BAAM!!






I förmiddags tog jag och syster en promenad med pojkarna i det fina vädret medan mormor och Nora var kvar hemma och putsade fönstrar. Jätte skönt ute var det och jag svettades fast jag bara hade en tunn tröja under jackan.

Efter bus och kaffe så gick vi ner till lekparken och gungade, åkte rutschkana. Träffade Pållan, Micke och deras son Oliver som inte är så liten längre!!! Liten knubbig go unge.

Hem och åt mat duscha sen i säng! Dagen har gått så otroligt fort idag. Kan bero på att vi tog sovmorgon till halv nio i morse. Nej hörrni jag har sådan bloggtorka och ingen lust att skriva längre.  Någon som har förslag på ämnen vi ska ta upp och diskutera? Någon som har något ni är nyfikna på och vill kommentera??

Ris och tårta!


Imorse klockan nio ville Nora baka muffins och så blev det!!

Efter muffins, lite städning och lite lek så tog vi på oss regnkläder och gick ut i skogen för att plocka påskris till oss och mormor. När vi var dygnsura, riset plockat så gick vi  hem till mormor och morfar för att lämna deras ris och stannade ett tag hos min moster som bor under.

Väl hemma har vi badat, lekt och ätit gott. Jag har tryckt i mig en massa tårta.

Nej hörrni jag skriver kanske mer senare för nu börjar top model!!!




röööööösta på mig

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=tK2Jioyey70jgEbfp5sY04KN#bikiniGallery


!!!


Börja skriva barnbok!

Vad skulle ni vilja ha för sagor till era barn?
Busiga, roliga och skojiga eller vill ni ha fler böcker om ämnen som berör som tex döden, skilsmässa, missbruk. Eller tycker ni att vi behöver fler böcker som lär om siffror och bokstäver?

Tell me, help me!


Härligt pirr i kroppen!

Idag har hela familjen varit på en tripp i stan. ÖB, Rusta, Maxi och Gutegrillen. Efter allt detta så tog vi oss ut till Terranova och modistgatan för att kolla hur det såg ut! Fint område och lägenheten ser jätte bra ut. Markplan och hörnlägenhet med liten uteplats. Imorgon Får jag se hur den ser ut inuti och om jag och barnen verkligen kommer få plats i en liten tvåa. Men det känns rätt och jag längtar. Träffade Klara på Maxi som bor i samma område och har pojken på dagis, hon sa att dagiset var bra och området likaså.

Hyran ligger på 4700 kr så det skulle ju bli billigt att bo där.

Ola min morbror med familj bor bara 10 minuter gångväg bort ungefär, så skulle det vara något kan jag bara gå dit eller ringa efter hjälp. Det känns tryggt om jag har någon i närheten som jag känner.

Kiddoz



Joakim Strömwall.

Kl halv fem unefär kom han till mig och vi satte oss ner med ett glas vatten och började prata nästan genast.

1. Boende?
Han såg två flyttar för oss. Båda var till Visby. Första boendet skulle vara en bit utanför och rätt litet men fint. Den flytten såg han hända vid månadsskiftet april-maj, OM jag väljer att ta den. Efter ett halvår-år skulle vi flytta närmre city till ett större boende där vi skulle bo länge och trivas. Det skulle ligga nära skola och dagis så vi hade gångavstånd. Frågan är väl om det är Athene han såg eller om det kanske blir att vi väljer annat.

Det roliga är väl att efter vi pratat klart och stängd vägarna till andevärlden så kom vi in på lägenheter och det visade sig att han har en tvåa på Terra Nova som han vill hyra ut. Öppen planlösning och egen uteplats. Vi ska kolla på den på Fredag. Haha... så det kan bli. Lägenheten är ju liten men just nu så vill jag ha eget med barnen så det känns som om en stor lägenhet inte är så viktigt just nu.

2. Hemliga frågan där jag fick bekräftelse på det jag redan har trott. Me det kändes skönt att få det bekräftat.

3. Kärleken?
Han sa direkt att jag inte vill ha en man i mitt liv just nu och klarar mig utmärkt själv. Han sa att jag måste hitta tillbaka till mig själv innan jag hittar en ny. Han såg en flirt som var påväg men som inte skulle leda någon vart utan bara vara en kick för mitt självförtroende. 

4. Jobb, studier? Han svarade att han såg att jag skulle jobba i en butik av något slag men inte vad som såldes. Han sa också att han såg att jag kommer skriva mycket och att jag skulle se till att börja med en bok snart och öppna upp det intresset.

Ja så rullade det på och han sa att jag skulle börja jobba på mig själv för när han gick in i mig och öppnade vägarna in i min själ så blev han nedstämd och ledsen. Han kände att jag mådde skit och att allt förtroende för andra människor är som bortblåst. Därför ska jag börja träffa honom lite då och då för att rena min själv, bygga upp och göra den stark igen.

Resten är lite väl privat men timmen rullade iväg och det kändes som vi känt varandra hela livet!!!

 

Väntar på klädpaket!

Denna vecka ska lite kläder ifrån HM anlända. Jag har bestätt två linnen, jeansshorts, kjol, solglasögon, pyjamas till mig och barnen fick varsin jacka. Det gick bara på 1000 kr. Allt skulle inte komma denna vecka har jag för mig. Behöver nya kläder. Jag har enbart en byrålåda med kläder till mig själv. Kastade allt jag inte användt det sista året och det blev inte så ycket kvar.

Nora tar däremot upp två stora fulla byrålådor samt en ställning med alla klänningar. Hon har så det räckermen ändå kan jag inte låta bli att köpa mer. Det är ett stort intresse för mig, barnkläder, leksaker och inredning till dem. Läääängtar till jag får boende nu och kan börja inreda deras gemensamma rum dom ska få.

Svammel svammel. Idag blir det nog bullbak här i huset. Jag kommer väl bli priclig som bara den men doften gör det värt det! Nora älskar bullar och Robin är skit duktig på att baka dom säger alla. Vad vet jag? Har aldrig smakat dem!

I dag smäller det....förhoppningsvis!

Ja i dag klockan två ska han vara hos mormor och morfar och efter det kommer han hit!!!
Vilka tror att han avbokar igen!?

Jag ska fråga lite om studier, jobb, boende, kärleken och en sak till som inte jag tar upp i bloggen men är ni nyfikna på vad han spår i min framtid så kan ni titta in senare. Lovar att skriva ut det, allt utan det hemliga ämnet som kommer märkas tids nog men än så länge håller jagdet utanför bloggen!

Besviken.



Bara en kvart innan jocke skulle komma så ringde han och avbokade. IGEN!
Hans pappa skulle åka in akut med högt blodtryck så jagg förstår ju att det var viktigare. Självklart!
Vi får se om han kommer till oss innan eller efter mormoroch morfar i morgon.

Idag så har det inte hänt så mycket mer än att vi lekt feer och Eddie var väldigt vacker i sin fina fekjol!

Mosters Molle!

Jag älskar det och jag älskar min lille Molle. Sandra ligger sjuk så idag tog jag honom i famnen och satte på våran låt, min och Molles låt och dansade. Han sög på nappen som täckte hela ansiktet på honom och höll sin hand hårt om mitt halsband samtidigt som han tittade in i mina ögon. Han mysde, kände sig trygg och bara njöt av ligga hos sin moster. Tillslut somnade han och jag tittade på hans vackra ansikte och goa händer.

Jag älskar honom så otroligt mycket. Tänk det är min lilla systers son. Jag är moster!!!!


Imorgon smäller det!

Imorgon kl 16 kommer Joakim Strömwallhit för att först svara på ett par frågor jag har om min framtid. Om tex jobb och studier, boendet och annat som snurrar i huvudet just nu på mig.
Efter det så ska han kolla om det finns någon i andevärlden som vill oss något eller om vi har någon i det rum där jag och barnen sover i nu. Det är många som sovit här och många har känt något.

Ska bli kul. Har träffat och pratat med joakim ett par gånger förut och allt han sagt har stämt tidigare.

Någon som vill ha vägledning?? Jag har numret om ni vill ha! 

Inte äta och äta

Vete finns i följande produkter:
bulgur
malt*
maltextrakt*
maltsirap*
skorpmjöl
cous-cous
dinkelvete
durumvete
glukos (kolla med tillverkaren, *K)
glukossirap (kolla med tillverkaren, *K)
graham
grahamsmjöl
grahamsgryn

idealmjöl
kruskakli
mannagryn
matvete
pasta
rågsikt
rågvete

semolina
sojasås
skorpmjöl
speltvete
ströbröd
stärkelse (kolla med tillverkaren, *K)
veteflingor
vetegroddar
vetekli
vetekross
veteprotein
vetesirap
vetestärkelse

*)Malt framställs av olika sädesslag, oftast korn.

Följande produkter innehåller INTE mjöl från de fyra sädesslagen, men dock soja osv:

arrowrot
bovetemjöl
fruktkärnmjöl (soja)
fiberhusk
fibrex
glutamat
glutaminsyra
guarkärnmjöl (soja)
hirs
jamsmjöl
maltarom
maltos
maltsocker
potatis
ris
soja
tarakärnmjöl (soja)
vetegroddolja
vetegräs

Hänt sen senast!?

Ja vi har gjort en massa saker sen senast tror jag. Vi har byggt kojor, lekt, pysslat, varit ute i fina vädret och haft picknick, cyklat, haft spasalong, ja you name it!!!

Eddie har ÄNTLIGEN  börjat äta annat än bröstet! ÄNTLIGEN. Det är inga stora mängder men vi är påväg!
Han har idag känt på sin första sand och suttit lekt med det! Det var lite spännande.

Orkar inte skriva mer just nu så slänger in lite bilder i stället!!!

Härliga våren är tillbaka och det pirrar gott i magen!



Yesterday!

Gårdagen bjöd på en underbart vårig promenad på tidiga morgonen. Det var vindstilla och fåglarna kvittra! Vi tog en sväng ner till De Caup eller vad affärn heter sen vidare till Humle och Dumle och fikade med syster, Robin och Molle. Efter det handlade vi hem grejer till en god skink och ost sallad och hann även in till Lottas och köpte varsitt fint silversmycke som det stod mormor och morfar på. Jätte fint var det!

Det var väl det enda spännande som dagen bjöd på!


Riktiga kramar och frusna jordgubbar


Nu ligger jag och barnen i sängen och tittar på tv. Vi har idag varit på församlingshemmet en snabbis och pysslat lite. Nora hade bråttom hem för att cykla. Eddie med ;)

Jag hade telefontid med min läkare som kom med provsvar och jag lär ju få bli vegeterian eller vegan kanske. Får ju inte äta något alls. Som T skrev så innehåller allt man äter det som jag inte får äta.

Men jag skulle få tid hos en dietist så får vi se hur det kommer bli.

Nu på kvällen så har jag och Nora haft skönhetssalon och ätit frusna jordgubbar ed socker på. Jag har ätit något jag inte tål så jag ser ut som en prickigkorv. Hoppas jag kan sova i natt för klådan.

Vad har ni andra haft för er?



Roligt.....för fan!

vete, råg, korn, havre, spelt/speltvete, kamut, graham, dinkel, durum, rågvete, -mjöl (av ovan nämnda), -fiber (av ovan nämnda), -kli (av ovan nämnda), -groddar (av ovan nämnda), -kross (av ovan nämnda), -flingor (av ovan nämnda), -gryn (av ovan nämnda), bulgur, couscous, dinkelmannagryn, gluten, glukossirap*, havregryn, havremust, idealmjöl, kruskakli, malt*, maltextrakt, maltsirap, mannagryn, matvete, pasta, rågsikt, semolina, skorpmjöl, sojasås*, ströbröd, stärkelse/modifierad stärkelse, surdeg, veteprotein, vetesirap, vetestärkelse*, vört

Allt detta får jag inte äta och så måste jag ta bort ALLA glutenfria produkter också. Det betyder att jag inte får äta något!!! Nästan ingenting för fan! Suck. Och detta ska jag leva med i resten av mitt liv.

Nu har jag då

Glutenallergi
Hudceliaki
sädesslasallergi

ROLIGT!

Promenix och cykelverkstad.

Idag fick jag sms om att Noras nya cykel kommit så jag och Eddie gick ner till Slite för att hämta ut paketet. Som tur var så var det lagom stort och tungt att jag kunde lägga den över vagnen. Skönt ute var det och jag fick en rask promenad på 5 km.

Väl hemma väntade en glad och förväntansfull tjej på mig. Vi drog upp cykeln och skulle börja bygga ihop den men jag fattade ingenting så vi fick vänta på morfar.

När den var helt i hopsatt så gick jag och barnen ut och cyklade och gud vilken fart det var! Sadeln måste höjas en aning men annars är den perfekt och så fin! Hon är så glad för den! Såååå värd den!




Joakim hemma

Idag hörde Joakim av sig att han var hemma från sjukhuset igen och undrade när vi ville träffa honom. Tror det blir i helgen han kommer. Kul!!!
Fförst för att träffa morfar och känna av vilka andar som vandrar runt där hemma sen hit för samma sak men även svara på ett par frågor jag har om framtiden.

Ena stunden vill jag in till Visby men enbart för att Nora ska få börja Athene. Andra stunden vill jag bo kvar i Slite där jag har alla nära och kära. Jag känner mig trygg här men något får mig att inte vilja ha barnen här på denna skola. Men det var som mamma sa, Nora kanske tycker om dans och teater nu men inte om 5 år.

Skolan i Slite är på bättringsväg säger endel, andra säger att den är påväg utför. Vad ska man tro?
Skolan är en sådan viktig del i ens liv och därför bör man noga fundera över sitt val.

Jag är kluven. Samtidigt som jag vill in till Visby så vill jag ändå bo kvar i lilla Slite.

Telefontider och 100 fåglar.

Från nio till tolv satt jag och passade tider vid telefonen fför att olika provsvar skulle presenteras. Ännu inte allt som blivit klart men på Torsdag vet jag nog allt som behövs sägas för att jag ska veta hur denna sjukdom ska hanteras.

Nu på eftermiddagen så gick jag och barnen ut. Först till lekparken för att gunga och leka affär, sen ner till Länna för  att ge bröd till fåglarna. Dom svävade över oss medan vi satt på bryggan och kastade ut allt på isen. När vi sen stod 15 meter bort så kom det hundra fåglar och slogs om maten. Dom var så många och stora så jag blev lite rädd nästan.

Eddie rullar bra boll nu på golvet! Vi sitter tre stycken, han i mitten så vänder han sig till den som ber om bollen och rullar den sakta till oss. Han tycker också att det är kul att städa upp efter sig. Häller ut och plockar i. Gömma saker under andra grejer är också ett nöje, precis som att ställa sig överallt och gå med sin gåvagn. Stora killen nu!

Nej nu ska jag kolla runt på nätet lite innan jag ska ner till Slite.

Lekparken o tussilagojakt.





Nu på eftermiddagen ville Nora gå ut en sväng så vi packade på oss kläder. Trots solen så var det iskallt ute. Vi letade efter tussilago och gick till lekparken för att gunga. Eddie tycker väl inte att det är så kul men Nora älskar att gunga och kan sitta där i flera timmar.

Nej nu måste jag ta lillkillen som vill sova!

Sjuka var vi allihopa!

Natten till lördag vaknade min lilla sessa och spydde ner hela sin säng, klockan fem vaknade jag och sprang in på toan för att göra detsamma och bara en halvtimma efter så var det Eddies tur. Hu vad jag tycker synd om barnen när dom mår så. Hela förmiddagen låg vi och sov, inte förrän kl tolv kom jag upp. Vi sov lite till och från resten av dagen.

Igår var det lite bättre men jag var ännu helt slut i kroppen, Eddie och Nora verkade vara rätt pigga men väldigt trötta. Nora somnade sittandes i soffan vid fem och sov i närmare två timmar innan jag bar in henne i sängen. Eddie  bajsade lite extra men inget annat märktes.

Idag så är vi pigga men lite slöa bara. Var länge sedan jag var så här sjuk alltså. Stackars barnen.
Mamma och pappa har legat med, mamma har varit den som orkat stå på benen.

Nej slut på sjukbabbel. Kommer in senare och uppdaterar med roliga saker i stället....


hemklickad!

Disney, Princess, cykel 14 tum

Denna cykel beställde jag hem till Nora idag!!! Påskharen ska komma med den, men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte kunna vänta!!! Sååååå fin!!

Ett ryck...

Imorse fick jag ett ryck och började rensa kylskåp och skafferi. Nu blev det lite finare och en del kastades. Klockan tio bar det i väg ut på en timmes promenad och efter det har vi bara lekt här hemma. Eddie sover eftermiddagsluren nu redan och jag och Nora ser på trolltider i sängen.

Gula kycklingar och trött son

Imorse tog vi oss ner till buset. Skulle egentligen möta upp Linda, signe och barnen men vi försov oss. Väl där nere gjorde Nora gula kycklingar med fjädrar av trolldeg och så lekte vi lite i köket och med dockorna. Sandra och Pållan kom också ner med barnen. Tillsammans med dem begav vi oss till vår brevlåda sen vidare till nya affärn (vad den nu heter). Eddie var så trött men vägrade luta sig bakåt. Resultatet var en sovande son med ansiktet framåtlutat i filten. Goa unge.

Doppresenten till Molle kom idag. En fin sparbössa i porslin med två svartvita bilder på honom och hans namn. Runt bilder och text var det bubblor i olika blå nyanser. Finns på extrafilm.se. Jätte fin var den men mindre än jag trodde. Även mina kort kom idag. Beställde 18 förstoringar på barnen i måttet 18x24. Dom ska upp på min nya fotovägg i min kommande fina lägenhet. 

Tråkigt nog så finns det ingen ledig lägenhet ute som jag har chans att få.

Jaja, babbel babbel. Har avbrutit mina studier idag för jag orkar inte med det nu när tablettena gör mig så trött. När jag lyckats sluta amma så börjar jag med annan behandling som jag hoppas inte ska göra mig lika trött.

 

Vår onsdag.

Eddie sov inte så jätte bra i natt och har snurrat runt som en karusell i sängen så han var trött redan innn tio och ville ut och sussa vagnen. Passade då på att gå ner till affärn och handla dinner. Sandra Robin och Molle skulle komma och äta. Eddie sov gott hela tiden och fortsatte även hemma.

Hemma lekte vi affär och bebis innan middagen.

Ännu en promenad togs mot eftermiddagen då Eddie skulle sova igen. När jag kom hem igen så var Nora ute och lekte med Robin på gården och jag fick inte vara med. I två timmar var dem ute och lekte. Dom byggde en prisnsessa-stol med godisskålar på ett bord där dom lade i kottar. Stolen blev jätte stor och fin.  Gungade dockor gjorde dem med. Robin är underbart duktig med barn och har mycket barnasinne kvar, precis som oss här hemma.

Nu ska barnen snart sova här hemma efter att ha badat och blivit insmorda av salva! Det är rogivande!

Ha en fin kväll.



black and white


Klickklack o näsblod!



Imorse mötte vi upp Jana och Hugo för att ta oss till musiken med barnen. Både Jana och jag klickade fram på de nästan helt torra vägarna med våra stövlar och solen värmde oss. Min lille son blödde näsblod helt plötsligt ock skrek i vagnen ner. Stackarn.

Hem gick vi med Linda Ebba och Viggo. Solen värmde ryggen gott och jag kände vårpirr i magen!

Har haft ont i huvudet och varit slö nu på eftermiddagen. Antar att det är medicinen som jag inte vant mig vid än.

Nora har nog haft en sakna morfar dag i dag för hon hoppade på honom direkt han kom hem. Dom var ute och lekte i nästan två timmar och väntade på glassbilen!

Nej nu ska jag beställa kort på barnen!

Hittade gamla kameran...

Kameran jag hade medan jag var gravid med Eddie och när han är nyfödd, hittade jag nu i packandets kaos. ÅÅÅÅÅHHHH va jag saknar den tiden lite... här kommer massa bilder. NJUT!





ÅÅÅÅÅHHHHH....


Som på vita moln









Dagen har varit mysig och fylld med frisk luft. Jag har varit otroligt pigg i dag eftersom det inte kliat på mig i natt. Så himla skönt alltså. Lite efter tio gick jag ut med Eddie för att få honom sova i vagnen, han slocknade direkt nästan så vi tog en snabb promenad innan vi vände hem för att kasta snöboll på fönstret¨. Det var tecknet på att Nora kunde komma ut och leka, eller vi skulle plocka blommor tyckte hon. Tummen upp fick jag bakom krukorna och ut kom en liten ivrig tjej som skulle på blomjakt med mor sin.

Vi klättrade på snöhögar och lekte att de var stora vita moln vi var tvungna att bestiga och vi åkte kana ner på rumpan. Några fina blommor hittade vi inte men vi plockade granpinnar, tallbarr och visset ogräs som vi satte i vattnet när vi kom hem. Eddie sov ännu efter en timme så jag tog en liten kort promenad till.

Nu i  kväll har vi haft lite skönhetssalong här hemma. Nora har målat naglarna och smörjt in sin kropp. Jag masserade in lotion på hennes kropp och hon tyckte det var så skönt.

Nej hörrni, jag ska sova tidigt ikväll! God natt´!


Prover och stark medicin...

Var som sagt inne på lasarettet och tog nya prover i går. Dapson som medicinen heter som jag ska äta är väldigt stark och slår ut både röda och vita blodkroppar, vilket kan ge anemi och andra saker. Innan jag kan börja äta den så måste jag sluta amma Eddie. Han äter ju lite mat och jag försöker ge honom välling men han blir skogstokig om han inte får bröstet när han känner sig hungrig eller vill ha gosig närhet.

Under tiden skrev dom ut Tavegyl och två salvor till mig. Hon varnade mig för att jag kunde bli lite extra trött och känna mig lite dåsig av Tavegyl. Visst har jag gjort det idag. Skit trött och ögonen har inte hängt meed riktigt i svängarna. Frågan är om det bara är det första dagarna eller jämt?

Ja det var lite update från oss!!


God Kväll!

Idag har jag och Nora varit ute i det fina vädret och lekt kaniner, bergsklättrare och gungat hög fart. Det var så mycket snö på gården så jag fick skotta under gungorna för att kunna få plats med benen.

Eddie låg sjuk hela Söndagen. Han sov och sov med hög feber och kräktes på kvällen. Men nu är han frisk igen, förutom att han idag har varit väldigt svidig.
Klockan nio i morse var vi på BVC med honom för nio månaderskontroll och han fick självklart godkänt! Han hade inte gått upp så bra men inget on lade vikt på. Han väger nu 9250 och är 72 lång.

Imorgon ska jag in till hudkliniken för att ta prover och förhoppningsvis få något mot denna klåda. Det finns ett läkemedel som kallas Dapson men det vill dom inte skriva ut egentligen eftersom det är kraftiga biverkningar på dem. Men vi får se hur det blir i morgon och om dom har kommit på något annat.

Vad händer annars då? Det går bra att bo hemma men jag söker nytt i Visby hela tiden. Inte så lätt kan jag säga men känns onödigt att sätta sig i en lägenhet här i Slite när man vet att man vill in till stan och kanske kommer få flytta direkt igen då. Vi lider ingen nöd här hemma och jag får mycket avlastning men jag vill ha eget boende där man kan få vara bara "vi", jag och barnen.

Nej nu ska jag plugga som vanligt. Ha en fab night.




Nora fotograf!



Dagen har varit lugn eftersom Eddie var sjuk hela dagen igår och spydde på kvällen. Vi har rensat kläder, pysslat, lekt, målat, lekt ännu mer och ännu mer och ännu mer. Nora tog sen kameran och lekte fotograf och fotade ALLT som fanns att fota i huset. Eddie har varit tröttare än vanligt i dag men annars pigg så imorgon blir det församlingshemmet och lite sång för oss tror jag!

Ska imorgon ringa Bosse Hallin och fråga om han har någon lägenhet att hyra ut snart. Hoppas på det!

Ha en bra kväll alla! Nu ska jag skriva ett referat.

pics...


RSS 2.0