hghghghghghghg


Bidde ingen handel...

utan Noras rosa möbler blev sålda och hämtade. Skönt! Undra va den lilla töösen sa om möblerna när dom kom hem med det!?

Storhandla!

Idag blir det stan igen för att handla hem allt nödvändigt i matväg. Mina nya jeans är på men dom är för jävla tighta i magen. Köpte storlek 27 som jag ska ha men hon där inne sa att dom var väldigt små upptill, jag får till dom men det hänger ut lite fett där bak på ryggen. Någon som har tips på hur man kanske kan töja midjan?

sjukhuset:(

Tyvärr så hade joakim fått åka in till sjukhuset pga sin mage och kunde inte komma idag. Men hans mamma ringde och sa att han skulle höra av sig så fort han mådde bättre, så för er nyfikna så får ni hålla ett öga här inne så berättar jag om allt då han varit här!

Fika och storshopping.

Jana och Hugo kom klockan tio och drack lite kaffe, lekte och vi snackade massa strunt!! Kul och träffa Jana igen och prata. Det var bra länge sedan sist!

På eftermiddagen åkte vi in till Visby för att handla mat och så skulle jag bara köpa nya strumpor och underkläder till barnen. Efter ett par timmar i stan så kom jag hem utan mat och med mycket mer än jag planerat. Som vanligt! Ska visa er vilka fynd vi gjort, tom kläder till mig själv blev det.







Gyllene slingor...

Jag är sugen på att lägga i gyllene slingor i mitt hår nu till våren. Frågan är om jag skulle trivas? Jag tröttnar snabbt då jag gör håret ljusare och färgar snabbt om till min mörkbruna färg igen.

Hmmm? Tål att tänkas på.

Joakim Strömvall.

Imorgon ska Joakim hem till mormor och morfar för att öppna andevärlden och prata med de andar min morfar har sett den sista tiden. Han har vaknat mitt i natten ett par gånger och sett tre äldre tanter stå vid matbordet och prata. I dag hade Krister, min morbror, kommit upp till dem och bakom honom hade det gått en ande. En man med korta byxor och en rock. Krister satte sig ner och mannen stod kvar. Morfar var den enda som såg honom och frågade vad han ville. Då hade mannen bara gått.

Så jag ringde Joakim Strömvall som vi har träffat förr och som tur var är han på ön just nu. Annars bor han i Borås men är gotlänning från början. Klockan två ska an dit och se vad han får reda på. På Söndag kommer han hit och ska besvara ett par frågor åt mig angående boende och annat. Vi vill också se om han får kontakt med min farmor och farfar. Jag hoppas att dom kommer fram, hade  varit underbart för pappa! Mig med för jag saknar farfar. Farmor minns jag inte tyvärr.

Tror ni på sådant är eller sitter ni böjda över datorn nu och ruskar på huvudet åt mig?

Han är nere till på Tisdag, så är någon intresserad av att träffa honom så kan ni höra av er så ger jag er hans nummer!

Som sagt!

Så var vi nerförbi församlingshemmet på lite lek och bus. Nora lekte med Wilma som vanligt. Dom leker väldigt bra ihop och kan göra det i timmar. Sen blev det att gå förbi banken, posten och affärn innan vi flåsande begav oss hemåt igen.

Imorgon kommer Jana och Hugo på fika så skafferiet har laddats upp med muffins, bullar, sockerkaka och mums.
Nej nu måste jag plugga det sista för denna vecka!


Bombaderades på FB

Alla ville ha lösen så jag fortsätter ha en öppen blogg. Välkomna mina kära läsare!

Vi har nyss kommit hem ifrån buslekis där vi haft trevligt som vanligt med våra vänner!

Solen värmer!!

Imorse gjorde vi oss iordning för att gå hem till syster med familj. Solen sken och brillorna åkte på. Familjen mötte oss och vi tog oss till affärn för att handla lunch.
Efter ett par timmar var Eddie trött igen och vi tog oss hemåt. Solen värmde i ryggen och humöret var på topp! Härliga väder. Nu känner man att våren är på gång även om det kommer ta lång tid innan all snö smälter bort. Vi får nog räkna med att den ligger kvar till maj!

Vad har er dag bjudit på!?

Sa jag...??

Att jag fick MVG som slutbetyg i Svenska A!? Ja det fick jag och jag är väldigt stolt över mig själv eftersom jag räknat med att bara få godkänd eftersom jag inte hinner plugga de timmar man annars "borde".


Höjd statistik

Ibland så sticker statistiken iväg och besökarna blir många fler än normalt. Då funderar man på varför. Något jag borde skriva om, något jag borde läst, något speciellt denna dag? Inte vet jag. Men idag är det en sådan dag.

Helt slut efter dagen!

Men nu ska det pluggas och två A4 ska skrivas. Barnen vägrar sova så jag hoppas på att john blund snart kommer!


Just nu!

För en timma sedan mådde jag suveränt och var skrattande lycklig men så helt plötsligt så vänder det och klumpen i halsen kommer, det blir svårt att andas och jag ser allt på ett annat sätt. Hur ar livet kunnat bli så oliktt det jag ville ha!? Varför ska det aldrig bara kunna rulla på i rätt riktning för mig?

Att bo hemma har varit en liten semester för mig. Jag har i 4 år varit helt själv om barn, hem och matlagning och aldrig vetat hur "lätt" det är att vara flera i föräldraskapet. Jag har gjort allt själv och sällan haft barnvakt. Nu när jag har mamma hemma hela dagarna och pappa hela kvällarna så märker man vilken hjälp man kan få om man lever i tillsammans med pappan. Det är mycket lättare och jag har mycket mer energi över. Annars brukar jag vara helt slut kl 18 på kvällar, nu kan jag hålla mig pigg mycket längre.

Även om ddet har varit skönt att få lite hjälp så vill jag hitta något eget nu snabbt. Det är skönare att ha sitt och kunna göra som man vill, när man vill.

Så hitta ett hem som vi skulle kunna trivas i står högst upp på listan, sen har vi hundra andra saker efter som snurrar runt i mitt huvud. Hundra jobbiga saker.


Lösenordsskydda!

Ibland funderar jag på om jag ska löseordsskydda min blogg för att kunna skriva om vad jag vill. Jag vet att det sitter människor där ute och läser minsta lilla ord för att kunna hitta något att hugga på. Men jag tror inte att jag skulle lita på att lösenordet inte kom ut iallafall. Det skulle ju synas på statistiken men då kanske det är för sent....

Tål att tänkas på.

Skärt av hudbit och flytt!

Idag har jag varit vid läkaren och dom har skärt bort en bit av min hud ör att skicka vidare till provtagning. Om två-tre veckor skulle jag å svar och sen in till hudkliniken där jag kanske ska få en medicin som heter Dapson. Det är kapslar man sväljer men som man bara får i vissa fall. Biverkningarna är inte roliga så vi får hoppas på att det inte är så allvarligt som det ser ut. Annars har vi varit ute på promenad, lekt och bara myst som vanligt.

Imorgon ska vi börja köra grejer från lägenheten. 


Andra daten!





Idag har jag och Nora varit på vår andra biodate. Det var Alvin och gänget 2 som visades, en aning lång för Nora tyckte hon. Men det var mysigt. Hon satt i mitt knä, pussades och kramades och viskade att hon älska mig! Vi njöt av varje sekund. Eddie hade haft det bra med mormor och morfar. Dom hade varit ute på promenad och busat. När han fick syn på mig började han gråta, så det var bara att knäppa upp skjortan redan i hallen och fick en dykande son i famnen som SAKNAT tutten!!! HAAHAHA....söta pojke!

Imorgon börjar åter igen plugget och en ny kurs. Skönt att ha haft en veckas ledigt på kvällarna.

Stora Nora.

Nora har förändrats så mycket under de sista månaderna. Hon har blivit så stor både mentalt och till utseendet. Min dotter är inte längre ett litet barn utan ett stort barn som börjar närma sig tonåren med stora steg. Haha nej inte tonåren riktigt men det känns så. Hon drar sig undan lite då och då för att leka och pyssla själv, vilket hon hemskt sällan gjort förut. Hon "kräver" inte lika mycket utan finner sig i det mesta. Hon har alltid varit framåt och pratar gärna mycket och länge med de hon märker att hon har utbyte av men nu på ett helt annat sätt. Hennes tankar, funderingar oc drömmar har en helt ny nivå nu och är väldigt realistiska.

Eddie har också blivit stora killen och ropar mamma högt och tydligt genom hela huset då han inte ser mig eller om jag står alldeles för långt bort (en meter). Fyra tänder är framme och två till är påväg ner oc ploppar nog fram snart. De två han fick idag har tagit lång tid på sig och han har haft det jobbigt med dem.

Nej nu ska jag se klart filmen sen blir det att sova för jag är trött.
Tjing!

Sökt massa lägenheter nu.

Sökt massa i Visby, tom tvåor har jag sökt men får väl inte dem.
Trean i Slite måste man ta i mitten av mars och jag har inte råd att betala dubbla hyror. Suck.
Detta är inte kul alls!

Nå, hänt extra!?

Idag så gick jag och Eddie en runda på Slite medan Nora var hemma med mormor och mysde. Jag köpte på mig ett nytt lager av pysselvaror till Nora. Nya affärn har mycket billigt. Handla pyssel för ca 300 kr och då kom jag hem med två fulla kassar.

Barnen har badat. Nora badade i Molles lilla balja och Eddie blev arg och galen och ville med bada så vi fyllde dockbaljan till honom där han tryckte ner sin runda lilla rumpa och knubbiga lår.

Nora var tvungen att ta en dusch sen i alla fall eftersom hon stängde in sig på vårat rum med mormors puder. Hon såg ut som en pepparkaka när vi hittade henne.

Lite update från oss! Tittar nog in senare!





pris!

Jennie! Vad är du redo att betala? 2700 vill jag nog ha!

Säljes


Hej då Melker

I dag så fick Melker en ny familj. En underbar man och kvinna kom hit ikväll och träffa honom. Melker pussade och kramade på mannen och låg vid deras sida hela tiden. Melker hade nog under dagen hört oss prata och visste vad som skulle ske så han gick glatt och snällt med sin nya mamma och pappa. 

Det var jobbigt för oss alla men Sandra tog det självklart hårdare. Hon grät mycket och har gjort det hela dagen men detta var det rätta.

Men vi har bytt mail adress och ska snart träffas igen. Vi vill ju fortsätta träffa Melker ibland. Slite marknad skulle kaffe bjudas önskade nya ägarna!!!

Hoppas dagen har varit bra för alla.

Just det ja. Jag sa idag upp lägenheten, vågar inte flytta tillbaka ifall det sitter kvar i väggar och vrår. Imorgon ska det komma någon och titta på lägenheten och jag hoppas att dom vill ta den direkt. 
Ska nu sälja av lite grejer som leksaker och annat. Hör av er om ni vill kolla!

 

...





Våran dag har varit toppen!

Imorse så packade vi oss ut redan klockan nio för att gå och sjunga med de andra mammorna. Det var rätt så många idag faktiskt, tom så att vi fick dela borden så fler fick plats. Det bjöds på semla och kaffe men Nora hann bara äta halva semlan för sen var det dags att leka med kompisen Wilma. Som alltis stänger dom in sig i andra rummet och leker för sig själva där dom får vara ifred.

På vägen hem klättrade Nora som vanligt upp och ner i alla snöberg och hade full fart ner på rumpan. Jag provade med att åka ner men det gick dock inte fast jag hade termobyxor. Jag älskar snön och börjar få tillbaka lite kärlek till den nu o jag ska vara ärlig.

När vi kom hem så fortsatte Eddie sova en bra stund så då lagade vi mos och korv och tog sedan fram alla barbie som skulle badas i baljan och kläs till den stora balen. Tom kläderna tvättades.

Sen har dagen bara rullat på i samma takt och stil. Ungarna har varit helt vilda här hemma och inte förrän för en kvart sedan somnade dom båda.

Tack pållan för att du köpte med två backar ut till barnen, du får the money på fredag!

Nej nu ska jag drömma mig bort och låtsas att vi har en massa pengar att handla kläder för!!! Hittat 23 plagg till barnen redan som jag vill ha till sommaren.

Promenad gånger två!

I förmiddags så gick jag och Eddie o mötte syster och Molle. Hem och hämtade upp Nora för att passa på o leka ute då lillebror ändå sov. Vi klättrade i snöberg och kastade oss i backar! Eddie vaknade så han fick åka lite pulka och plumsa i lite snö innan vi gick in.

Eftermiddagen kom och de små var trötta igen så då tog vi en promenad till med pojkarna sovandes i vagnen och Nora i pulkan. När vi svängde in på uppfarten så parkerade vi de sovande barnen och tog fram sparken. Sandra flög iväg med stela ben och flygande hår med Nora skrattande på sparken. Sen var det min tur att få åka! Nora sprang flåsande som en dåre bakom sparken för att göra sin barnsliga mamma nöjd!

Sen har dagen rullat på. Den avslutades med en dusch i lugn och ro, rena rama lyxen!




Alla hjärtans dag!

I morse vaknade hela stora familjen tillsammans under samma tak! Urmysigt. Vi åt dunderfrukost och satt sen och målade lite alla hjärtans dagkort som vi sen gömde och letade upp. Det klippades och klistrades. Nora har fått ett jätte fint halsband av mormor och morfar med en skyddsängel, av mig fick hon en sjöjungfru med lite möbler till. Eddie köpte vi inget speciellt till utan han har fått ett par nya byxor och en söt nalle som håller i ett hjärta.

På förmddagen åkte morfar och Nora ner till affärn och köpte ingredienser till en tårta, eller två tårtor blev det. En maräng och en vanlig. Jätte gott vart det i alla fall.

Annars har dagen varit lugn. Pappa och Robin hämtade hit våran dubbelsäng och vi har nu gjort i ordning ett eget rum till oss. Vi vet ju inte när pizza flyttar och inte heller hur lång tid det tar för mjölet att försvinna från våran lägenhet. Pappa pratade med killarna där nere tidigare och dom sa att det skulle bli en salladsbar under oss nu och pizzeria borta bredvid pressbyrån.

Men det svider lite att ligga och betala på en lägenhet som jag inte klarar av att bo i. Vågar man kräva av hyresvärden att man ska slippa betala de månader då pizzan ännu finns där och mjölt cirkulerar!!? Eller är det för mycket begärt? Inte Lasses problem att jag är allergisk direkt.

Jaja, svammel svammel.

Nora får gåshud i ögonen när hon dricker kolsyra! Det ni!


:)


Allt har ordnat sig!

Pizzerian under mig håller på och packar ihop för att flytta till annan lokal! Det betyder att jag kan bo kvar. Men måste ändå låta all mjöl försvinna ur nu så det blir att bo hos mor och far ett tag i alla fall.

Jag är så jävla glad idag och livet fick en vändning!!!!! Super lyckliga jag!


God kväll!

Dagen har varit rolig och mysig! Vi har varit ute och lekt i snön och hade så kul! Vi klättrade i öga snöberg och kastade snöbollar bakom våra fina fort. Jag såg ut som en snögubbe med istappar i håret när jag kom in.
Mamma och pappa bjöd på jätte god mat på eftermiddagen. Vi sover hos dom inatt. Sandra och Robin med för den delen. Vi har spelat spel och bara haft det mysigt. Dom är ännu uppe och spelar men jag och barnen var trötta och lade oss i sängen och kollade film.

Satt uppe rätt sent och gjorde prov i går och så kunde jag inte somna. Mycket i huvudet nu!

Ska försöka släcka tidigt ikväll men det blir aldrig så.  Hoppas ni haft lika mysigt som oss idag!


Livet just nu...

känns piss rent ut sagt! Mina utslag blir som stora myggbett som sen blir till gula vattenfyllda blåsor, under dem kommer det blodblåsor i huden som gör ont och sticks, tillslut blir det till sårskorpor. Hur kul tror ni det känns att ha det så över hela magen, rumpan och låren!?

Vi har inget annat val än att flytta hem till mamma och pappa ett tag och hoppas på att vi snart hittar ett nytt boende. Just nu ser det ju ut som så att jag får ta det som finns och kan inte vara kräsen som jag annars är.

Jag tycker att Sandra och Robin ska flytta till mindre och ge mig deras lägenhet men Robin vill inte det!! Lite övertalning kanske????? Annars så kommer han få slita i min äckliga sunkiga lägenhet i gotlandshem för att jag ska få det fint med nya tapeter och annat... Så det så Robin.

De fina lägenheterna i Gotlandshem är sällsynta att dom är lediga bara. 

Mina små barn!

Tänk va små barn kan göra en lycklig. De får mig alltid att skratta och le.

Idag har Nora varit väldigt intresserad av att lära sig Engelska så det har vi tränat på. Hon kan endel färger och något små ord som "open" och "close", hon räknar till 10 utan problem (kan glömma six) ibland) så man får passa på att lära henne en hel del nu när hon visar intresse själv.

Nora är även VÄLDIGT intresserad av att skriva med. Hon skriver av de ord jag skriver åt henne, har lite svårt med tex K men annars så ser man precis vad det är hon skriver. Ljuda bokstäver då hon sitter och läser gör hon med....FFFFFIIIIINNNNNTTTTTT!!!

Jätte kul att leka skola med henne nu när hon kan så mycket!! Tänk vad hon lär sig mycket här hemma nu!! Lillebror kommer lära sig mycket av henne senare!

Suck vad jobbigt allt är just nu.

Mina utslag beror inte på mögel som jag trodde utan det är mjöl och annat som flyger runt i från pizzerian nerunder. Eftersom jag är glutenallergiker och har blivit känsligare sedan jag väntade Eddie så klarar jag inte av att bo kvar här. Pratade med en tjej som haft samma problem men bodde över en kinarestaurang. Hennes läkare hade sagt att hon var tvungen att flytta därifrån eftersom det kan utveckla cancer.

Jag blev såklart skit rädd och har lite panik just nu. Har satt upp mig på 3 lägenheter i Slite nu och kollar runt överallt. Hittar jag inget nu snart så får jag bo hos syster eller moroch far tills jag hittar något.

AAAAHHHH varför kan ingetnting gå lätt för mig? Varför måste jag jämt få kämpa med livet och allt som erbjuds. Alla andra verkar bara kunna flyta med, medan jag hela tiden stöter på morgångar. Jag hatar det. Varför kan jag inte bara få komma till ro!??

Någon som vill köpa!?

Detta kök för 150 kr!?



Bildbomb!!!




Idag så gick vi ner till församlingshemmet för att leka, busa och pyssla. Vi tog med oss lunch och stannade till halv ett idag! Jätte kul var det. Berna kom förbi med lilla Astrid. Har inte träffat dom på ett år så en liten lillebror hade dom med sig. Bara en vecka gammal och sov hela tiden!

Sen gick vi och köpte alla hjärtansdag presenter och lite gottis för att sen gå hem och leka lite medan Eddie sov i vagnen. I kväll ska jag skriva det sista och plugga till det stora provet i morgon!

Klockan börjar närma sig sängen.

Har nu pluggat lite och har enbart en halv A4 kvar att skriva denna vecka. På fredag är det stort prov som beräknas ta 5 timmar. Gäller då att barnen sover tidigt så jag hinner med att göra det. Efter det tar jag en veckas ledigt innan jag hoppar på nästa kurs.

Detta har gått hur bra som helst. Fick MVG på min bokanalys! Trodde att jag skulle behöva plugga nätter igenom men det har bara blivit sent någon dag i veckan och tom lediga kvällar rätt ofta. Kanske lagt ner endast 12 timmar i veckan? Kanske mindre!?

Ja jag skryter och är stolt över mig själv. Jag tar ensam hand om hemmet, har båda barnen hemma full tid ensam dygnet runt och pluggar även full tid. Trodde inte jag skulle orka eftersom många andra tvivlade och tyckte att jag skulle låta bli. Men jag klarar det!!

Nu vet jag inte om jag klarar av att plugga så här hela tiden men jag tar en kurs i taget och blir det jobbigt så får jag helt enkelt sluta.

Barnen sover så gott och det ska jag med göra efter att ha tagit macka och oboy. Magen kurrar!

Sluta dagamma var det ja!!

Haha, det höll i si så där 2 minuter sen gav jag med mig när jag såg hur min lilla fågelunge sökte sig efter bröstet! Underbara unge!!! Det är ju så mysigt och jag har svårt att släppa det, samtidigt som jag tror att det kommer göra nätterna lättare.

 

Nora får ny säng!

I slutet av månaden får vi hem en ny säng till Nora. Under sängen finns en låda man drar fram och helt plötsligt har man ännu en säng. ´Blir då som en dubbelsäng nästan. Superbra! Eddie ska få en likadan men det får vänta för nu har jag inte råd eftersom den kostar lite. Han har ju heller ingen användning för den.

Men så här ser den ut. Den är i från IKEA och heter Hemnes. Min säng är i samma märke!


Our day!

Som sagt så gick vi hem till mor min och hälsade på. Köpte med mig mat som vi bjöd på men mamma lagade! Toppen! ´Vi byggde koja som vi satt och läste i, vi hade tekalas och bakade chokladbollar, vi lekte mamma pappa barn och hade skoj hela dagen. huvudvärken släppte av lite frisk luft. Vägen dit var skön och Nora hade jätte kul med att bestiga alla höga snöhögar som fanns längst vägkanten. Hon skrattade så hon knappt kunde andas.

Hade tyvärr inte kameran med mig då jag glömt stängt av den i går och batteriet var slut.

Nu beger vi oss ut.

Först ska vi handla lite, sen till baknen och fixa e-leg för att göra allt smidigare, sen ska vi hem till mor och far.
Ha´t bra!

TADA!!!!

Vaknade med ont i huvudet och ögonen ner i överkäken. Trodde det skulle bli bättre idag men icke. Idag är det sämre! Tur att jag har så snälla barn som inte kräver så mycket. Igår hjälpte Nora mig att städa lite här hemma. Hon stängde dörren till slitt rum och jag och Eddie fick inte komma in på säkert en kvart. När hon kom ut skrek hon TADA! När jag klev in så hade hon städat sitt rum sååå fint. Duktig tjej.

Hon bäddade ner mig framför tvn en liten stund på förmiddagen då jag inte orkade göra något och satte sig framför mig med en sångbok och sjöng några låtar. Goa unge. Eddie däremot är en liten mammagris just nu och lämnar jag honom i mer än 30 sek i ett annat rum så kryper han snabbt efter drar upp näsan och visar klart och tydligt att han inte gillade det.

Får se om vi tar oss ut en sväng idag på promenad. Noras hosta är värst på kvällen och natten men den friska luften gör att det lossnar lite i halsen.

Vad ska ni göra idag allihopa!?



Så ser han ut när han drar upp näsan och nästan morrar mot mig för att visa att jag inte ska lämna honom så!!!
Haha!!



Och min nya tvbänk!!!

my blue jeans...new!!


mina




Lägenhet?

Att bo i en lägenhet man inte tycker om känns jobbigt. Jag vill inte vara hemma och mår dåligt bara av att veta att det kanske är månader kvar till jag hittar nytt. Känns inte alls kul. Sitt hem ska vara den trygga punkten där man ska varva ner och bara finnas, älska och njuta men det kan inte jag här. Jag har ännu inte fixat klart allt och vill inte heller göra det eftersom jag söker nytt.

Jag vet inte vad det är som gör att jag inte trivs här. Lägenheten är fin och mysig men I HATE IT.


God morgon?

Natten har inte varit rolig. Vaknade kl halv ett och hade en hemsk huvudvärk. Hade somnat med tvn på och ljuset från den gjorde det ännu värre. Rummet snurrade runt och runt, tillslut fick jag springa in och spy. Tre gånger var jag uppe på toa och huvudet pulserade så ögonen pluppade nästan ut. Kl 5 började det avta och jag hann sova i två timmar i alla fall. Vi får se hur dagen blir. Í sådana här lägen är det inte lätt att vara ensamstående. Hade behövt ligga och vila idag men det går inte med två små barn hemma! Men det blir inte bättre än man gör det eller hur??

Jag ska börja leta lägenhet i Slite. Vet inte om det är mögel eller om det kan vara att det är en pizzeria under oss som ger mig utslag. Jag är ju glutenallergiker och det kan ju vara så att det kommer upp moln av vete upp hi då degen bakas? Jag vet inte men jag ser AIDS sjuk ut på kroppen och det blir bara värre.

Så om någon vet något kan ni väl gärna höra av er till mig?? Snälla??

Pisshumör och trött

I dag är allt fel. Jag känner mig ful, fet och äcklig. Ändå proppar jag i mig onyttigt som om deet skulle få mig gladare. Trött på min lägenhet, jag verkligen hatar den och vill här i från nu.

God morgon världen!!

I morse vaknade vi tidigt. Och jag är redan inne på min andra kopp kaffe latte. Köpte något pulver som man blandar med vatten och vips så är det en latte. Smakar dock inte som det men gott ändå.

Idag är dagen då jag på allvar ska sluta amma så ofta. Morgon kväll och någon slurk på natten men inte under dagen. Vill att han ska lära sig ta flaska och annan mat så att jag och Nora kan vara borta längre stunder. Kanske ta en tripp till Visby med buss helt själva en dag?

Plus att jag börja känna mig så trött av detta med amningen. Det tar på krafterna kan jag lova att amma nu när han kräver så mycket. Äter han mer på dagen och blir riktigt mätt så hoppas jag på att han även kommer sova bättre under natten och inte vakna runt 10 gånger ibland.

Nej nu ska jag leka med mina barn som sitter på golvet och busar. Nora bygger lego och Eddie har hittat en hammare samt Noras sminkdocka som får en rejäl omgång!!!

unik dekor

unikdekor.se   där hittar ni massa fina väggord o symboler till billiga priser.


Inga bilder på min lille pojk ju...

Köpte ny kamera av syster idag eftersom min inte funkar att ladda över till datorn ifrån...

Rätt bra kamera!


Tårtbak och familjemys

Eftersom Sandra fyller år idag så gick vi till affärn jag barnen och Sandra för att köpa grejer till tårta. VI bakade den tillsammans hemmea vid dem och självklart blev den rosa och fin! Tora, Thomas, Mia och Adam kom förbi och grattade när vi var där. Och så mamma och pappa såklart.



Vår date!



Vi hade så mysigt! Det kändes spännande och pirrigt när vi gick vägen fram till bion, hand i hand, och pratade om lite allt möjligt. Nora såg fram emot det jätte mycket att få ha mamma för sig själv. Jag såg fram emot att få ägna all min uppmärksamhet till Nora. Vi köpte två biljetter i luckan, två popcorn och två läsk och gick in och satte oss. Spänningen var stor och hon satt spänt och väntade. När det började tonas ner i belysningen såg jag att hon fick ett glädjepirr i benen och sprattlade till innan hon tittade upp på mig med STORA ögon. Jag kröp ner till henne och vi smaskade på våra popcorn. Hon viskade och skrattade i smyg, samtidigt som hon om och om igen stoppade ner handen i popcornkartongen.

När filmen var slut frågade hon om det var en annan film någon annan dag som vi kunde gå och se. Så vi kollade innan vi gick hemåt. Om två veckor var det Alvin och gänget 2 som vi ska se. Bara hon och jag!!!

Det hade gått jätte bra för Eddie och han hade inte letat efter oss alls. När vi kom hem igen så sov han i morfars famn. Skönt att veta att han klarar det och att jag och Nora kan göra det här oftare.

Date dagen är här!

Idag ska jag och Nora på date. Bion börjar kl 16 och det ska handlas popcorn och läsk! Hon har redan tagit på sig prinsessaklänning och frågar lite då och då när daten börjar.
Det ska bli helt underbart att få lite ensamtid med min lilla sessa. Bara hon och jag.


Grattis underbara syster på din dag!

Du är underbar, fantastisk och världens bästa syster. Skulle inte kunna önska mig en bättre! Vi ses snart när vi kommer och bakar tårta. Älskar dig!


Ännu vaken.

Nora har en jobbig hosta men inge sjuk annars, Eddie har ännu feber och ont i munnen. Men alldeles nyss spydde han så att han tappade luften. Tror att det bara var för att han ätit för mycket tutte, hoppas det. Så barnen sover och vaknar i ömgångar, än har jag inte fått någon sömn. Kommer bli en jobbig natt och en dag fylld med kaffe och gäspningar i morgon!

Härliga underbara sol

Idag är Nora hur pigg som helst. Från att ligga hela dagen igår med ont i huvudet och yr i benen så var det en liten chock att hon var sitt vanliga jag när hon vaknade. Eddies tänder är låååångt nere nu så han har ännu feber och har redan sovit två stunder idag. Nu åker han runt i gåstolen och river hela lägenheten.

Imorgon är det morfars fest och jag längtar. Eddie ska ha sin fina kostym och Nora en ny svart sammetsklänning med klackskor till. Jag vet ännu inte vad jag sätter på mig. Men något fint blir det.

Vad gör ni alla andra idag och vad har ni för planer för helgen!!??

Kollar ännu efter saker till barnens sovrum.

Det finns ju så mycket fint man vill ha. Nu letar jag väggord. Vill ha blinka lilla stjärna texten, men det billigaste jag hittade kostade 500 kr och så rik är jag inte så jag kastar ut det på liten klister-text. Letar även en fin klädhängare till dem där de kan hänga morgonrock och pyjamas.

Till barnens sovrum...

Juniorsäng med avtagbar skyddsbräda & sänglådor  Juniorsäng med avtagbar skyddsbräda & sänglådor

Kruka stor i tyg  Kruka liten i tyg
Kuddfodral  Kuddfodral

Bordslampa    Bordslampa


Allt detta hittade jag på boochbusa.se. Finns mycket fint där som jagvill ha, till rätt skapliga priser. Tror att jag ska spara ihop till detta faktiskt! Behöver nu hitta någon fin stor vit garderob och fina sängbord i vitt som går i samma stil som sängarna. Någon som vet var man hittar det?

Bestäm mig (oss)

Jag och min lilla sjukling till dotter har diskuterat detta med barnrummen och hon var bestämd från början att hon och Eddie ska sova ihop. Då har dom varandra tyckte hon.

Så vi ska sälja hela Noras rosa mammutgrupp från IKEA och köpa allt nytt i vitt. Barnen ska få varsin egen hörna i sovrummet. Noras hörna ska vara med rosa och  bruna detaljer medan Eddie ska få turkost och brunt. Mammutgruppen är superfin men tar upp stor plats. Det är säng, byrå, garderob och två sängbord. Bord och fyra stolar har jag med till henne men det får användas till lekrummet i stället.

MAMMUT Byrå med 3 lådor  MAMMUT Sängstomme med ribbotten  MAMMUT Klädskåp  MAMMUT Avlastningsbord

Ont i hals och feber.

Igår eftermiddag så fick min lilla son feber, inte alls hög men blev extra klängig och gnällig. Senare på kvällen klagade Nora på ont i halsen. Hoppas att vi slipper sjukdom här hemma. Det är inte alls kul att se sina barn hängiga oc ha ont. Annars igår bakade vi lite chokladbollar, pysslade, lekte med dockor, lekte sne, spelade lite dator och helt plötsligt var dagen över. Ja, igår var en riktig lekdag. Inte ens disken tog jag hand om efter att både gjort snitzel till lunch och pannkakor med glass till middag. Så nu väntar ett helt berg med disk på mig. Men den får vänta ett tag till för jag har en liten son som inte vill vara utan min famn idag!

Funderar på om jag ska ha varsitt rum till barnen eller om jag ska låta dom dela sovrum för att kunna ha seperat lekrum. Vad tycker ni? Erfarenheter?

ikea




Trött på detta väder.

Det är storm och jag är trött på snön. Nu vill jag slippa klä barnen och mig själv i alla utekläder, vill inte frysa mer och vill inte ploga mig fram på vägen med ståbrädan som plog. Nej du är välkommen kära vår.

Idag kurerar vi oss inne på mysmadrassen och tillverkar smycken ochannat pyssel.

Ha en bra dag allihopa!


Musiklekis och kaffe drickande

Imorse skyndade vi oss ner till musiklekis och trodde vi var sena som vanligt men alla mammor svängde in samtidigt som oss idag. Lite prat och kaffe erbjöds som vanligt och min längtan efter ännu en bebis blev större än i går. Tre av mammorna där nere ska ha bebis. Maj, augusti och september. Jag vill med ha! Nu ska jag ge mig ut och träffa mannen i mitt liv. Någon som har någon att erbjuda?

Nu ska jag leka prins medan dottern min är törnrosa som ska plocka bär!! Ha det gott....

Jobbig kväll...

Ikväll vill jag inte stänga av datorn. Ikväll är en sådan där kväll då jag vet  att jag inte kommer kunna somna för det finns för mycket i min kropp som behöver komma ut men inte gör det. Iställetältar jag det i huvudet och i hela kroppen. Håller tal i tankarna och planerar in i minsta detalj vad jag skulle vilja säga. I mitt huvud så hjälper mitt tal, men i verkligheten så är det tvärtom.

Men iaf så vill jag inte stänga av datorn och känna efter. Det är alldeles för jobbiga tankar och känslor. Någon gång borde dom väl försvinna? Men då måste också läget skrivas om.

Jag ska på date!



På Söndag ska jag och Nora gå på date. Vi ska på bio och se spöket laban. Till det ska vi köpa popcorn, godis och läsk. Jag längtar jättemycket. Mamma och pappa ska ha Eddie den stunden och jag tror det kommer gå galant. Lite svårare för mig att inte ha med mig Eddie eftersom jag har med mig ungarna var jag än går. Kommer bli tomt.

Men det ska bli så mysigt med esamtid med min lilla tjej. Precis som förut, bara hon och jag!
Längtar.

Nu har jag...

skrivit två A4. En analys på boken Jenny S som var skit bra. Jag kunde inte lägga ifrån mig den. Passade bra eftersom internet krånglar. Nu är det iaf en anaylys på 4 A4 som ska skrivas och det går lättare än jag trodde. Bara jag kan komma på en bra början så rullar det på. Tangentena ryker här hemma nu.

Min mobil kan inte kopplas till datorn heller så inga ny bilder kan jag lägga upp. Någon som vet vad felet kan vara??




Innan jag ska plugga...

Tänkte jag vinka lite till er och berätta vad som hänt under dagen. Mest för min egen del eftersom detta kommer vara som en liten dagbok natt titta tillbaka på om några år.

I förmiddags innan lunch begav vi oss ut för att köpa paket till Sandra, värmeljus och lite annat smått och gott.
Ringde syster och frågade om hon ville ha presenterna idag eller på Söndag. Klart hon sa idag. Lika otålig som jag. Jag har så svårt att vänta med att ge presenterna jag köpt. Det var bara  tråkiga saker men nödvändiga som dom inte själva ägde, nämligen en handmixer och en elvisp. Mia blev stormförtjust när hon insåg att hon kunde få tillbaka sin elvisp.

Efter en snabb fika där så gick vi hemåt och började med mat.
Eftermiddagen rullade på. Jag satte upp två tavelhyllor i vardagsrummet. Skruvmejseln är spårlöst försvunnen så jag fick ta en matkniv. Men jag lyckades. Blev även rakt trots att jag hade min son på ena armen.
Han har varit en riktig apa idag. Efter badet då bolibompa var på Tv kom han igång. Han ålade sig bort till andra sidan rummet, stannade efter ca 10 cm åt gången, vinkade och skrattade förtjst till mig och Nora som satte i soffan och mysade. Den stora gula bollen fick han tag på som han satte sig upp med på golvet och skulle busa. Av sin stora förvåning flög bollen iväg och han fick åla efter. Samma visa om igen där, vinka efter 10 cm!!!

Haha. Han är så himla rolig och Nora har blivit en helt annan tjej de sista veckorna. Känns som hon har blivit ett år äldre bara så där.
- Jag tycker inte om potatis för det är så torrt. Men däremot är ris gott.
Det är bara ett exempel på vilka meningar som mullrar ur hennes mun. Nu har hon varit väldigt  duktig med sitt tal sedan hon var liten men hon kan ännu förvåna mig.

Nej nu svammlar jag bara för att slippa plugga. Fy mig!


RSS 2.0