Scones!



Vi var sugna på något gott så vi slängde ihop lite scones som vi mumsade med oboy och yoghurt. Nora tyckte att det var jättekul att dega ihop degen. Eddie satt stilla bredvid helt till sig av allt kladd.

Sconesen blev jätte goda och nu är magen full!!

Pepparkakshus!



Idag fixade vi till vårat pepparkakshus. Köpte färdiga delar på konsum och limmade ihop med smält socker.
Jag lade på kristyren och barnen godiset! Blev jätte fint.

Nora dekorerade med luciatåget framför nu på kvällen och gjorde fint. Imorgon ska jag köpa bomull att lägga fram det runt omkring som snö. Och så ska vi pyssla och göra granar med att sätta runt!

Dagens Pyssel



En riktig pysselstund medan Eddie sov blev det. Vi gjorde julkort, tomtar, änglar och en önskelista som vi ska skicka till tomten.

Min fina fina Målle



I dag fyller Målle 1 år! Detta år har gått fort, allra helst de sista månaderna!
I morse skicka syster sms när dom vaknat. Jag och barnen gick ner. Öppnade tyst dörren och sjöng för honom hela vägen in till sovrummet där han satt med munnen öppen och fattade inte vad vi höll på med.
Vi öppnade paket och lekte lite innan vi gav oss i snön.

Vid fem ska vi fira honom med resten av familjen då det blir tårta och julmust!

Grattis mosters lilla prins. Jag älskar dig så otroligt mycket!

Glatt återseende!

Att lämna Nora på dagis gick väldigt bra. Trodde att det skulle fällas lite tårar men inte en enda rann längst hennes kind.
När vi hämtade henne så var hon jätte glad att få komma hem! Saknat dig mamma!!!
Eddie saknar henne enormt mycket och så fort jag satt ner honom på golvet i hallen så kramade han om henne hårt och länge. Nora är den bäsat han vet. En underbar syskonkärlek mellan dem och hela jag blir varm av att se dem tillsammans.

Nu ska jag ha Eddie att sova, Nora och jag ska sedan pyssla lite.

Ha en bra dag!


Julstök!!



Julstöket är i full gång här hemma och vi har bakat chokladpuffar.
Det är mumsigt och enkelt att göra.

Puffat ris och smält blockchoklad som man kladdar i hop och häller upp i små formar!
Låter stelna och sen äter man!!


Målles kalas!



Idag höll vi i Målles första kalas! Det var väldigt lyckat och han fick en massa fint!
Imorgon fyller han ett år och vi ska ner och sjunga för honom när vi vaknat och ge honom paket.
Jag bakade en tårta till honom nu på eftermiddagen som vi ska avnjuta i morgon med båda familjerna!

Ett år går väldigt fort!

Blandade känslor!

Vi längtar till skolan. Både jag och Nora.
Nora vill ha sommarlov så hon kan sluta dagis och börja i skolan i stället. Det är nog roligare säger hon!

Om mindre än ett år början hon skolan. Jag blir mamma till ett skolbarn och det känns sjukt. Flera gånger kommer jag på mig själv med att chokeras va stor hon har blivit. Vilka tankar hon har, vilka intressen hon har och hur hon faktiskt börjar visa mer och mer att hon är sin egen individ på ett mycket moget sätt.

Hon säger vad hon tycker och tänker, hon förklarar vad som är fel och vad som är jobbigt, vad hon saknar och vad hon är nöjd med. En dikution med stora ord och betydelser är väldigt naturligt att föra med henne nu och hon förstår att vissa val hon tar ger inte alltid roliga konsekvenser.

Min dotter har blivit stor. Samtidigt som jag tycker att det är spännande så känns det hårt. Kvällar som denna då jag är väldigt trött men vill inte sova för jag vill passa på att bara sitta och glo. Bara sitta och zappa på tvn utan något annat som stör. Kvällar som denna, ja då spolar det över mig och jag blir överkänslig. Jag gråter för att hon har blivit stor så snabbt att jag knappt märkt det. Jag gråter för att det är så underbart roligt att se henne utvecklas och närmare sig mer och mer för varje dag en liten skolflicka som ska börja sova borta, gå på disco och fråga chans på killar. Jag ler när jag tänker på första gången hon kommer hem och säger att hon dansat tryckare med sin kille, jag ler då jag tänker på första dagen då vi packar ryggsäcken och går till skolan.
Första läxorna, första skolavslutningen, första...ja jag ler över allt det nya som kommer mot oss men jag gråter lika mycket för jag vill njuta ännu ett tag av min lilla tjej.

Ett evigt svammel i detta inlägg och jag känner att jag skulle kunna skriva en hel bok om mina känslor jag känner ikväll men det sja jag bespara er. Vissa kvällar skulle jag önska att jag hade någon vid min sida att dela alla mina känslor jag jobbar med själv. Någon som känner likadant och förstår vad jag menar.

Det är tur att jag ibland skriver av mig här på bloggen. Ibland får jag kommentarer som vet att jag inte är ensam om detta, ibland kommentarer som ger mig en tankeställare.
Bloggen är ett bra bollplank helt enkelt och jag tackar er alla som tar er tid att läsa och faktiskt skriva några rader somi inlägget nedan. Tack!


Tunga trötta tankar!

Jag blir galen av att inte få sova och ni blir väl galna på att få läsa om det hela tiden?

I natt har Eddie vaknat tre gånger i timmen. Han ska enbart ligga på mig, somnar han i min famn så skriker han av ilska när jag lägger ner honom. Jag gungar honom, puffar honom, struntar i honom men han skriker och skriker hela tiden om han inte får komma upp i min famn.

Detta har gått för långt, så långt att jag inte vet om jag orkar så mycket längre. Sömnbrist är farligt. Det kan tom var väldigt farligt.

Härrom dagen då Eddie bara skulle hänga i min famn HELA dagarna, jag behövde städa, Nora var en liten tonåring från det att hon vaknade och jag som är helt slut av för lite sömn, då brast allt i några sekunder. Jag började gråta och satte mig i soffan i någon minut och grät lite, torkade tårarna och sen upp igen. Låtsas som ingenting.

Jag har inget val. Jag måste klara av det. Jag måste ta allt själv trots att ja ibland bara vill sitta i soffan och göra INGENTING. Absolut INGENTING. Minns inte när jag sist kunde göra det.

Mamma och pappa har erbjudit sig att ta barnen en hel dag, även en hel natt så att jag får vila men jag tackar alltid nej. Jag vet inte varför jag har så svårt att ta emot hjälp då det gäller barnen. Dåligt samvete men jag vet inte för vad.

Nu måste det ske en drastisk ändring. Finns det någon som följer min blogg som haft samma problem?
Någon som vet hur jag ska göra?


Vilken känsla tror ni?

Vi är nu inne på våra Poesiveckor i skolan. Det är jätte kul men svårare än jag trodde.
Poesi kan aldrig skrivas fel om man använder rätt byggnad bara.
Denna vecka skulle vi förklara en känsla.

En del skrev 5 ords-meningar, andra skrev två meningar sen stopp. Alla har olika stilar och jag tycker det är skit kul att läsa.

Min dikt blev denna:

Ditt leende
Dina ögon
Glimten
Styrkan
Din tystnad
Din närvaro

Underbart


Vad tycker ni!? Några ord nerprintat bara tycker en del men detta är min stil och mitt sätt att förklara känslan. Vilken känsla tror ni det är!


Spark och pulka!

Nu på eftermiddagen så blev vi bjudna på mat hos mamma och pappa. Det var jätte gott!

Lekte ute i snön vid dem med. Vi åkte pulka, spark och sprand runt.

Eddie var inne vid mormor andra gången vi gick ut och gud vilken fart man får upp på sparken och gud så roligt det är!


Målles tårta!



Detta är Målles tårta som jag bakat idag. Jag är inte alls nöjd med den. Kände redan i morse att det skulle gå fel om jag bakade den idag eftersom jag vaknade lite på fel sida!
Men det syns att det är en bil i alla fall och det är väl viktigast!?


Cocktailparty!

Jag såg på en film i går. En scen var under ett cocktailparty. Klassiga klänningar, färgglada drinkar, fruktfat med massa god frukt. En sådan fest vill jag ha!! Med enbart tjejer.

Kommer krävas lite planering så J och L hjälper mig!

Alla som känner sig sugna på att vara med får höra av sig antingen här eller på annat vis så skriver jag ner hur många det kommer bli.

Glitter och Glamor kanske ska vara temat på kvällen!?
Kom med förslag!

Påsar till mungiporna!

Jag är trött, så trött och påsarna under ögonen hänger ner till mungiporna.
Men va fan gör det nu när det är Advent på Söndag!

Vi har städat Noras rum och hängt upp nya gardiner och bytt sängkläder.

Nu är allt klart här hemma och jag ska bara dammsuga i morgon och plocka undan  det dagliga sen är det lika strålande rent som självaste stjärnan i mitt fönster.

Eddie sover, jag och Nora ska se TV en liten stund sen måste jag sova jag med!

Ha en bra kväll allihopa!


Dagens Pyssel



Idag så fixade vi i ordning vår adventljusstake. Var nere på Gahms och köpte hem det vi behövde.

Du behöver:

En bricka/fat
Mossa
Dekoration
Fyra blockljus

Let it snow!



Snön är äntligen här!! Ett underbart pirr kom över mig i morse när jag såg hur mycket vitt glitter det låg på hela marken, taken och träden!!!

Vi gick hem till mormor och morfar och lekte på gården. Eddie klängapan gillade inte snön men Nora älskade den!


Mina pattar!

Dom ser hemska ut. Innan jag ammade så var dem små. Jag aldrig haft tillräkligt stora för att en BH skulle kunna sitta bra. Under amingen var dom inte heller stora men väldigt fina.
Nu, efter 17 månaders amning så ser det ut som två små tepåsar som hänger där på min kropp. Det ser hemskt ut och jag kommer inte kunna ha någon bikini i år. Ingen bh passar, inte ens Akupa.

Jag mår skit över detta eftersom jag tycker att bröst är väldigt vacker.
Bröstförstoring!? Ja den frågan snurrar i huvudet just nu. Men det kostar runt 50 000 och dem pengarna har jag inte. Inte på långa vägar.

Kommer inte vilja visa mig på stranden i sommar. Spyr över dem!

Öppnat eget fik!



Idag öppnade Nora ett eget fik! Hon var chefen och Eddie var gästen. Jag var då servetrisen och gästerna körde slut på mig!
Eddie ÄLSKAR att "fika" vid det lilla bordet. Han leker med vattnet och smaskar gott då han låtsas at det är soppa han äter!

Skylten över bordet gjorde vi i förmiddags!

MYS i duschen!



Jag har längtat hela dagen efter en varm dusch så jag bjöd ner mina föräldrar på middag och fika. På så sätt kunde dem gå runt med lille Eddie så jag kunde kasta mig i duschen.  GUD va skönt det var!

Vi bjöd på massa gott och en massa tända ljus var tända i hela lägenheten!

kandeeshop!



Fan va jag vill ha en massa pengar och köpa en massa snygga kläder till mig själv. Kläder till höst och vinter brukar jag strunta i men till vår och sommar vill jag gärna köpa en massa nytt.

Dessa linnen är från kandeeshop.se

Behöver komma ut!

Nu har vi legat inne och sjuka i en vecka. Igår var vi ute snabbt för att gå till apoteket och köpa Bisolvon och alvedon men det är den enda friska liften jag fått den sista veckan.
Jag behöver komma ut och andas lite och hoppas att sjukdomar lämnar oss i fred nu i flera månader!

Eddie ännu hängig, Nora klagar på öronvärk och hostar ännu hemskt mycket.

Barnen sover ingenting på nätterna och jag är helt slut. Så här trött var jag inte ens när jag slutade amma. JAg vill in och ta en dusch men Eddie släpper inte min famn. Ibland så hade jag önskat att jag hade en man här hemma som kunde hjälpa mig så att jag kan få andas lite. Ta en dusch i lugn och ro skulle vara underbart för en trött mamma med ont i ryggen efter klängapan.

Nu gnäller apan!

Lycklig och sjuk!



Min lyckliga busiga dotter och min sjuke son som ser så hängig ut. Stackars pojken min.

Dagens Pyssel



Hittade en skokartong hemma idag då jag städade. Den sparade jag och efter våran glöggafton så satte jag och Nora oss för att göra en hemlig låda där Nora ska lägga kärleksgrejer.

Du behöver:

Kartong med lock
Klister
Glitter
Paljettstjärnor
Penna

Glöggafton!



När Eddie idag tog sin andra sovstund så hade jag och Nora glöggafton med tända ljus, pepparkaks-dammsugare och hemmagjorde kola. Nora fågade om tomten fanns och var han bodde.
I morgon ska vi skriva önskelista till honom och skicka iväg. Hennes lista är inte så lång i år.


Vad är kärlek!?

Kärlek?
Finns det någon som kan beskriva vad det är?
En känsla? Ja det är en känsla men jag kan inte förklara den. Inte tillräkligt bra för att verkligen få ut den rätta känslan Man känner kärlek för sina barn, föräldrar, syskon, vänner, partner, husdjur. Ja listan är lång.

Kärleken till mina barn är den starkaste känslan jag någonsin haft och någonsin kommer ha med. Jag kan titta på dem länge med ett leende på läpparna och känna mig som världens rikaste och lyckligaste kvinna. Har jag bara dom i mitt liv så behöver jag inte mer.
Sen jag fick Nora har jag haft ett pirr i kroppen som jag kallar "mammapirr". I samband med pirret kommer leendet och om jag inte får pussa ungarna då så skriker jag.
Det är ren lycka, ren kärlek.

Jag vet inte hur jag ska förklara denna kärlek. Men den är magisk, varm, underbar och samtidigt läskig. Allt på en och samma gång!


Förbannade j-vla!

Nu är Eddie jääte sjuk med hög feber och en hemsk hosta. Han är inne på tredje dagen nu. Nora är inne på sin sjunde dag. Hon är mycket piggare än i helgen men ännu inte tilläkligt frisk för att vara vanliga Nora ( även om temperamentet är tillbaka idag )

Jag har kollat alla kulor och saker till granen. Har köpt en massa nytt till hemmet i år. Bla guld och vita kulor. Nu behöver jag nya slingor till den i vitt. Har bara färgade slingor sedan innan eftersom vi förra året hade Disney tema.

Jag längtar som attan till Söndag. Målle har sitt första kalas då och så har vi första advent. Får se om jag hinner städa något i dag eller om Eddie klängapa kommer kräva all min uppmärksamhet i dag med!


Kommit efter!

Jag har kommit efter med ZUMBAn helt nu när barnen är sjuka. Nora blev sjuk förra Tisdagen och har legat sen dess. Det har inte varit många stunder på benen och inte mycket mat i magen heller.
Eddie har inte ätit på två dagar. Bara druckit vatten.

Försökte mig på ett pass Zumba i dag men Eddie har hängt i min famn HELA dagen så det var lite svårt att göra rörelserna! Men jag kommer snart igång i gen.

Funderade på om jag ska klippa upp mitt hår lite för att få mer volym i det eller om jag ska beställa nytt löshår och sätt i! Vad tycker ni!?
Långt eller kort hår?

...

Idag har jag städat det sista i köket till advent! Vardagsrummet är också klart.
Imorgon ska jag ta hallen och badrummet. På Onsdag blir det de två sovrummen.

Har även bakat i dag till Målles kalas på Söndag. Tre olika sockerkakor, kanel, choklad och vanilj. En sats med kola slängde jag med ihop till min syster.





Barnens lilla kökshörna städades också såklart!

Dagens Pyssel



Du behöver:

Lösskägg
Luva
Sten
Klister
Glitter
Penna

En jätte fin sten tomte gjorde vi!!

Detta åt jag idag!



Eftersom jag idag börjar vägen mot ett nyttigt hälsosamt liv i försöket att få bort mina uslag så har jag gjort en god sallad.

Jag har i:

Hela championer
Minimaj
Fetaost
Gurka
Sallad
Skinka
Paprika

Och den var underbart god.

Följ mig på bloglovin!

Tycker att ni klickar på ikonen här under och följa mig på bloglovin!

DO IT!



 bloglovin

Mina föräldrar!

Mamma och pappa har ALLTID funnits för mig i alla lägen. Något jag tog för givet som liten och trodde att alla föräldrar ställer upp så på sina barn. Men ju äldre jag blev desstu starkare kände jag att mina föräldrar är unika.

Min personlighet och styrka är baserad på den kärlek dom visar mig. Jag kan vara nerstämd och känna mig som världens minst värda kvinna. Men dom är alltid där och ser till att jag hamnar på mina fötter igen med näsan högt i vädret. Dom har lärt mig att vara stolt för den jag är och det jag lyckats med. Även det jag inte lyckats med.

Jag har fått alla mina föräldrars bra sidor!!

Min livliga fantasi och mitt kraftiga barnasinne har jag från min mor.
Min kämparglöd har jag från min far.

Mitt starka tålamod har jag ingen aning om vem jag fått det ifrån, inte heller min lugna personlighet som sällan stressar.

Det finns så mycket jag kan skriva om mina föräldrar men jag vet inte var jag ska börja.

Det som kommer upp först i mitt huvud är att jag är så jävla tacksom för den underbara barndom ni gav mig och min syster. Det finns inget, absolut inget jag skulle vilja ändra på.

Och kärleken som finns mellan dom är unik, jag har aldrig sett någon vara nykära så länge som dem.
Två helt underbara förebilder!

Älskar er mamma och pappa!


Dagens Pyssel



Ännu inget direkt pyssel hemma så idag hittade jag gamla partytutor från Noras kalas.
Plockade fram lite glitter och stjärnor och barnen förvandlade tutorna till riktiga partytutor!

Du behöver:

Partytutor
Stjärnor
Glitter
Klister

Eddies tur.

Nu har Eddie feber och glansiga ögon. Hoppas han slipper denna hemska hemska hosta som Nora har.
Nora blir hemma från dagis denna vecka med. Hon har ännu feber, snorig så det rinner näsblod och hostar så det låter som om lungarna ska hoppa ur.


Dagens Pyssel



Nora ville gör något men orkade inte leka nu ikväll. Vi hade inte så mycket pyssel hemma.
Kom på att vi hade två tomma konservburkar efter maten. JAg diskade ur dem, plockade av etiketten och vips började vi pyssla. Det blev två jätte fina ljuslyktor som Nora ska ha i sitt rum nu till jul!

Du behöver:

Klister
Glitter
Konservburk
Stickglitter
Värmeljus

Kvällsmacka på restaurang!

Ikväll åt vi kvällsmacka, yoghurt och oboy i våran alldeles egna restaurang vi har här i köket.
Barnen åt som vanligt ur sina egna frukostserviser. Dom älskar att äta ur dem eftersom allt matschar och att dom har sina speciella motiv. Roligare att äta då.

Kvällen har annars ägnats åt pyssel och mys! Nora är mycket piggare nu och orkat hålla igång och retat gallfeber på lillebror som har haft många utbrott på sin syster i kväll. Samtidigt som han är arg så märks det att han tycker det är kul för när hon slutar försöker han starta det igen. Busungar!


Min första kärlek!

Min första kärlek var Emil Idewall, en kille i min klass 1-6.
Jag var kär i Emil, min kompis Johanna var kär i Olle Lindstedt.
Precis som alla andra i den åldern, 9 år, skickade vi ett brev till Emil och Olle där vi frågade chans på dem.
Längst ner i brevet ritade vi rutor som dom kunde fylla i som svar. Ja, nej, kanske, stod det över rutorna.
Svaret ville vi ha när vi skulle åka till stavgard på en liten övernattning med klassen.

Vi gick ut i skogen på "jakt" jag, Johanna, Anna, Emil, Olle och Oskar. Där ute svarade dem på frågan och fick välja vilken tjej dom ville ha chans på. Emil valde Johanna och Olle mig.
På så sätt blev Olle min andra kärlek här i livet och Johanna fick min första!
Det dög alldeles utmärkt och jag var stolt över att ha min första kille som dessutom skyddade mig i skogen med han ett handgjort spjut av en liten pinne.

Jag och Olle var tillsammans länge. Men eftersom jag inte ville hålla i handen så gjorde han slut med mig och blev tillsammans med Linda Wahlgren istället. Men vad gjorde det?
Dagen efter blev jag ihop med en annan kille vid namn Joakim Hansson.

På den tiden var detta med kärlek lättare än nu eller hur? Då bytte man kille varje vecka och kunde tom ha 4 stycken samtidigt.

Minnen är underbara!

Kläder till julafton!

  

Detta ska barnen ha på julafton i år. Paketet kom för ett par veckor sedan men har inte hämtat ut det förrän nu. Nora tog på sig det direkt och dansade runt. Hon var så underbart vacker i klänningen. Eddie sprang så fort jag kom nära med västen för att mäta om den passade.

Jag har beställt en kostym till Målle med som han får i julklapp av oss på morgonen. Då kommer prinsarna se likadana ut och kusinfotot kommer bli så sött!

Planera in i minsta detalj!

Igår vaknade Nora till och svammlade om någon gubbe som stod och tittade på oss. Hon pekade mot hallen och sa att han fraågade om någon penna. Hon grät och var rädd. Började sen hosta och fick inte upp slemmet som satt i halsen. Hon fick ingen luft och området runt mun och näsa blev blekt till en början och sen blev det blått.
Jag hann tänka tusen olika saker, banka henne i ryggen, lyfta upp henne i min famn, men det kom inte upp. Jag fick panik. Tillslut kom slemmet upp och jag började gråta. Svetten rann på henne och tårarna med.

Man hinner tänka så otroligt mycket. Jag tog mobilen i handen precis innan hon fick upp slemmet och skulle ringa efter ambulans. Efter jag ringt dom skulle jag ha ringt upp Sandra för att ta Eddie och ringa efter mina föräldrar. Jag planerade allt in i minsta detalj vad jag skulle göra.

Gud va rädd jag blev och grät länge efter. Hjärtat slog så hårt under hennes lilla tunna bröst och hon skakade i min famn efteråt. Min lilla lilla lilla tös.


Eddie bus!



Eddie har fått roa sig utan syrran som legat hela dagen framför tvn. Han leker och pysslar väldigt bra själv. Hon leker med dinosaurier, bilar, sparkar boll och ibland kommer han och vill att man ska jaga honom.
Han har blivit lite mer "kille" nu. Dockor och prinsessor är inte alls det som dominerar längre utan han börjar hitta det han själv tycker är roligt. Han härmar inte bara Nora nu.

MEn han är ännu en liten svans till henne. Där Nora är, där är Eddie.

Jättesjuka Nora!

Nu när jag packade in alla julsaker i garderoben igen så hörde jag hur Nora började andas konstigt. Frågade hur hon mådde. Hon klaga på svårt att andas och att hjärtat slår hårt.
Det rinner tårar från ögonen. Hon är röd och svullen runt ögonen och munnen och kinderna är rödmosiga och svullna.

Detta får mig att tänka på när vi åkte in med ambulansen i full fart då hon var 6 månader och hade RS virus.
Jag trodde jag skulle förlora henne påväg in. Hon bara hängde med kroppen och gick inte att väcka. Hon var vinröd i ansiktet och hade svårt att andas.
Jag var så rädd att jag skulle mista henne.

När jag nu ser henne må så dåligt så drar det upp gamla känslor och jag blir orolig och rädd.

Tycker inte om att se henne så här. Det var VÄLDIGT länge sedan hon var så här dålig. Vad är det för skit barnen åker på nu! Alla ligger eller har legat sjuka nu de sista veckorna!


Tjuvstartar julen!

I dag har jag och barnen tagit fram alla julsaker som vi ska ha fram nu nästa helg. Det står nu uppradat på golvet där vi ska ha våran julhörna med braskamin, julgran och mys. Jag är inte så mycket för tomtar och sådant men köper gärna andra detaljer som inte är så typiskt de tråkiga porslinstomtarna.
Porslinstomtar finns här hemma med men enbart för barnens skull.

Granen är min favoritdekoration till jul. Helt klart!
Vad är din favorit!?


Min nya baby!

Jag håller nu på att installerar min tidiga julklapp från mamma och pappa. En ny STOR bärbar dator.
Har ju bara haft en MINI laptop på 10tum(?). Att sitta på den och plugga och fixa med mina bilder har varit lite ansträngande. Är så otroligt tacksam och överlycklig för den fina dator jag fått.

Tack underbara mamma och pappa. Nu är jag ett steg närmre mina drömmar. Nu kan jag ta dem en nivå högre!

Presentation!

Jag heter Linda och är 26 år. Bor på Gotland i Slite med mina två underbara barn. Nora född 050907 och Eddie född 090518. Jag är som person väldigt glad och sprallig. Älskar att njuta av livets små ting hellre än de stora tingen. Tycker att det är jätte roligt att baka och laga mat. Bakar ofta med barnen och tycker det är kul att dekorera mina bakverk.

Inredning är något som står högt upp på listan. Hade jag haft råd så skulle jag kunna handla inredning för flera tusen i månaden. Men som fattig student så blir det inte många kronor över till sådant.

Jag har många planer och drömmar som jag vill ppfylla men vet inte hur. Kämpar nu med min största dröm att bli författare och pluggar varje kväll på distans för att nå drömmen. En stor risk och inte säkert att man lyckas. Men försöker jag inte så kommer jag ångra mig.

Det var väl lite om mig. Är det något ni undrar  får ni fråga!


30 dagar sanning!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

♥ Dag 6 – Min dag.

♥ Dag 7 – Min bästa vän.

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

♥ Dag 9 – Min tro.

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

♥ Dag 11 – Mina syskon.

♥ Dag 12 – I min handväska.

♥ Dag 13 – Den här veckan.

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

♥ Dag 16 – Min första kyss.

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.

♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

♥ Dag 25 – En första.

♥ Dag 26 – Mina rädslor.

♥ Dag 27 – Min favoritplats.

♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Någon som vill vara med och köra denna på era bloggar!? 30 dagars sanning!?
Lägg n kommentar här så kan jag följa era sanningar!

(Stal listan hos brittabloggar.wordpress.com )


Statistiken ökar.



När statisktiken höjs så här mycket under en kväll så blir man fundersam. Något som jag missat skriva om!?
Roligt är det måste jag ju säga men eftersom jag inte skrivit om något speciellt så förstår jag inte!
Inte många kommentarer heller för den delen. Det ekar ju!

Tycker synd om henne!

Nora har HÖG feber och vaknade för en stund sen och yrade om någon penna som hon inte hittade varken under kudden eller i soffan. Hon var jätte arg att jag inte förstod vad hon menade. Tillslt vaknade hon till lite och fick alvedon. Jag baddade henne med en våt handduk också. En halvtimme senare så var febern nere en aning och hon fick smaska på en glass.

Så fort Nora hostar här hemma springer Eddie med hennes vattenflaska och tvingar i henne vatten. Han tar hand om sin storasyster väldigt bra!

Avslöjad!

Målle kom upp skitig och orange efter sin lunch som bestod av makaroner och kättfärssås.
-Nu smutsar du inte ner vid moster Målle!!
- Nej jag lovar moster, nickade han artigt.

Men vad är det jag ser då jag kommer ut i hallen???
Ja ni ser rätt. Handavtryck på min skohylla. Man ser fingrar och tumme klart och tydligt!


Starta eget?

Jag har gått förbi en tom lokal några gånger här på Slite nu.
Börjar drömma lite om att starta eget. En lite affär med inredning och kläder till barn. Med lite mer annorlunda leksaker och lantligare inredning. Fina kläder med bra kvalitet.

Stora drömmar som känns lite väl stora för lilla Slite. Slite är för litet för att det skulle kunna gå runt tror jag.

Men att drömma är bra. Eller hur!?


Middag med tända ljus!

I kväll har mamma, pappa, Robin, Sandra oc Målle varit här på middag.
Jag gjorde en god Tacopaj med tillbehör vid sidan om. Den blev väldigt god!
Dukade fram med levande ljus mitt på bordet, tända ljus över hela lägenheten. Mysigt att ha hela familjen samlad.









Kissie!!

Nora har äntligen vågat bära lilla Pelle nu! Eddie vill också bära och kramar om honom hårt med ett stolt leende på läpparna. Trots att Pelle får bo nere vid syster så är han superälskad av mina barn.
Vi har spenderat en timme vid honom nu och barnen går efter honom överallt. Han är så fin!

Nora spyde en massa slem igår av hostan och har haft lite feber i natt. Febern sitter ännu i men hostan är inte lika jobbig idag. Ögonen hänger och hon är röd runt dem. Stackars min lilla tjej. Hoppas de små pojkarna slipper undan i alla fall.


Kan man känna passionen!!??

Hon smuttar på sin mintgröna drink. Läpparna vilar kvar på glaset medan hon för blicken sakta över baren och dansgolvet. Baren är mörk och mystisk. Under bardisken lyser en neonfärgad lampa upp så att man kan följa dess kontur. Höga stolar står uppradade och kvinnor som söker efter någon att falla bak på sitter liksom henne och smuttar på en drink. Deras ögon försöker förföra dansgolvet.

Han står vid djbåset och skålar med sina polare. Han är klädd i skjorta som löst hänger ut ovanför de slitna jeansen. Den orakade käken ger honom ett hårt och ovårdat skal. Han höjer flaskan till munnen och ögonen landar vid baren. En kvinna med en liten vit tröja, ett par små jeans shorts och ett par höga stövlar, smuttandes på en mintgrön drink, får hans blick att stanna. Flaskan ställer han ifrån sig på det höga bordet och med bestämda kliv plogar han sig igenom dansgolvet.

Hon ställer ner drinken, tänder en cigg och möter två stora bruna ögon med sin blick. Hjärtat börjar slå allt snabbare och hon flämtar till då han släcker hennes cigg i drinken och för henne ut mot dansgolvet.

Andedräkten blandas med ångan från deras svettiga kroppar som dansar tätt intill varandra. Deras hjärtslag har hittat rytmen i musikens pumpade tempo. Ögonen släpper inte den andras blick. Hon drar fingrarna genom hans hår och läpparna snuddar vid hans för bara en halv sekund. Han slänger ner henne på sitt ena ben och fångar upp henne med sin muskulösa starka arm. Hans blick söker sig längst hela hennes kropp. Håret klibbar sig fast i pannan och i nacken på henne. Bröstkorgen andas snabbt in och ut och spåret av hennes nakna bröst syns igenom den vita, nästan genomskinliga tröjan. Han drar upp henne med en kraftig hand och snurrar ut henne mot dansgolvet. Kvar står han med armarna utåt sidorna och följer varje steg hon tar där ute. Dansgolvet blinkar i röda, blåa och gröna färger, de följer hennes kurvor som om de var inställda för hennes kontur. Människor står uppradade och liksom mannen följer kvinnans varje rörelse. Varje rörelse är fylld av passion, åtrå, styrka och eld.

Hon vänder sig om för att om igen få snudda hans läppar. Han var borta. Ensam, flämtandes, svettig och lycklig söker hon med blicken genom dansgolvet. Han var borta.


Orolig!

Jag var inte osäker på Eddies längd eller vikt förrän jag kom ner till läkaren. Han är rund och go och lagom lång.
Han vägde nu 10,8 och var 81 lång. Att behöva gå igenom en massa prover och annat känns jobbigt även om det går snabbt att ta dem. Att vänta på svaren och sedan kanske få leva en strikt kost i hela livet är inte heller en höjdare. Det finns MYCKET värre sjukdomar än glutenintolerans, det vet jag. Men jag hoppas innerligt att Eddie inte har det.



En natt från hell!

Eddie har vaknat varje kvart och gnytt, snurrat, klättrat och rullat runt. Det betyder att jag sammanlagt kanske fått en timmes sömn i natt. Uppdelat på flera gånger.

Nora är febrig och sjuk. Så hon är hemma från dagis.

Skulle egentligen fota lilla Adrian och fina Ramona. Lille Adrian är ännu så liten, skulle han få den höga febern som går runt nu så skulle det vara jobbigt för honom.

Måste hämta ut ungarnas julkläder innan det går tillbaka igen.

Nästa gång jag loggar in kanske ni kan skicka några roliga frågor till mig?? Så jag har lite tidsfördriv ikväll då jag inte har något att plugga!?

Slite skolan!

Nora börjar i förskoleklass om mindre än ett år! Jag kommer alltså bli mamma till ett skolbarn. Jag ser fram emot det. Jag är säker på att Nora kommer ÄLSKA skolan.
Sen hon var liten så har hon varit en lugn liten tjej som gärna sitter och pysslar, skriver, ritar och räknar i timmar.
Hon leker ofta skola här hemma och övar sig på att skriva. De flesta boksäverna kan hon, andra behöver jag bara förklara lite snabbt i luften hur dem ser ut så skriver hon ner dem. Att stava sig framåt blir mer och mer intressant och hon stavar fram första bokstaven i allt hon ser på.

Jag ser fram emot skolstarten. Det ska bli mysigt att sitta hemma på kvällarna och göra läxor över en ostmacka och ett glas oboy. Att lämna henne i skolan och sedan hämta henne på skolgården.

Det här med Slite skola sitter ännu i och jag är osäker på om det verkligen är en bra skola för mina barn. Många föräldrar klagar på den, andra säger att den är okej. Men ingen säger att den är bra.
Skolan är VÄLDIGT viktigt. Viktigt att den faktiskt är bra, ännu bättre om den är bättre än bra!

De flesta skolor har väl sina "problem" men Slite verkar det vara många som klagar på. Även de som inte har barnen där.

Vad är eran uppfattning om Slite skolan?

Glögg, pepparkakor och melodifestival!

Martina kom vid två. Vi drack saftglögg och åt pepparkakor. Hade sång tävlingar och skrattade åt en väldigt sur och bestämd ung sängare vid namn Eddie. Micken var hans!!

Jag planerar en stor fotodag med henne, Jocke och magen. Massa ideer som snurrar i huvudet. Ska bara få Jocke att vara med först!

Jag längtar till den lille kommer. En "pojk"mage så jag chansar på en pojke! Tant vill att du kommer nu men lille bebis! NU!! Men får hålla mig i några veckor till. Runt nyår kommer han/hon!


Mosters Målle!








Remiss in till barn blir det!

Eddie har inte ökat i vikt eller längd som han ska göra enligt sin egen kurva.
Eksemen han har på kroppen ser inte ut som hudceliaki men för att vara på säkra sidan ska vi nu in till barn oh testa för glutenintolerans.
I mina ögon är han lite smårund och hur pigg som helst. Han är glad och livlig. Lite liten i maten med det har Nora med varit sedan dag ett. Båda barnen växer efter sin pappas kroppsbyggnad. Han har ju inte en ensa bit fett på sin kropp. Lång och smal, vilket jag tror att mina barn med kommer att bli.

Jag tror inte att han har glutenintolerans men ändå sitter det i bakhuvudet eftersom jag ändå tog upp det med läkaren. Sömnproblemen kan just bero på allergi och även aptiten kan påverkas av allergi.

Vi får se vad detta leder. Men jag hoppas innerligt att han inte är allergisk. Jag vet själv hur det var att vara liten och ha gluten. Kom man på kalas fick man inte alltid äta det som bjöds. Tog man med sig eget så skämdes man att sitta och äta annat än de andra barnen.
I skolan när jag kom upp i högstadiet skämdes jag att behöva gå in i köket för att hämta specialmat. Jag var annorlunda helt enkelt.

Min lille knodd.


Spruta och hosta!

Nora börjar bli sjuk IGEN! Tror det är tredje gången jag kommer få ringa till dagis och säga att hon är lite dålig.
Hostan är tillbaka och ont i halsen säger hon, rösten är HES.

Vi ska ner till BVC och ta spruta på Eddie och vikt och längd.
Sist skrek han sig hes så det slutade med att jag fick ställa mig på vågen med honom och sdan utan honom.

Planer!

Nu när jag testat zumba och börjar få in rytmen så är det verkligen superkul.
Första gången var lite svårt men när jag blundade och lyssnade på musiken i stället för att följa deras ben så gick det mycket bättre. 
Varje morgon när vi lämnat Nora på dagis ska jag köra ett 20 minuters pass och avsluta med lite ben och magövningar på golvet.
En timme innan jag hämtar Nora så ska jag ut på långpromenad i rask takt så lilla Eddie får sova. 
På kvällen efter middag blir det ett pass på en timme med olika program för varje dag.

Jag är taggad till tusen!

 

Linda är på G!

Nu äntligen har jag så mycket energi över så det räcker till lite motion och träning. Känns underbart att få känna sig någorlunda pigg ibland. Så idag har jag gått en lång rask promenad på 1 timme och 10 minuter. Eddie sov då i vagnen och vi gick till dagis för att hämta två glada tjejer.

Hemma bakade vi pepparkakor och åt fruktsallad. Annars såg jag inte röken av tjejerna som stängde in sig på Noras rum.

Två pass med ZUMBA 20 miutes express har jag hunnit med i dag.
Imorgon ska jag köra en timme med ZUMBA sculp and tone.

Martina kommer och leker imorgon med!!! Klappa magen och lära bebis i magen säga Tant Linda ska jag göra hela dagen.



Måndag!

Lämnade Nora i dag på dagis. Gick utmärkt. Det var nästan tomt på barn kan jag säga. Alla ligger hemma i feber.
Lova följer med oss hem från dagis idag och leker. Ska bli jätte roligt att ha min lilla kusin här en stund.

JAg och Eddie ska nu ut på en lång promenad innan vi hämtar tjejerna vid halv ett.

KRAM

Dietistkontakt.

För ett tag sedanså skrev jag om fruktdetox som jag ville göra. MEn det stod att man helst skulle rådfråga med en läkare innan man började eftersom de första tre dagarna kan vara lite svåra då "gifterna" försvinner.
Jag förklarade för en dietist på nätet om mina utslag och allergi.

Hennes råd till mig var att en fruktdetox på två veckor skulle vara jätte bra för mig då ämnen jag inte tål får chansen att lämna kroppen helt och allergin kan minska i dess känslighet.
Efter två veckor skulle jag försiktigt introducera ris och annat som är naturligt fritt från gluten och allt annat jag inte tål.

Det är värt ett försök. Dapson är jag ännu inte villig att försöka mig på.


Promenad och fotobok!





I förmiddags så gick vi ut på en liten novemberpromenad. Blev bara kort eftersom jag inte alls känner mig pigg. Ont i öron och hals och huvud.

Nora har varit nere vid Sandra och lekt med Pelle medan Eddie sov här uppe. Syster och Robin bjöd sen på mat.
Skönt att bara behöva laga middag en seg dag som denna.

Pappa ligger sjuk i magsjuka så vi får fira honom en annan dag. Han fick en fotobok av mig och barnen med 100 fotografier på barnen. En vit tjock pärm runt och om svarta blad inuti.Jätte fin blev den och en perfekt present att ge.

Jag ska försöka vila nu medan barnen ser Pelle Svanslös.



Andra lösa tanden!

Nora har en lös tand! Andra tanden hon snart tappar. Sitter nere bredvid den förra hon tappat. Hon är stolt och tycker det är lite läskigt.

Storstädat!

Idag har jag städat och städat. Bara Noras rum och toan som är kvar och dammsugningen också förstås.
Vi har också dansat och rockat loss till Hannah Montana. Måste erkänna att hon är faktiskt riktigt duktig och låtarna är både bra och roliga att sjunga till. Nora har lekt med sitt rosa dockskåp och Eddie har lekt med en och samma boll hela eftermiddagen. Han älskar att leka med bollar och är verkligen duktig på att skjuta iväg bollen fast den är jätte liten så missar han inte och den dånar iväg längst hela lägenheten.

Barnen har roat sig själva så gott som hela dagen och jag har njutit av att fått gått och pulat i lugn och ro med hög volym på stereon. Jätte skön dag har det varit.

Nu ser vi film och barnen ska alldeles strax sova. Jag ska plugga det sista  innan inlämning på Måndag.

Ha en bra kväll!

Sonen min








Dottern min

                   

Klicka på bilderna för att se dem större!

Mitt sovrum!







Pappa har nu tapetserat mitt sovrum. En fondvägg och resten vitt. Blev jätte snyggt.
Nu ska jag bara ha upp tavlor och annat på väggar, måla byrån jag köpt av syster och Robin och köpa några hissgardiner i någon fin ljus färg. Men jag tar det lite då och då så jag verkligen vet hur och vad jag vill ha!


En dröm natt!

Eddie har vaknat två gånger i natt. BARA två gånger!!!
Han drack lite vatten och sen somnade han om igen.

Vad gjorde vi för något annorlunda igår? Han sov i närmare 2,5 timme vid lunch, var ute i friska luften rätt sent på kvällen, han fick stanna uppe till klockan 22 med mig och Nora.

Nå ja! Nu ska här snart startas med en kopp kaffe, städa lite, ner till Sandra och busa med Pelle och tvinga henne att bli fotad av mig. Sen städa ännu mera och ännu mera!

Ha en härlig Lördag allihopa.






Skönheten och odjuret

Ikväll ska jag läggamig tidigt! Eddie vaknade klockan elva i går kväll och somnade inte om förrän klockan kvart i tre. En trött mamma idag.

Vi har varit hos Jana och Joel i dag och busat. Alltid roligt att vara där. Men eftersom ögonen gick i kors så blev det bara en snabb visit!

Vi ser på skönheten och odjuret här hemma, äter chips och dricker julmust. En härlig fredags kväll.

Kram!

Eddie Allan Agne










Nora Alexandra Aurora












Me, in front of the camera!

                     


Lånade ett stativ av Jana och Joel i dag. Testade lite för skoj skull här hemma nu.
Endel bilder blev suddiga men jag vet inte varför. Det var lite svårt att hinna sätta sig och posa lite snyggt innan kameran knäppte. Skulle haft en fjärrkonrtroll till den.

Jaja, jag bjuder på några stycken här i alla fall. I morgon ska jag fota syster tänkte jag. Om hon vill!

Klicka på bilderna för att se dem större!

Allergi!

Jag har varit LITE allergisk mot katter i hela mitt liv men jag klarade av att leva med Andreas katt så jag trodde att detsamma gällde lille Pelle men det gick inte. Har haft svårt att andas och Eddie har stora eksam över hela ryggen som kom efter det att katten flyttade in.

Så han har flyttat nr till min syster. Nora springer häremellan hur hon vill och leker med honom. Han stor trivs där nere med!

Nu förtiden får jag utslag av allt!! I morse tog jag endast en kaffe till frukost och utslaggen blossade upp. Men jag misstänker att jag får utslagen av att bre barnens macka. Närkontakt med den maten jag inte tål helt enkelt.
Men kan det ha gått så långt?!


I nattens mörker!

Till höger ligger min son. Till vänster ligger min dotter. Min sons varma knubbiga fot vilar på mitt lår. Min dotters varma långa fingrar vilar på min mage. Det är trångt och jag kan knappt röra mig. Men jag njuter.
Jag njuter av att se barnen sova så fridfullt och nära mig. Jag njuter av att höra deras lugna andetag.

Nu ska jag stänga av datorn och gosalite innan jag sluter mina blå!


Gravid!!

De sista veckorna har klockan tickat i mitt huvud. Jag vill ha en bebis till, helst NU.
Jag vill vara gravid, känna sparkar, kolla bebissaker, fixa sängplatsen och vänta in förlossningen med stor nyfikenhet på vem som ligger där inne.

Det är sådan stark känsla att jag blir arg och frustrerad att jag inte har en karl. Jag vill ge mig ut och träffa någon nu! NU NU NU!

MEn att gå ut är inte min grej längre. En privatfest med ett glas vin är helt okej men inte krogen.
Jag kan inte träffa någon i plugget eller på jobbet eftersom jag pluggar ensam på kvällstid framför min dator.
Känner ingen som har bra singelkompisar heller.

Det är svårt att ge sig ut och träffa någon när man är ensamstående. Men jag vill ha allt det där nu.
Jag vill gifta mig, köpa hus, skaffa fler barn, vara kär. Jag vill ha allt det nu.
Nu är jag redo och har hittat tillbaka till mig själv så pass mycket att jag kan släppa in en man i mitt liv utan att vara rädd att bli lämnad igen. Dagen är inne och nu väntar jag på min prins!


Brandalarm och Teater!

I morse när vi kom till dagis så hade brandalarmet gått. Barn och fröknar kom ut i bara skor och vi samlades borta vid gungorna där grinden stängdes och alla barn räknades in.
Några barn var rädda, några tyckte att det var spännande och några verkade inte förstå vad som hände. Ingen visste varför det sattes igång men det var ingen brand i alla fall.

Vid tio så gick de stora barnen på teater och Nora hade haft jätte roligt. Gubben och blomman hette teatern.

Jag och Eddie gick till öppna förskolan och busade med de andra.

Hemma har vi inte gjort så mycket. Nora ville bara ta det lugnt så det är precis det vi har gjort. Tagit det lugnt.


ZUMBA

Idag låg mitt paket från Zumba Fitness i brevlådan. Två hantlar och fyra cdskivor låg i kartongen.
Två små böcker med info, recept och träningsprogram.
Jag tänkte följa deras program så gott jag hinner och kan så till stranden nästa år kommer jag vara vacker som en svan!

Startar i morgon. Nästa vecka kan ni som känner er sugna komma förbi och träna med mig. Ska vi bestämma tid och dag!???? Kom igen!!!

Känner mig taggad till tusen!

Mötte en kvinna på Konsum idag!

Idag när jag stod bland bakgrejerna på Konsum och letade efter kristyr till pepparkakorna så kom det fram en kvinna till mig. Hon berättade att hon läste min blogg och att hon tyckte den var fin.
-kvinnan känner jag ju till sedan innan men vill inte skriva ut namnet. Men det gjorde min dag ska jag säga!

Jag delar med mig av mitt liv och min vardag till alla som vill och är intresserade av att läsa. Jag skriver om mina tankar, funderingar och känslor. Jag vet var gränser går till för privat men jag öppnar ändå upp mig och visar mitt inre på ett känsligt blödigt plan

Att man då får en fin kommentar om bloggen in real life gör att man blir sporrad att fortsätta leverera.
Så jag tackar dig L, för dina fina ord och att du sa det till mig direkt!! Underbart gjort!

Bara en stund innan konsum mötet var vi på Gahms där ännu en till kom fram och berättade att hon läser min blogg! En kvinna som jag känt sedan jag var liten då min kusin var dödskär i hennes son och min granne var bästis med hennes andre son. Även det värmde och fick mina läppar att le!!


Snippa och snopp!

För några dagar sedan så kom Nora med en sådan härlig kommentar om skillnaden på våra kön.

- Det  är mycket bättre att ha en snippan än en snopp, för den är mycket kortare!!


Bortskämda med för mycket tid?

Nora har haft utbrott efter utbrott här hemma. Allt har varit fel och jag har känt mig som världens sämsta mamma. Vi har bakat pepparkakor, gjort fina mönster av kristyr i vitt och rosa på dem. Vi har dansat och skrattat så tårarna sprutat och magen gjort ont. Vi har pysslat och haft balettuppvisning jagat varandra och pussats massor.
Trots allt det så har hon ändå skrikit att jag aldrig gör något med henne. Att jag är tråkig och dum.

Jag tycker att jag spenderar väldigt mycket tid med barnen. Jag spenderar all min tid med barnen.
Jag leker och busar, låter dem vara med och göra hushållsysslor som att laga mat och baka, pussar och kramar dem, läser böcker och myser, pysslar och riter. Som sagt ALL min vakna tid spenderar jag med dem.

När hon då säger att jag aldrig gör saker med dem så blir jag ledsen. Jag får dåligt samvete av att jag jämt är trött, även om jag sällan visar det för dem. Hade jag inte varit trött hade jag kanske orkat mer. Leka mer.

Men som sagt jag är trött. På dagarna är det full rulle precis hela tiden med allt som rör barnen och hemmet. En kaffe vid lunch då Eddie sover brukar jag hinna med. När dem sover har jag heltidstudier att ta tag i. Vilket ibland betyder att jag måste plugga fram till ett två på natten för att hinna.
Uppå det så vaknar Eddie flera gånger under tiden och under hela natten och jag vet inte hur jag ska göra för att bryta det mönstret.

Som det ser ut nu är jag trött men jag klarar det utan problem. Jag klarar av det med ren vilja och lycka och kärlek. Mén att höra Nora säga att jag inte gör något med dem fick mig ledsen. Jag anstränger mig verkligen hårt.

Men Nora var nog antagligen bara trött efter dagis för hon sover redan. Hon somnade halvsju.
Kan barn bli bortskämda med för mycket tid och lek? KAn dom verkligen det?




Dagens äventyr i bilder!














Julpynt och dagis!

Imorse lämnade vi Nora på dagis. Hon ville inte alls dit och sa att hon ville sluta på dagis för nu har hon allt fått nya vänner. Redan i gårkväll började hon klaga på halsont men jag stod på mig och vi kom i väg till dagis i alla fall. Hon ville att jag skulle stanna ett tag innan jag lämnade henne.

- Två minuter bara då. sa jag

Men efter tio meter sa hon hejdå och sprang in och lekte med Lova.

Vi har sen varit nere på stranden och i lekparken jag och Eddie med Sandra och Målle.
En snabb sväng till Gahms och köpte upp mig på en massa julpynt.

Snart hämtar vi min fina dotter och ska ut och plocka kottar. Köpte guldspray idag som vi ska spraya kottarna med. Baka pepparkakor står också på schemat om vi hinner med det.

Idag är jag så otroligt glad! Sprallig och pigg trots ännu en jobbig natt med en liten igel till son.

Tjing!!



En liten Eddie som lärt sig sitta!!! Naaaaw vad jag saknar bebistiden ibland!

zumba

Förra Måndagen beställde jag hem Zumbas! 2 timmars träningspas och hantlar till.
Gympan är så sent på kvällar och barnen kommer i säng så sent om jag ska ha barnvakt. Med Zymba hemma kan jag träna när jag kan själv. Varannan dag tänkte jag mig!

Någon som vill komma upp och träna framför tvn med mig!?
Barnen kommer glatt hänga på och vicka rumpan!


Höger är högst!

- Mamma. Eddie och Målle får sitta på vänster sida och jag på höger, för jag är högre än dem.

- Ibland vill jag gråta men håller det inne och fäller bara några tårar och säger att jag svettas.

Fika i regnet!

Idag har vi varit på öppna förskolan en stund. Handlat bakgrejer, fikat på humle och dumle, bakat, slagit in julklappar och dansat loss. Nora har varit nere vid Sandra och Robin och följde med dem hem till mormor och morfar en stund för att hälsa på. Undertiden slog vi in hennes julklappar.

Nothing more to say!



Besked från mödravården.

Ett brev låg i brevlådan idag. Mödravården stor det på det.
En klump i magen kom direkt. Tänk om det är ett dåligt besked. Ett besked som jag inte vill höra.
Tankarna hann snurra runt i en hög hastighet.

Vi vill bara meddela att allt ser normalt ut!
JAAAAAA!!!

Har varit så nervös dessa två veckor som varit. Så hemskt nervös och rädd för svaret.


Att hata sig själv.

För några år sedan hade jag en ätstörning. Jag vägde 56 kilo när den började och när mitt huvud förstod vad jag höll på med så visade vågen 47 kilo. Jag är 168 cm och 56 kilo är inte mycket till den längden.
I mitt huvud trodde jag att allt skulle lösa sig om jag bara var smal. Smalast av alla. Då trodde jag att jag skulle tycka om mig själv och att andra människor skulle se mig på ett helt annat sätt.
En dag slutade jag bara att äta. En liten bit mat då mina föräldrar såg på men annars inget.

Att känna hunger så att jag nästan mådde illa fick mig att känna mig lycklig och stolt över mig själv. Jag kände mig stark och att jag hade kontrollen över min lycka. Ingen annan kunde komma och ta lyckan i från mig en gång till.
När någon sa att jag var så smal, för smal, så ville jag visa alla att jag kunde bli smalare. Smalast av alla.

Trots att vågen stod på 47 kilo så såg jag bara en fet äcklig ful tjej i spegeln. Fettet hängde och ingen ville veta av mig för jag var så ful och fet.

En dag så låg jag och tittade på Nora som bara var ett år. Hon låg och sov tätt intill mig. Beroende av min närhet och kärlek. Hon räknade med sin mamma. Mamma skulle aldrig lämna hennes sida.
Just i den stunden brast allt för mig. Kontrollen jag hade över min vikt var inget annat än ett sätt att slippa bearbeta den sårade känslan jag bar runt på. Hade jag bara all fokus på annat så fanns inte känslorna kvar. Jag hade inte tid att tänka.

Men jag hade en underbar dotter som jag ville njuta av fullt ut. Se till att ta till vara på all tid hon och jag hde tillsammans. Jag fimpade ciggen och började äta. För min dotter ville jag fortsätta leva och bli den perfekta mamman som hon var värd.

Vågen tickade sakta men säkert uppåt och mina fingrar har inte rört en cigg mer än någon på fester sedan hon var ett år. 4 år sedan med andra ord.

Saknar inte ciggen alls men jag kommer alltid kämpa mot tankarna jag har om min kropp. Jag kommer alltid känna mig fet och ful och äcklig. Jag kan aldrig se mig själv i spegeln och säga att jag är vacker, jag kommer aldrig kunna älska mig själv och mitt utseende. Men jag håller mina tankar i schack och vet när dom börjar gå mot gamla banor.

Jag har två underbara barn som håller mig i rätt riktning. Utan dom hade jag nog ännu varit kvar i mina ätstörningar. Eller så hade sjukdomen tagit över mig.

Tack vare mina barn vet jag att jag är värd någonting mer än att bara trampa på och såra mig om och om igen!

Jag älskar dem så högt. Helt obeskrivligt mycket!

Min stora familj



Här hemma ser det ofta ut så här på golvet. Att bo över min syster och hennes familj är väldigt mysigt.
Jag och min syster har alltid haft en nära kontakt och stöttat varandra i alla lägen.
Min syster har till och med dragit av löshår och tappat sina lösnaglar i en annans hårbotten för min skull!! Haha!!

Nej men vi äter ofta tillsammans, går och handlar tillsammans, barnen leker tillsammans och är allihopa som syskon. Så länge vi bor här kommer vi aldrig känna oss ensamma. Här har vi en stor familj att dela vardagen med. Helt underbart.

Att få chansen att träffa min systerson varje dag och följa hans framsteg och utveckling är det inte alla som får. 
Jag älskar min lille Målle lika mycket som jag älskar mina egna barn. 
Får jag inte träffa honom på en hel dag så längtar jag ihjäl med. ( men tror inte att det någonsin gått en hel dag utan att jag fått pussa honom)

Min stora familj!! 


Min fina fina son!



Min fina fina son.

Pelle och Moltas!



Idag har våra katter kommit hem. Vi hämtade dem i förmiddags och båda låg under soffan hela dagen.
Vid 18 tiden kom dom fram och lekte. Nora hade jätte kul med dem och är så otroligt glad.
Men dem har inte ätit något. Vi får hoppas det kommer i natt eller i morgon.

MJAAAUUU

Ont i halsen!

Nu är jag sjuk! Brukar klara mig från alla sjukdomar rätt så bra men jag kände redan i fredagskväll att något var på gång. Lördagskvällen var jag hängig men trodde det berodde på att jag bara var trött. Men TADA nu är jag sjuk och har en massa saker att plugga. Typiskt.

Så over and out från sjukstugan!

En man tack!

Jag saknar att amma. Väldigt mycket. Ibland har jag lust att ge Eddie bröstet igen. Saknar den där mysiga stunden då han kröp upp i min famn och snuttade. Våra ögon möttes och han tittade djupt in i mina under minuter efter minut. Ibland lekte hans knubbiga hand med sin knubbiga fot. Ibland lekte han med min näsa. Det var ett tecken på att han gosade.

Saknar bebis tiden. Vill ha en bebis till. Vill vara gravid igen.
Men först måste jag skaffa mig en man, vilket är VÄLDIGT svårt då man är ensamstående på heltid och inte alls tycker att det är kul att gå ut. Att plugga på distans ger ju inte heller någon större chans till att möta någon.
Jag har helt enkelt för fullt upp med allt annat så det hinns inte med.

Men sak samma. Leva ensammen i all evighet kommer jag ju inte göra men saknaden efter att ha någon här hos mig börjar göra sig påmind. Den som har en man på lager kan gärna hojta till.

En man med mycket barnasinne, vara ordentlig, trogen, snäll, rolig, underbar och att ha lite känsla för det konstnärliga kanske!??

Mmmm, känner ni någon sådan så vet ni var jag finns!

A secret I´ll never tell!

Suck on that!


Katt-tips!

På Torsdag flyttar Noras kisse Pelle in hos oss. Jag som aldrig haft en katt vet inget om dem.
När kan man släppa ut dem första gången så att man är säker på att dem hittar hem'?
Vilken mat ska jag köpa? Hur ofta byter man rent i kattlådan? Kom med tips!

Bilder från promenaden och hamnen!

Idag har vi varit ute en sväng. Tog vägen hem till mina föräldrar och hamnade på Lännahamnen och strosade runt på alla bryggor, kastade sten och skrapade fötterna i den tjocka frosten.

Vädret har varit underbart idag och kylan börjar bita i kinderna lite smått.
Snart är det jul!











Fotopromenad!



Vi ska ut i naturen idag. Kanske ta en fotopromenad. Kliar i konstnärsfingrarna!

Nya rutiner!

Eddie har sovit rätt okej i natt. Förutom då att han har velat sova på mig, i min famn hela natten. Varje gång jag lagt ner honom så har han skrikit och klättrat upp på mig igen. tillslut gav jag upp och han fick helt enkelt ligga mage mot mage med mig.

Har läst lite om barn och deras sömn på nätet. Sedan vi tog bort bröstet så har vi egentligen inga kvällsrutiner för min lille pojk. Han har fått sova när han somnat liksom.
Så i kväll börjar vi med nya rutiner. Under dagen får jag komma på hur det ska se ut.

Någon som vill dela med sig av sina rutiner? Hur gör ni för att få barnen att varva ner och sova lugnt!?


BACK AT HOME!

Kom hem från det stora partyt för en timme sedan. Jag hade jätte kul men var så himla himla trött. Ögonen var rödsprängda och tunga, mitt löshår gled ur håret och kliade. Men jag var glad ändå.
Maten var god och moster hade bakat sina goda tårtor som jag smaskade i mig.

Klockan elva räckte bra för min del. En vacker dag kommer Eddie sova bättre så då kan jag kanske klara en timme längre om åldern godkänner det!

Det hade gott jätte bra hemma med barnen. Eddie hade vaknat när jag kom hem och var lite ledsen, Nora tyckte att jag varit borta ALLDELES för länge. Jag hade ju lovat att det bara skulle vara en liten stund!
Men dom har nog haft jätte kul. Nora slocknade direkt när hon lade huvudet  på kudden.

Nu ska jag med sova! Natti natti!

Luddes plats!!!









Vädret är underbart ute! Uppe på kyrkogården var det vindstilla och fridfullt. underbart mysigt och vackert.
Det blev jätte fint på Alexandras plats.

Luddes sten hade nu kommit och var på plats. När man läste hans namn fick man den där klumpen i magen som man så ofta bara vill förtränga. Hans namn står nu inristat på en gravsten och det känns förjävligt att se.
Men stenen var jätte fin och platsen var vackert smyckad.
Ååh Ludde du är så saknad av oss alla här hemma. Härrom dagen gick jag och barnen till affären och såg på andra sidan vägen en man med mörkt hår och samma kroppsbyggnad som du, samma hållning som du.
- Hej Ludde, tänkte jag ropa men kom på mig i sista stund att det är ju inte du. du finns ju inte här hos oss längre. inte så att vi kan se dig i alla fall. Men jag tror att din familj känner din närvaro när du kollar till dem. Dom/Vi vet att du finns bland oss i alla fall.
Nu till julen kommer du vandra runt vid oss alla och kolla på alla fina juldekorationer, lukta på allt julgodis och klämma på alla julklappar. Du älskade julen, precis som ett litet barn!

Älskade Ludde! Älskar dig!

When the lights go out!

Släckte lampan klockan halv tio, slocknade direkt. Eddie har varit vaken 4 gånger i natt men somnat om efter någon minut bara. Vaknade klockan sju och tycker att jag borde vara utvilad men det är jag INTE.
Men nu börjar dagen här hos oss med att plocka det jag inte orkade igår kväll. dricka mängder KAFFE och sedan kyrkogården med min familj.


Fredag idag!

Idag har jag sminkat både Sandra och Johanna. Testade lite hur deras make up ska se ut i morgon då vi ska på PARTY! Det ska bli jätta skoj att komma ut även om jag just nu känner att jag inte kommer orka. Är så förbannt trött. Testat kläder men inget sitter bra. Ser bara äcklig, ful och fet ut i allt jag tar på mig.

Det blir fullt upp imorgon. förmiddagen ska vi alla upp till Alexandra på kyrkogården. Barnen har fått köpa varsitt fint ljus som dom ska få sätta dit i morgon. Efteråt blir det en sväng hem för att duscha, äta och få Eddie att sova.
Klockan tre blir det kyrkogården igen då vi ska tillsammans med präst och familj välsigna Leifs viloplats.
Blir självklart en sväng till Luddes plats med och minnas några fina stunder.

Hem igen, och sminka Johanna och Sandra. Fixa sig själv och dottern sen bär det av på PARTY klockan sex.
My lucky night!?

Helt jävla desperat!

Klockan halv tolv vaknade Eddie och vägrade somna om igen. Jag vaggade, kliade, sjöng, dansade, ignorerade hans skrik i över en timme men han somnade inte om. Klockan halv fem somnade han av ren utmattning, likaså jag. Klockan sex slog Nora upp sina vackra blå ögon och dagen började efter bara 1,5 timmes sömn på hela natten. eller inte ens det för under den lilla stunden vaknade Eddie 5 JÄVLA gånger.

Jag slutade amma BARA för att få SOVA. Det funkade i tre nätter sen var vi tillbaka på samma ruta igen. Spelar ingen roll om han ligger i sin säng eller min. Han vaknar ändå 100 gånger per natt.

Inatt/morse åt han faktiskt 100 ml välling och somnade då efter det. Hoppas han kan börja äta välling varje morgon och kväll nu.

Jag har levt på minimum sömn nu i ett och ett halvt år och att leva med sömnbrist är varken lätt eller nyttigt. Rättare sagt farligt. Jag bara måste få sova snart men hur fan ska jag göra för att Eddie ska sova.

Ge mig alla tips ni har SNÄLLA! Nu är jag desperat och testar ALLT bara jag får sova.


Den perfekta julklappen!

Nu har jag hittat den perfektajulklappen till mamma och pappa!!
Som jag har funderat på vad jag skulle köpa!!!

Målbrott!

Nora och jag satt och såg på nyheterna där dom pratade om Stockholm.

- Mamma i Stockholm gör dom en massa brott.
- Gör dom det?
- Ja för i Stockholm hamnar dom i målbrottet!

Hahahaha....goa unge!

Knubbiga fötter.



Nora ligger sjuk stackarn och har soit på soffan idag.
Några filmer har vi malt egenom. Prinsessan och grodan bla.

Ämnen!

Jag vet aldrig vad jag ska blogga om längre.
Det står helt stilla i huvudet. Har ni några förslag!? Vad vill ni veta och läsa!? 

Kloka ord på vägen!

"Vi kan inte utföra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek" - Moder teresa.

Dessa ord försöker jag bära med mig varje dag, överallt.
Försöker se till att göra små saker för barnen som gör dem lyckliga och ger dem ett minne som alltid kommer ligga dem nära hjärtat.




Julgodis!

Vad brukar ni baka till jul?

Vet att ni är lite snåla med kommentarer men om var och en skriver ner sitt favoritrecept som kommer jag ha ca 130 recept att gå igenom och testa!!

So bring it!!


Lilla Moas sista andetag!

http://moahenriksson.blogg.se/

Denna blogg har jag följt ett bra tag nu. Lilla Moa lämnade oss för drygt en ecka sedan och mammans berättelse om hennes sista dagar, sista ord och sista andetag får en erkligen att värdesätta det man har och inte ta allt för givet.


Black and White!



Nora har en hemsk hosta, Eddie är snorig och båda är trötta. Så idag har vi bara tagit det lugnt efter dagis med spel, puzzel och bakning.
Jag rensade ur Noras rum i dag då hon var på dagis. TRE STORA FULLA säckar med leksaker har jag tagit bort och en halv säck som jag har kastat. Nu får alla saker plats i allafall även om jag skulle vilja ta bort lite mer, men hon leker med det som är kvar så det får vänta.

Imorgon kväll ska jag på pilates pass. Ska bli jätte roligt måste jag säga! Någon som vill följa med!?

Måste förklara mitt sista inlägg!

Detta ar absolut inte riktat till någon i min närhet. Inte heller till någon specifik person utan i största allmänhet.
I skolan lär vi oss nu att skriva artiklar och krönikor. Det ämnet min grupp har fått handlar då om internet och ungdomar. Hur internet påverkar språk, handlingar och kroppsuppfattningar.

Detta ska jag skria om, Mobbing på nätet och läser just nu en massa saker som handlar om detta. Det är fan hemskt hur femtio åriga kärringar kan sitta framför datorn allra helst hoppa på och trycka ner tonåriga mammor. Var är våran värld påväg?

Så jag ber om ursäkt om detta togs fel av er alla. Inte menat till någon specifik som sagt!

Vem ska lära deras barn vad som är rätt?

Borde man inte växa från detta med mobbing, pikar och kränkningar? Vem kommer lära barnen att det är fel att behandla människor illa om deras föräldrar visar motsatsen?

Pyjamasparty!

- IDAG SKA JAG PÅ PYJAMASPARTY MAMMA!!!!!!

Ja, så vaknade jag i morse!! Nora var jätte glad och pigg på att gå till dagis idag med pyjamas och nalle för idag ska det vara myspys med pyjamas och gosedjur, sagor och gottis.
Jätte roligt att dom gör sånt till barnen. Det är verkligen något dom sätter värde på och minns sen. Nora kommer ihåg vad dom blev bjudna på sist dom hade det vilket var två år sedan då hon gick där. Chokladbollar och Åsa klädde ut sig till häxa sa hon när vi gick i morse. Vilket minne va?

Lämningen gick bra och jag fick påminna henne om pussen innan hon sprang i väg för att vinka av mig i fönstret.

Det är just lämningen jag inte gillar med dagis. Jag är rädd för att behöva se henne gråta och bara gå därifrån medan tårarna rinner längs kinderna på henne.
Jag känner mig hemsk, att jag sviker henne och överger henne. JAG VET att det inte är så men det känns så och mitt samvete är inte att leka med efter det.

Eddie och jag ser på Molly mus och myser. Han är trött och är lite röd i halsen så vi får se om det är något på gång eller om vi blir skonade från detta!!


Jul jul strålande jul!

Jag längtar till vi kan börja förbereda inför julen här hemma. Denna månad ska jag ta den stora julstädningen och fylla hela december med en massa bak och pyssel, pyntning och julmusik.
Vi ska baka massa gott i år. Köpte två tidningar igår med inspiration, pyssel och bak inför julen. Ena tidningen var fyllt med tips från Leila. Älskar hennes kokböcker och hennes inredningsstil som vi nu kommer få se mer och mer av. Tycker om hennes personlighet i TVrutan med.

Hon gav mig en massa tips och i år vill jag ha ett annat utseende på vår gran. Annars brukar den vara full av färger men i år skulle jag bara vilja ha i vitt och guld. Dyrt att köpa nytt bara men vi får se hur plånboken ser ut i slutet av månaden!

Nu ska jag bläddra i tidningarna och se vad jag hittar!


Stora planer!

Jag planerar för fullt för min och barnens framtid. Många planer som snurrar i mitt huvud och många ideer och drömmar jag vill uppfylla. Går det vägen kommer ni får veta det lite längre fram. Men eftersom allt är lite osäkert så vågar jag inget säga än.

Första träningspasset på evigheter!

Ikväll har jag varit och tränat medelgympa. Det var väldigt roligt även om jag hade lite svårt att hitta rytmen för varje ny sak. Men efter någon gång till så sitter det i huvudet och jag kan vara lika allert som de andra. 

På Torsdag ska jag på pilatesgympa om mina föräldrar kan passa barnen.
Någon som vill följa med på det?

Det hade gått jätte bra här hemma utan mig och barnen struntade i mig totalt!

Börjar känna att min hals gör lite ont, Nora är snorig och Eddie likaså. Har en känsla av att jag inte kommer gå på festen i helgen. Vi får helt enkelt se hur det blir.


Dagens Pyssel



Idag efter dagis så satte vi oss ner vid bordet med en massa pyssel och gjorde två små tomtar/snögubbar.
Även detta pyssel är köpt på rusta.

Du behöver:

- Fyra vita bollar i två olika storlekar
- Hattar av filt (eller annat tyg om ni har det)
- Halsdukar eller annan utstyrsel
- Färgad bomull
- Lim
- Penna

Fröken är ingen häxa!

Nora hittade en kapsyl på vägen hem från dagis. Hon brukar inte få plocka upp skräp så där för man vet ju aldrig vem som har haft det och vad det har varit med om.

- Mamma, jag tar med den hem och tvättar den innan jag leker med den. Kanske någon som jag inte känner som har haft den i munnen. Någon turist eller så.

Det är ju sant!

Sen satt hon och pratade om sin fröken Kajsa som hon verkligen gillar.
!
- Min fröken är gammal. Inte i huden men hon har jobbat på dagis länge. Då är man gammal. Men hon har fin hud, inge skrynklig alls. För hon är ingen häxa.

Haha, ska jag berätta för Kajsa på Onsdag!


Tillbaka till dagis!

Nora har varit i från dagis nu i en och en halv vecka och jag förväntade mig många tårar när jag skulle lämna henne och hade förberett ett tal och var redo att bita i läppen för att hålla mina egna tårar borta. Men jag gick in och hon vinkade glatt hej då efter 12 pussar på kinden och en på munnen.

Imorgon är hon ledig och vi får se vad vi hitar på!

Ikväll ska jag på gympa. Ni som vill med kan höra av er!!


RSS 2.0