kostnaden! Det blev vattenfärger, penslar, olika tuschpennor, tre olika målarblock, två ritblock, lera, spiralset och en massa annat skoj till hennes skrivbord jag ska köpa till hennes rum.

Allt gick på under 500 kronor, jätte billigt. hikmet.se hittade jag allt på.

Barnen ännu uppe!

Eddie sov i bilen in till Visby förut så han har varit pigg till nu! Vi har målat nagellack och dansat, skrikit och busat. Avslutade kvällen nyss med ett varv runt huset!

Eddie kastade sig fram genom luften när han såg att nagellack togs fram. Med en duns slog han ner rumpan på golvet alldeles intill mig och lyfte upp foten så att jag kunde måla honom!!

Stolt ropade han på mormor och visade upp sina nymålade tår.

Nu ska vi sova!

Morgonmys.



Morgonmys är det bästa som finns. Varje morgon har vi all tid i världen till att ligga och mysa. Inte förrän efter en timma brukar NOra bli hungrig och vill upp. Så under den timman pussas, kramas och ammas det till barnprogram. Eddie har fastnat mer och mer för TVn nu och tittar länge. iaf när Nora är nära honom. Hon kliar honom, håller honom i handen och klappar honom lite då och då.

Älskar att se dem tillsammans!!

Så får vi ju inte glömma lilla Målle som även han är lite som ett syskon till mina små. Kusin Målle skiner som solen så fort barnen tittar på honom. Rak i ryggen med en stiolt min sitter han i gåstolen bredvid dem och är nöjd att få vara med och leka. Även om Eddie tar hans saker, snor hans napp och petar in den i munnen på sniskan, petar han i ögat och klär honom i konstiga hattar gjorda av plast, ja trots det så är han glad att bara få vara med och leka han med!

Jordgubbar och Jysk



10 liter jordgubbar kom hem i dag och flera liter med gubbar och vaniljesås har landat i våra magar.

Nora har lärt sig simma LIITE med armpuffar idag! Hon kom framåt en bit och vågade doppa ansiktet utan problem. Gissa om hon var stolt!? Jag med, nästan så det kom en liten tår!

Varit på Jysk och köpt en hylla till barnens rum. Nu har dom varsin likadan!

...

Eddie somnade precis. Jag passar på att sitta i soffan med datorn i knät och får lite ensamtid. Nora ska bada hundarna här framför mig när mormor hjälpt henne med lilla baljan.

Äppelpaj står i ugnen och vaniljevisp är vispad. Kaffet är klart, så snart tankar vi lite socker och koffein.

20 minuter att bara vara!

Min kropp börjar ta stryk känner jag. Hela dagarna är jag på språng. Skulle jag räkna ut hur mycket jag sitter och vilar på en hel dag så skulle det nog inte ens bli en timma. Eddie far och flänger, Nora ropar här och där. De enda gånger jag inte har en av ungarna med mig är kanske när jag kissar. Ibland när jag duschar. Det ska lagas lunch, middag, skäras frukt, hämtas dricka, plocka undan, byta blöjor, torka smulor, leka med det ena och det andra, springas in och ut, badas i poolen, målas lite här och där med det ena och det andra. De ska vara aktiviteter för att roa och nöja de små och mitt all den här smeten försöker jag hinna sitta ner och ta en kopp kaffe, men det slutar alltid med att jag bara hinner snudda min rumpa på stolen innan något annat kallar och koppen lämnas nästan full. Har jag tur så hinner jag springa förbi den i farten och sno en mun. Förhoppningsvis behöver det inte gå så fort att jag spiller ner hela min tröja med kaffet!

För första gången sedan jag blev mamma känner jag att jag skulle behöva avlastning. För första gången känner jag att nu vill jag bara sitta ner i solen med en kopp kaffe i handen och i knät ska det ligga en bra MAMA tidning att avnjutas, helst ska det finnas en chokladbit bredvid mig med och kanske lite läsk.
Bara få sitta där i 20 minuter och njuta av att....bara vara!?

Men känner jag mig själv så skulle dessa 20 minuter bara hålla i tre minuter och jag skulle vara på språng igen med barnen. Varför får jag dåligt samvete när jag inte tar barnen själv?


Mycket roligt att se fram emot

Något VÄLDIGT kul händer snart i mitt liv och jag längtar och planerar! Detta ska bli så underbart!

Dockhus!

Nora verkligen älskar sitt nya dockskåp. Hon pysslar, möblerar och leker i det jätte mycket!


Fullspäckad Söndag!

Imorse kl tio knackade vi på hos Viggo för att fira att han blivit ett år! Det bjöds på glass, bullar, kakor och kaffe! Jätte gott. Detta avnjöt vi i skuggan på deras trädgård medan barnen lekte för sig själva både inne och ute. Eddie slocknade i min famn efter fikat. Det har varit en tuff natt för oss två så han var lite trött. Var jätte mysigt och det var kul att träffa alla. Synd att man inte gör det oftare då man ändå bor så pass nära varandra. Ändring på det kanske! Lilla Anna och Linnea var där med och jag har nog inte träffat dem på minst 6-7 år i alla fall. Lilla Linnea är ju ung kvinna snart ju!

På eftermiddagen åkte vi ut till Gyle för att plocka lite mer sten att måla. Vägen var guppig och vi skumpade gott där bak i bilen! Jag hade jätte skoj åt det där vi satt och krockade med varandra.

Hemma igen så kom Micke och Zeb på fika och bad i poolen. Zeb har blivit jätte stor och likt oss här hemma på Lövkvist sida tycker jag.

Efter dom åkt hem kom Robin, Sandra och Målle. Vi grillade och badade.

Nu ligger Eddie och sover medan Nora leker med sina små hundar. Dom trimmas och badas i deras lilla minibalja.

Lite bilder från dagen kanske!? (Glömde fråga de vuxna om jag fick lägga in bilder på deras barn. Men läser ni detta och vill att jag tar bort det så får ni säga till!)







Gymmet i Slite...

finns det kvar? Tänkte börja träna i höst en dag i veckan, kanske två. Vill börja träna någon gympa med men vet inte vad som erbjuds här i Slite.

Några som är sugna på att haka på? Roligare om man är fler!

Händer och fötter



Kan inte få nog av foton på fötter och händer. Det är så vackert! Eddies fötter ser ut som pepparkaksklumpar!

Min mamma och min pappa!


De finaste människor jag mött. Min mamma och min pappa. Så underbara och härliga. Så vackra och fina.

Eftermiddag

När vi kom hem igen så gjorde vi iordning en god sallad med fetaost, skicknka, kräftstjärtor, majs, lök, sallad, gurka och ris. Gud så gott det var.

Barnen målade några stenar med kladdfärg på balkongen. Eddie målade väl mest på sig själv egentligen men kul hade dem. Och fint blev det.



Vi badade lite i poolen, badade i baljan, lekte med dockskåpet och åt lite glass innan Nora sa att hon ville in i sängen och se en film innan hon skulle sova.


Härlig förmiddag



Imorse runt tio så packade vi två bilar och åkte ut till st olofsholm för att bada och mysa på stranden där. Det är nog 15 år sedan jag var där sist och hade glömt hur vackert det ät där ute. Så underbart fint och mysigt, precis som den större delen av Gotland då allt grönskar.

Vi badade, plockade sten, mumsade på picknick och gick på en liten tur runt omkring längst strandkanten. Mycket vackra kritvita stenar prydde halva stranden medan andra halvan var fylld av varm mjuk sand! En mycket underbar förmiddag spenderades där med min underbara familj som gör mig så lycklig.


Våran fredag.

Idag har vi spenderat dagen på gården och rensat bland leksaker. Trodde jag tagit iaf hälften till loppisen men det var stora säckar kvar att gå egenom. Lite fick Målle, lite ska vi inreda barnrummet här hos mormor och morfar och lite ska vi ha med oss den dagen vi får ett eget krypin.

Sandra, Målle och Nora gick en promenad och hem kom Nora med en underbar blombukett. Fina dotter. Vi har plaskat i poolen, lattjat på gården, grillat, fikat och bara haft det underbart som alltid.

Jag har inte tagit ett enda kort idag, olikt mig!?
Noras kommentar då jag förvånat kom på det nu under kvällen var:
- SKÖNT!



Händer något kul snart!

Har en liten hemlighet, en liten sak som jag inte vill berätta ännu för alla men det kommer att förändra mitt och barnens liv rejält. Till det bättre. Men det få vänta ett tag till innan jag berättar vad det är. Bara vi här hemma som vet.


Förskola!

Som jag skrivit många gånger tidigare (eller tänkt skriva kanske?) så har Nora växt som person otroligt mycket. Hon tar sig fram på ett helt annat sätt och vågar ta för sig av livet mer. Hon har alltid varit lite blyg och försiktig och kommer antaglgen alltid vara det med. Men nu är hon stor flicka och vet hur livet fungerar.

Därför har jag valt att sätta henne på förskolan nu i höst så hon hinner gå sista året innan skola med de  barn som hon sen ska vara skolkamrat med. Vi hade ett helvete i två års tid med förskolan förut därför valde jag att ta bort henne när lillebror kom. Jag gav henne en chans att växa på sig och hitta sig själv i sin trygghet hemma och jag visste att denna dagen skulle komma om jag  bara lät henne ta det i hennes takt.

Vi har idag suttit ner, jag och Nora och diskuterat dagis. Hon är redo säger hon och vill gärna börja. Redan för två månader sedan så började mina funderingar rulla kring förskolan då jag märker att hon behöver det nu.

Jag är jätte glad att jag gjorde valet att ta hem henne förra sommaren eftersom varken jag eller Nora mådde bra över det. Jag är glad att jag gav henne chansen att få växa och göra sig redo själv. Även om det har diskuterats och pratats om mitt val att inte haft förskola till henne så har jag gått efter min magkänsla och sett till hennes bästa. Nora har helt enkelt inte varit en dagisunge som man kallar det. Inte förrän nu!

Detta känns rätt!


Länna och lekparken och ett dopp i det blå

Idag var vi hemma hela förmiddagen och tog oss sen ner till lekparken för att gunga och busa lite. Blev en snabb visit där eftersom det var en sådan tryckande värme. Vi gick då ner till Länna och badade i stället. Eddie belv en vilde i vattnet och sprang runt som en dåre!

Jag själv är en riktig badkruka och tappar luften när det är för kallt. Men jag doppade hela mig i poolen hemma nu på kvällen! Har jag inte gjort förr!

Nu ser barnen på Teletubbies och ska snart sova.


Jordgubbe eller mor

Fick Eddie välja mellan jordgubbar och mig så hade han utan att tveka valt en god saftig jordgubbe! Han älskar dom och går runt tyst och myser för sig själv när han äter dem.

pyssel

Bakning och pyssel pågick hela dagen igår och idag har vi gjort plättar och diskterat inredning!


RSS 2.0